SAW VI а.к.а септопластика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: SAW VI а.к.а септопластика

Мнение от ineedmoney » 18 Авг 2010, 16:07

еми питай някой като не ми вярваш аз за такъв уча ...а тоя дето ще питаш го е прочел от същия учебник (освен ако не иска да само да ти вземе парите, тогава ще ти каже ще носа ти ще стане по-прав от римски път)
кажи ако ще се оперираш да те питам някой работи после на л.с. :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Авг 2010, 21:25

M3 E92 написа:Аз, като съм бил малък, съм падал и съм си чупил носа на бордюра на тротоара, ама са го оставили да зарасне, мръсниците :mhihi: И аз имам синузит, де :roll: Ходил съм на доктор, той ми каза, че или го оставяме така, или на 21 го оперират :roll: Мисля да го оставям без операция, понеже не ми пречи, а и е едно своеобразно плюсче към "авторитета" :mhihi: Счупен нос в следствие на бой в дискотека :lol: :mrgreen:
Колега абсолютно същият случай!
На 3 годинки падам и се хаквам в бордюра :mhihi: сцепвам си устата и лекарите не виждат, че ми е счупен и носа и само устата зашиват :ranting:
След години родителите ми забелязват, че носа ми е крив и тъй като до 18-19 годишна възраст той расте активно операцията е почти безмислена.Имах постоянни проблеми с дишането, болести, антибиотици, капки и т.н.Стигна се до момент, в който вече не се издържаше и си оперирах поне хрущялната част в ИСУЛ, но нещата не се подобриха особено и проблемите продължаваха.Приди година отидох в Токуда при д-р Златков, защото живеех само благодарение на капките, от неговите думи преведени в автомобилен жаргон :mhihi: разбрах следното - тая костна преграда освен, че механично запушва ноздрата изменя въздушните потоци вътре в носа (веднага си представих графика с динамика на флуидите), та това нарушение ебава всичко назад по системата - лигавици, сливици, конхи и т.н. и за това дори да съм свикнал що годе с дишането с крив нос, беше абсолютно наложително да се оперирам.Бях на 21 когато се оперирах и резултатът след като спаднаха отоците беше поразителен - спях като бебе, вече не боледувах толкова често, капки не ползвам изобщо, с две думи напълно нормален.
За това ви съветвам да се оперирате!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Авг 2010, 22:05

:yes: :yes: :yes:
Аз от Докторите знам,че най добрата възраст за тази операция за момчетата е 21 години.
Само да спомена някои факти,при хората с крива преграда и затруднено дишане,се наблюдава често и израстване в носа на "тапа" това е израстък от месо който дозапушва всичко,и аз го имах както и 90% от хората,за любопитните премахва се със изгаряне после с чука и длетото се оформя нослето :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 18 Авг 2010, 22:09

На мен затрудненото дишане ми беше докарало хипертонирали конхи (свърх-потдути) и ги махнаха чрез изгаряне с ток :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Авг 2010, 22:14

TheDriver написа:На мен затрудненото дишане ми беше докарало хипертонирали конхи (свърх-потдути) и ги махнаха чрез изгаряне с ток :mhihi:

Точно Конхи се казват тези изратаци,моя не беше свръх,за радост на докторите,ама после,за да не ми остават белег външен са се видели в зор голям 2 часа операция,а трае 30 мин макс по принцип
За което и голями благодарности към хората
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 18 Авг 2010, 22:27

N.Mihaylovski написа:
TheDriver написа:На мен затрудненото дишане ми беше докарало хипертонирали конхи (свърх-потдути) и ги махнаха чрез изгаряне с ток :mhihi:

Точно Конхи се казват тези изратаци,моя не беше свръх,за радост на докторите,ама после,за да не ми остават белег външен са се видели в зор голям 2 часа операция,а трае 30 мин макс по принцип
За което и голями благодарности към хората

Хм, при мен го направиха без упойка, в кабинета за около половин час.Кръв имаше много, бях забравил да им кажа, че съм пил упсарин вечерта, а той съдържа антикоаголанти и беше голямо шоу за другите пациенти :mhihi: .Даже като се прибирах полицаите ме спряхa да питат дали съм добре като видяха напоените с кръв салфетки. :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Авг 2010, 22:33

Аз със пълна упойка в операционната на Токуда,като влизах сам на ход :mhihi: видях как мият съседната операционна с маркуч,всичко беше в кръв и ми призля,като ме закачиха на системите и монитора сестрата вика ма тебе май те е страх а виж си пулса,аз и викам не секи ден виждам локви с кръв тя ми вика ааа и при тебе ще има много и се смеее,аз ей така :shock: :shock: :shock: :shock: после заспах :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 18 Авг 2010, 23:38

ахахахахахахаххахаххахаха, локви с кръв, ся ма наплаши още, тия мед сестри и сякви клъцни-срежи майстори вярно са злобни :mhihi: и на мен така ми викаше анестозиолога с мазна усмивка след като не ме фана упойката "Нема да спишш ли, ся ша видиш" :mhihi:

си я правя или тия седмици или зимата, първо консулнтация и да набера смелост :oops:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 19 Авг 2010, 9:51

acer написа:ахахахахахахаххахаххахаха, локви с кръв, ся ма наплаши още, тия мед сестри и сякви клъцни-срежи майстори вярно са злобни :mhihi: и на мен така ми викаше анестозиолога с мазна усмивка след като не ме фана упойката "Нема да спишш ли, ся ша видиш" :mhihi:

си я правя или тия седмици или зимата, първо консулнтация и да набера смелост :oops:

Зимата с настинките незнам дали е най-удачно, но лекарите си знаят.
Иначе упойките и кръвта не са страшни, за мен най-лошото беше 1 ден след операцията да не мога да дишам с носа направо се побърквах.Нито телевизора в стаята нито другите удобства ми помагаха цяла нощ се взирах в часовника чакайки да дойде утре и да махнат превръзката.
Аз имам доста алергии и една от тях е към определен вид упойки и след като 1 път за малко не ме убиха заради счупен пръст с такава упойка вече нищо не ме плаши откъм анестезии. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Авг 2010, 16:14

в б-г нищо не може да ме очуди, ама как така не са ти открили алергията към упойката??? биохимия преди операция?! :shock:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 19 Авг 2010, 16:30

Трябваше да е местна упойка, но операцията беше спешна, защото имах и скъсано сухожилие и тъй като опашките бяха много големи не успях да премина през всички кабинети във връченият ми списък (около 15), а един от тези кабинети беше точно тестът за алергии.Анестезиоложката реши, че не е проблем и направи тест като в едното ми око капна от упойката, а в другото вода :mhihi: , явно зачервяването и се видя еднакво и ми вкара една доза в ръката и 2 мин след това всичко около мен започна да пиука, святка и т.н. и започнаха да се носят от тия уреди от спешно отделение дето те тряскат с ток.В крайна сметка и мен са ме тряскали, но вече съм бил изгубил съзнание и не помня :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 19 Авг 2010, 21:10

Колеги, извинете, че ще се намеся с мнение, което не е по темата, но по-подходяща не можах да намеря.
Имам проблем със сина ми, който от зимата насам подсмърча постоянно. 8-ми клас е и в новото училище спестяваха от парно зимата и почти цял месец боледуваше, като доста често през зимата беше със запушен нос и някак му стана навик да подсмърча. Сега вече всичко си е наред, но навика му остана и се притеснявам в дългосрочен план да не му навреди. Напоследък по-често започна да се оплаква, че го боли глава. Като му кажа, че не е хубаво така, той го приема и за 15-20 минути се сдържа, обаче после пак продължава. Чудя се какво да направя, за да отвикне, защото това му е навик от няколко месеца.
Като по-малък пак правеше такива неща, като навърташе косата на пръста, гризеше си ноктите, ама сякаш ми изглеждаха по-безобидни навици, пък ги израстваше много бързо, ама тука като се разчетох с тия синузити се притесних още повече.
Всякакъв съвет ще ми бъде от помощ да спре да го прави това, докато не му е останало траен навик.
Последна промяна speedhokk на 20 Авг 2010, 16:41, променена общо 1 път

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 19 Авг 2010, 23:14

гледайте на кръвта, като на мотулче и нема да ви е толко гадно :)

и не си врете нослетата съвсем навсякъде, за да не ви се налага да ви ги къртят :)
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 20 Авг 2010, 14:07

Аз си капя капки по 3 пъти на ден - Муконазал - като едно капване ми държи носа чист към 7 часа, та затова си капвам един път в 8 часЪ, после към 15 и вечерта към 22, та да спя спокойно :lol:
Иначе като стана и аз на 21, ще ходя да ме режат, ама не знам дали ще бъде в България :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 20 Авг 2010, 14:36

M3 E92 написа:Аз си капя капки по 3 пъти на ден - Муконазал - като едно капване ми държи носа чист към 7 часа, та затова си капвам един път в 8 часЪ, после към 15 и вечерта към 22, та да спя спокойно :lol:
Иначе като стана и аз на 21, ще ходя да ме режат, ама не знам дали ще бъде в България :paranoid:

Абсолютно същата система прилагах и аз!
Само, че редувах капките, 1 седмица Муконазал, който е на една основа с ксилометанафазолина, а другата седмица слагах капки на основа изкуствен адреналин - епифрин.По този начин не привикваш само към един тип капки, а и след 5 дневна употреба става вредно за лигавицата в носа, която аз бях увредил заради дългогодишното ползване на капки.Като ако бях що годе добре оставях няколко дни лигавиците да починат.Лошото е, че ефекта от Муконазала идва много бързо и е доста траен, но капките с епифрин са по-различни и отпушват малко по-бавно и след това държат не повече от 5 часа, а това значи или ставане през нощта, или възпалено гърло сутрин заради дишането с устата.На моменти изнервен от запушването просто забравях за всякакво редуване и след като съм изкапал 4 капки с адреналин и ефекта не идва бързо, взимах Муконазала и с пръсках от него.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата