Живеене под наем и разни неволи
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Живеене под наем и разни неволи
брееееееййййй.......! некой да ви кара насила да влизате под наем!?!?!? никой не кара насила никой да търпи каквото и да е! като не ти аресва-джа!
земете си повече пълнители ,че може да се окаже ,че и хазяите имат калашници...!!
медала винаги има две страни!
земете си повече пълнители ,че може да се окаже ,че и хазяите имат калашници...!!
медала винаги има две страни!
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Така е, както има читави наематели и хазяи, така има и измамници от двете страни.
Наскоро леля ми беше много сериозно завлечена от уж привидно читави наематели - семейство на 45 години, доста сериозно осрали апартамента (след тях му беше напарвен ремонт за 10 000 лв) и куп непокрити сметки. Просто един ден избягали... добре, че имаше договор, та полицията ги издири
Наскоро леля ми беше много сериозно завлечена от уж привидно читави наематели - семейство на 45 години, доста сериозно осрали апартамента (след тях му беше напарвен ремонт за 10 000 лв) и куп непокрити сметки. Просто един ден избягали... добре, че имаше договор, та полицията ги издири

Последна промяна Babuna на 15 Юни 2010, 20:33, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Благодаря много на всички колеги за съветите, в крайна сметка се очертава най- сетне да си подпишем договора като бели хора, явно трябва ножа да опре до кокала та някои хазяи да се вземат в ръце. Човешката алчност явно няма граници, голяма набутка е за някои да внесеш за държавата процент от някакви пари, които дори не ги даваш ти...
Никой не мое ма връне на селу!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
saleen написа:Благодаря много на всички колеги за съветите, в крайна сметка се очертава най- сетне да си подпишем договора като бели хора, явно трябва ножа да опре до кокала та някои хазяи да се вземат в ръце. Човешката алчност явно няма граници, голяма набутка е за някои да внесеш за държавата процент от някакви пари, които дори не ги даваш ти...
Ако ти не го декларираш пак няма да плаща

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
saleen написа:Благодаря много на всички колеги за съветите, в крайна сметка се очертава най- сетне да си подпишем договора като бели хора, явно трябва ножа да опре до кокала та някои хазяи да се вземат в ръце. Човешката алчност явно няма граници, голяма набутка е за някои да внесеш за държавата процент от някакви пари, които дори не ги даваш ти...
дано си се разбрал с хазяина ти ,но не се настройвай ,щото и хазяите има за кво да се настройват срещу пумияри-наематели! набутка е внасянето на какъвто и да е процент в държавата ,щото веднага ги гепят и от тях нищо не виждат нито ти,нито хазяина ти. по-добре си се разберете по между си и да сте си вие доволни ,па процента го заеби!
и ги дава и той ,щото е вложил пари да направи жилището ,в което ти сега живееш....та не е да не ги дава...!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз винаги съм се разбирал с него, обаче ми беше бая прекипяло като чух за тази глоба за несключване на договор, а контрата за това нещо когато се нанасяхме беше у него, а като разучих въпроса това се оказа пълна дезинформация, защото първо никой домоуправител няма право да ти изисква такъв договор и второ- тази глоба от 500 лева, с която ни плашеха е за системни и груби нарушения на реда и то от юридически лица, да не говорим за вписването без нужда и без разрешение на ЕГН-та и номера на лични карти от домоуправителя, но явно някой болен мозък е решил да се изявява като блюстител на реда
Чудя се дали да не си пусна една жалба, защото вече чашата взе да прелива 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
колега,
законно много трудно, напрактика невъъзможно е да те изгони- и с договор и без него. няма варянт да викне полиция и да те гони- щот веднага го хващаш за топките че си наемател- ами данъците? в тая държава дойде време за данъци да се влиза в затвора. ама и да не са данъци, пак не мое с пръст да те пипне. и да има договор пак не може да те пипне. говориме законно. ако ти прати 2-3 яки момчета друга работа.
но ЗАКОННО не може да те изгони на практика.
знам го от юрист, дето си разбира от работата.
законно много трудно, напрактика невъъзможно е да те изгони- и с договор и без него. няма варянт да викне полиция и да те гони- щот веднага го хващаш за топките че си наемател- ами данъците? в тая държава дойде време за данъци да се влиза в затвора. ама и да не са данъци, пак не мое с пръст да те пипне. и да има договор пак не може да те пипне. говориме законно. ако ти прати 2-3 яки момчета друга работа.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
akula написа:колега,
Може , може, това се води обсебване на чужда собственост

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И под наем съм живял,и давам апартамент под наем,предишните наематели-свестни беха момчето и момичето,бех направил пълен ремонт с пълно обзавеждане,имахме договор и нямах никакъв проблем с тях,е,разбира се 2-3 години живяха в апартамента и...не бяха чистили прах нито веднъж,но бяха честни и точни,след тях викнах фирма за почистване и всичко е ток,ето,късметлия съм,ама имам един приятел дето имаше наематели и договор,тея беха навъртели 2500 лева сметка на телефона и познайте кого съдеха-моят човек,осъдиха го на ...9800 лева които той сега плаща а старите наематели нямали нищо и не може сега той да им вземе нищо...така че медала има 2 страни...
Аз като бях наемател на 15 то число ходих при хазаина и оправях всичко,гледах да съм точен,освен това ,да,договора се регистрира в НОЙ ,ама за какво???
Аз като бях наемател на 15 то число ходих при хазаина и оправях всичко,гледах да съм точен,освен това ,да,договора се регистрира в НОЙ ,ама за какво???
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
dimithur написа:akula написа:колега,
Може , може, това се води обсебване на чужда собственостМа инак па той си отнася затвоа, че не е плащал данъците. В общи линии - вие губите, държавата печели
води се друг път обсебване, няма такова нещо. обсебването е за движими вещи само. НЕ МОЖЕ БРЕ, т.е. може - с 2-3 яки момчета- води се самоуправство

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- saleen
- старши ентусиаст
-
Никъде не съм написал, че иска да ни гони, или за нещо не е доволен поне този проблем го нямаме, сметките се плащат, бележките се пазят в "архива", правим някои дребни ремонти за наша сметка, защото все пак трябва да имаш някакви условия, то после това стана и повод човека да вдигне наема, човека дойде една вечер, направо ахна като го видя напълно обзаведен и каза "Аааа малко са тия пари за такъв апартамент"
-това между другото....; неприятностите идват когато трети лица под формата на домакини на входа почват да казват на оная си работа "мечка"
Имам чувството, че съм попаднал в ерата на социализма...

saleen написа:Никъде не съм написал, че иска да ни гони, или за нещо не е доволен поне този проблем го нямаме, сметките се плащат, бележките се пазят в "архива", правим някои дребни ремонти за наша сметка, защото все пак трябва да имаш някакви условия, то после това стана и повод човека да вдигне наема, човека дойде една вечер, направо ахна като го видя напълно обзаведен и каза "Аааа малко са тия пари за такъв апартамент"-това между другото....; неприятностите идват когато трети лица под формата на домакини на входа почват да казват на оная си работа "мечка"
Имам чувството, че съм попаднал в ерата на социализма...
Ами основния проблем на панелките в София - че се обитават предимно от изкукуригали пенсионери, които си немат работа и по цел ден се чудат с кой да се заядат.

проблема е.че ремонта е направен а не сте сключили договова преди ремонта. Да му жакете ще инвестираме еди колко си в ремонт ама искаме еди какво си. Сега вече е свършен факт няма как да си върнете инвестицията от ремонта. Глупаво ще е да го разваляте на пук.остава само да се примирите или да му оставите ремонтирания апартамент.
- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
на скоро попаднах на една тема в весника малко е гадно но щом тои те гласи нагласи го и ти преди да се махнете подаи оплакване в НАП че тои не иска договор и по този начин ще го нагласиш доволно....
...
vlado_882 написа:на скоро попаднах на една тема в весника малко е гадно но щом тои те гласи нагласи го и ти преди да се махнете подаи оплакване в НАП че тои не иска договор и по този начин ще го нагласиш доволно....
Абе то хубаво гласите хората пред НАП, ама теоритично, при така ситуация, като се изнесеш, как ще докажеш, че си живял там под наем и си му давал пари даже ? Наемодателя винаги може да контрира, че го е дал безплатно на добра воля, щото е някакъв милосърден човек.

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3