Живеене под наем и разни неволи
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Живеене под наем и разни неволи
брееееееййййй.......! некой да ви кара насила да влизате под наем!?!?!? никой не кара насила никой да търпи каквото и да е! като не ти аресва-джа!
земете си повече пълнители ,че може да се окаже ,че и хазяите имат калашници...!!
медала винаги има две страни!
земете си повече пълнители ,че може да се окаже ,че и хазяите имат калашници...!!
медала винаги има две страни!
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Така е, както има читави наематели и хазяи, така има и измамници от двете страни.
Наскоро леля ми беше много сериозно завлечена от уж привидно читави наематели - семейство на 45 години, доста сериозно осрали апартамента (след тях му беше напарвен ремонт за 10 000 лв) и куп непокрити сметки. Просто един ден избягали... добре, че имаше договор, та полицията ги издири
Наскоро леля ми беше много сериозно завлечена от уж привидно читави наематели - семейство на 45 години, доста сериозно осрали апартамента (след тях му беше напарвен ремонт за 10 000 лв) и куп непокрити сметки. Просто един ден избягали... добре, че имаше договор, та полицията ги издири
Последна промяна Babuna на 15 Юни 2010, 20:33, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Благодаря много на всички колеги за съветите, в крайна сметка се очертава най- сетне да си подпишем договора като бели хора, явно трябва ножа да опре до кокала та някои хазяи да се вземат в ръце. Човешката алчност явно няма граници, голяма набутка е за някои да внесеш за държавата процент от някакви пари, които дори не ги даваш ти...
Никой не мое ма връне на селу!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
saleen написа:Благодаря много на всички колеги за съветите, в крайна сметка се очертава най- сетне да си подпишем договора като бели хора, явно трябва ножа да опре до кокала та някои хазяи да се вземат в ръце. Човешката алчност явно няма граници, голяма набутка е за някои да внесеш за държавата процент от някакви пари, които дори не ги даваш ти...
Ако ти не го декларираш пак няма да плаща
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
saleen написа:Благодаря много на всички колеги за съветите, в крайна сметка се очертава най- сетне да си подпишем договора като бели хора, явно трябва ножа да опре до кокала та някои хазяи да се вземат в ръце. Човешката алчност явно няма граници, голяма набутка е за някои да внесеш за държавата процент от някакви пари, които дори не ги даваш ти...
дано си се разбрал с хазяина ти ,но не се настройвай ,щото и хазяите има за кво да се настройват срещу пумияри-наематели! набутка е внасянето на какъвто и да е процент в държавата ,щото веднага ги гепят и от тях нищо не виждат нито ти,нито хазяина ти. по-добре си се разберете по между си и да сте си вие доволни ,па процента го заеби!
и ги дава и той ,щото е вложил пари да направи жилището ,в което ти сега живееш....та не е да не ги дава...!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз винаги съм се разбирал с него, обаче ми беше бая прекипяло като чух за тази глоба за несключване на договор, а контрата за това нещо когато се нанасяхме беше у него, а като разучих въпроса това се оказа пълна дезинформация, защото първо никой домоуправител няма право да ти изисква такъв договор и второ- тази глоба от 500 лева, с която ни плашеха е за системни и груби нарушения на реда и то от юридически лица, да не говорим за вписването без нужда и без разрешение на ЕГН-та и номера на лични карти от домоуправителя, но явно някой болен мозък е решил да се изявява като блюстител на реда
Чудя се дали да не си пусна една жалба, защото вече чашата взе да прелива 
Чудя се дали да не си пусна една жалба, защото вече чашата взе да прелива 
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
колега,
законно много трудно, напрактика невъъзможно е да те изгони- и с договор и без него. няма варянт да викне полиция и да те гони- щот веднага го хващаш за топките че си наемател- ами данъците? в тая държава дойде време за данъци да се влиза в затвора. ама и да не са данъци, пак не мое с пръст да те пипне. и да има договор пак не може да те пипне. говориме законно. ако ти прати 2-3 яки момчета друга работа.
но ЗАКОННО не може да те изгони на практика.
знам го от юрист, дето си разбира от работата.
законно много трудно, напрактика невъъзможно е да те изгони- и с договор и без него. няма варянт да викне полиция и да те гони- щот веднага го хващаш за топките че си наемател- ами данъците? в тая държава дойде време за данъци да се влиза в затвора. ама и да не са данъци, пак не мое с пръст да те пипне. и да има договор пак не може да те пипне. говориме законно. ако ти прати 2-3 яки момчета друга работа.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
akula написа:колега,
Може , може, това се води обсебване на чужда собственост
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И под наем съм живял,и давам апартамент под наем,предишните наематели-свестни беха момчето и момичето,бех направил пълен ремонт с пълно обзавеждане,имахме договор и нямах никакъв проблем с тях,е,разбира се 2-3 години живяха в апартамента и...не бяха чистили прах нито веднъж,но бяха честни и точни,след тях викнах фирма за почистване и всичко е ток,ето,късметлия съм,ама имам един приятел дето имаше наематели и договор,тея беха навъртели 2500 лева сметка на телефона и познайте кого съдеха-моят човек,осъдиха го на ...9800 лева които той сега плаща а старите наематели нямали нищо и не може сега той да им вземе нищо...така че медала има 2 страни...
Аз като бях наемател на 15 то число ходих при хазаина и оправях всичко,гледах да съм точен,освен това ,да,договора се регистрира в НОЙ ,ама за какво???
Аз като бях наемател на 15 то число ходих при хазаина и оправях всичко,гледах да съм точен,освен това ,да,договора се регистрира в НОЙ ,ама за какво???
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
dimithur написа:akula написа:колега,
Може , може, това се води обсебване на чужда собственостМа инак па той си отнася затвоа, че не е плащал данъците. В общи линии - вие губите, държавата печели
води се друг път обсебване, няма такова нещо. обсебването е за движими вещи само. НЕ МОЖЕ БРЕ, т.е. може - с 2-3 яки момчета- води се самоуправство
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- saleen
- старши ентусиаст
-
Никъде не съм написал, че иска да ни гони, или за нещо не е доволен поне този проблем го нямаме, сметките се плащат, бележките се пазят в "архива", правим някои дребни ремонти за наша сметка, защото все пак трябва да имаш някакви условия, то после това стана и повод човека да вдигне наема, човека дойде една вечер, направо ахна като го видя напълно обзаведен и каза "Аааа малко са тия пари за такъв апартамент"
-това между другото....; неприятностите идват когато трети лица под формата на домакини на входа почват да казват на оная си работа "мечка"
Имам чувството, че съм попаднал в ерата на социализма...
saleen написа:Никъде не съм написал, че иска да ни гони, или за нещо не е доволен поне този проблем го нямаме, сметките се плащат, бележките се пазят в "архива", правим някои дребни ремонти за наша сметка, защото все пак трябва да имаш някакви условия, то после това стана и повод човека да вдигне наема, човека дойде една вечер, направо ахна като го видя напълно обзаведен и каза "Аааа малко са тия пари за такъв апартамент"-това между другото....; неприятностите идват когато трети лица под формата на домакини на входа почват да казват на оная си работа "мечка"
Имам чувството, че съм попаднал в ерата на социализма...
Ами основния проблем на панелките в София - че се обитават предимно от изкукуригали пенсионери, които си немат работа и по цел ден се чудат с кой да се заядат.
). Затова или в къща или в новия кооперация Re: Живеене под наем и разни неволи
проблема е.че ремонта е направен а не сте сключили договова преди ремонта. Да му жакете ще инвестираме еди колко си в ремонт ама искаме еди какво си. Сега вече е свършен факт няма как да си върнете инвестицията от ремонта. Глупаво ще е да го разваляте на пук.остава само да се примирите или да му оставите ремонтирания апартамент.
- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
на скоро попаднах на една тема в весника малко е гадно но щом тои те гласи нагласи го и ти преди да се махнете подаи оплакване в НАП че тои не иска договор и по този начин ще го нагласиш доволно....
...
vlado_882 написа:на скоро попаднах на една тема в весника малко е гадно но щом тои те гласи нагласи го и ти преди да се махнете подаи оплакване в НАП че тои не иска договор и по този начин ще го нагласиш доволно....
Абе то хубаво гласите хората пред НАП, ама теоритично, при така ситуация, като се изнесеш, как ще докажеш, че си живял там под наем и си му давал пари даже ? Наемодателя винаги може да контрира, че го е дал безплатно на добра воля, щото е някакъв милосърден човек.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3