SAW VI а.к.а септопластика
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: SAW VI а.к.а септопластика
еми питай някой като не ми вярваш аз за такъв уча ...а тоя дето ще питаш го е прочел от същия учебник (освен ако не иска да само да ти вземе парите, тогава ще ти каже ще носа ти ще стане по-прав от римски път)
кажи ако ще се оперираш да те питам някой работи после на л.с.
кажи ако ще се оперираш да те питам някой работи после на л.с.

Колега абсолютно същият случай!M3 E92 написа:Аз, като съм бил малък, съм падал и съм си чупил носа на бордюра на тротоара, ама са го оставили да зарасне, мръсницитеИ аз имам синузит, де
Ходил съм на доктор, той ми каза, че или го оставяме така, или на 21 го оперират
Мисля да го оставям без операция, понеже не ми пречи, а и е едно своеобразно плюсче към "авторитета"
Счупен нос в следствие на бой в дискотека
![]()
На 3 годинки падам и се хаквам в бордюра

След години родителите ми забелязват, че носа ми е крив и тъй като до 18-19 годишна възраст той расте активно операцията е почти безмислена.Имах постоянни проблеми с дишането, болести, антибиотици, капки и т.н.Стигна се до момент, в който вече не се издържаше и си оперирах поне хрущялната част в ИСУЛ, но нещата не се подобриха особено и проблемите продължаваха.Приди година отидох в Токуда при д-р Златков, защото живеех само благодарение на капките, от неговите думи преведени в автомобилен жаргон

За това ви съветвам да се оперирате!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Аз от Докторите знам,че най добрата възраст за тази операция за момчетата е 21 години.
Само да спомена някои факти,при хората с крива преграда и затруднено дишане,се наблюдава често и израстване в носа на "тапа" това е израстък от месо който дозапушва всичко,и аз го имах както и 90% от хората,за любопитните премахва се със изгаряне после с чука и длетото се оформя нослето

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
На мен затрудненото дишане ми беше докарало хипертонирали конхи (свърх-потдути) и ги махнаха чрез изгаряне с ток 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
TheDriver написа:На мен затрудненото дишане ми беше докарало хипертонирали конхи (свърх-потдути) и ги махнаха чрез изгаряне с ток
Точно Конхи се казват тези изратаци,моя не беше свръх,за радост на докторите,ама после,за да не ми остават белег външен са се видели в зор голям 2 часа операция,а трае 30 мин макс по принцип
За което и голями благодарности към хората
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
N.Mihaylovski написа:TheDriver написа:На мен затрудненото дишане ми беше докарало хипертонирали конхи (свърх-потдути) и ги махнаха чрез изгаряне с ток
Точно Конхи се казват тези изратаци,моя не беше свръх,за радост на докторите,ама после,за да не ми остават белег външен са се видели в зор голям 2 часа операция,а трае 30 мин макс по принцип
За което и голями благодарности към хората
Хм, при мен го направиха без упойка, в кабинета за около половин час.Кръв имаше много, бях забравил да им кажа, че съм пил упсарин вечерта, а той съдържа антикоаголанти и беше голямо шоу за другите пациенти

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Аз със пълна упойка в операционната на Токуда,като влизах сам на ход
видях как мият съседната операционна с маркуч,всичко беше в кръв и ми призля,като ме закачиха на системите и монитора сестрата вика ма тебе май те е страх а виж си пулса,аз и викам не секи ден виждам локви с кръв тя ми вика ааа и при тебе ще има много и се смеее,аз ей така
после заспах 

ахахахахахахаххахаххахаха, локви с кръв, ся ма наплаши още, тия мед сестри и сякви клъцни-срежи майстори вярно са злобни
и на мен така ми викаше анестозиолога с мазна усмивка след като не ме фана упойката "Нема да спишш ли, ся ша видиш"
си я правя или тия седмици или зимата, първо консулнтация и да набера смелост

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:ахахахахахахаххахаххахаха, локви с кръв, ся ма наплаши още, тия мед сестри и сякви клъцни-срежи майстори вярно са злобнии на мен така ми викаше анестозиолога с мазна усмивка след като не ме фана упойката "Нема да спишш ли, ся ша видиш"
![]()
Зимата с настинките незнам дали е най-удачно, но лекарите си знаят.
Иначе упойките и кръвта не са страшни, за мен най-лошото беше 1 ден след операцията да не мога да дишам с носа направо се побърквах.Нито телевизора в стаята нито другите удобства ми помагаха цяла нощ се взирах в часовника чакайки да дойде утре и да махнат превръзката.
Аз имам доста алергии и една от тях е към определен вид упойки и след като 1 път за малко не ме убиха заради счупен пръст с такава упойка вече нищо не ме плаши откъм анестезии.

в б-г нищо не може да ме очуди, ама как така не са ти открили алергията към упойката??? биохимия преди операция?! 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Трябваше да е местна упойка, но операцията беше спешна, защото имах и скъсано сухожилие и тъй като опашките бяха много големи не успях да премина през всички кабинети във връченият ми списък (около 15), а един от тези кабинети беше точно тестът за алергии.Анестезиоложката реши, че не е проблем и направи тест като в едното ми око капна от упойката, а в другото вода
, явно зачервяването и се видя еднакво и ми вкара една доза в ръката и 2 мин след това всичко около мен започна да пиука, святка и т.н. и започнаха да се носят от тия уреди от спешно отделение дето те тряскат с ток.В крайна сметка и мен са ме тряскали, но вече съм бил изгубил съзнание и не помня 

Колеги, извинете, че ще се намеся с мнение, което не е по темата, но по-подходяща не можах да намеря.
Имам проблем със сина ми, който от зимата насам подсмърча постоянно. 8-ми клас е и в новото училище спестяваха от парно зимата и почти цял месец боледуваше, като доста често през зимата беше със запушен нос и някак му стана навик да подсмърча. Сега вече всичко си е наред, но навика му остана и се притеснявам в дългосрочен план да не му навреди. Напоследък по-често започна да се оплаква, че го боли глава. Като му кажа, че не е хубаво така, той го приема и за 15-20 минути се сдържа, обаче после пак продължава. Чудя се какво да направя, за да отвикне, защото това му е навик от няколко месеца.
Като по-малък пак правеше такива неща, като навърташе косата на пръста, гризеше си ноктите, ама сякаш ми изглеждаха по-безобидни навици, пък ги израстваше много бързо, ама тука като се разчетох с тия синузити се притесних още повече.
Всякакъв съвет ще ми бъде от помощ да спре да го прави това, докато не му е останало траен навик.
Имам проблем със сина ми, който от зимата насам подсмърча постоянно. 8-ми клас е и в новото училище спестяваха от парно зимата и почти цял месец боледуваше, като доста често през зимата беше със запушен нос и някак му стана навик да подсмърча. Сега вече всичко си е наред, но навика му остана и се притеснявам в дългосрочен план да не му навреди. Напоследък по-често започна да се оплаква, че го боли глава. Като му кажа, че не е хубаво така, той го приема и за 15-20 минути се сдържа, обаче после пак продължава. Чудя се какво да направя, за да отвикне, защото това му е навик от няколко месеца.
Като по-малък пак правеше такива неща, като навърташе косата на пръста, гризеше си ноктите, ама сякаш ми изглеждаха по-безобидни навици, пък ги израстваше много бързо, ама тука като се разчетох с тия синузити се притесних още повече.
Всякакъв съвет ще ми бъде от помощ да спре да го прави това, докато не му е останало траен навик.
Последна промяна speedhokk на 20 Авг 2010, 16:41, променена общо 1 път
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
гледайте на кръвта, като на мотулче и нема да ви е толко гадно
и не си врете нослетата съвсем навсякъде, за да не ви се налага да ви ги къртят

и не си врете нослетата съвсем навсякъде, за да не ви се налага да ви ги къртят

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз си капя капки по 3 пъти на ден - Муконазал - като едно капване ми държи носа чист към 7 часа, та затова си капвам един път в 8 часЪ, после към 15 и вечерта към 22, та да спя спокойно
Иначе като стана и аз на 21, ще ходя да ме режат, ама не знам дали ще бъде в България

Иначе като стана и аз на 21, ще ходя да ме режат, ама не знам дали ще бъде в България

M3 E92 написа:Аз си капя капки по 3 пъти на ден - Муконазал - като едно капване ми държи носа чист към 7 часа, та затова си капвам един път в 8 часЪ, после към 15 и вечерта към 22, та да спя спокойно![]()
Абсолютно същата система прилагах и аз!
Само, че редувах капките, 1 седмица Муконазал, който е на една основа с ксилометанафазолина, а другата седмица слагах капки на основа изкуствен адреналин - епифрин.По този начин не привикваш само към един тип капки, а и след 5 дневна употреба става вредно за лигавицата в носа, която аз бях увредил заради дългогодишното ползване на капки.Като ако бях що годе добре оставях няколко дни лигавиците да починат.Лошото е, че ефекта от Муконазала идва много бързо и е доста траен, но капките с епифрин са по-различни и отпушват малко по-бавно и след това държат не повече от 5 часа, а това значи или ставане през нощта, или възпалено гърло сутрин заради дишането с устата.На моменти изнервен от запушването просто забравях за всякакво редуване и след като съм изкапал 4 капки с адреналин и ефекта не идва бързо, взимах Муконазала и с пръсках от него.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3