смяна процесор-откъде и колко?
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: смяна процесор-откъде и колко?
Това е достатъчно като инфо,щом не спича целия комп аз не мисля,че е от прегряване... ако проблема само в тази игра... може би е от нея... ако е "глобален" проблема с всички нови игри си мисля,че може да е от рамта(липса на рам... малко вероятно,но не се знае какво си наслагал )
п.с. а може и чисто и просто проблема да е в Windows-a ако е "збозен"
Последна промяна sean-john на 08 Окт 2010, 21:27, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Toя пентиум Д само се води двуядрен и определено няма сила да бута Ге форса.
Ако сложиш нещо от серията кор 2 дуо на честота на 2.5 гх, определено ще почувстваш значително подобрение специални при игрите.
Всичко в случая е заради малкото кадри които реализира сегашния ти процесор.
Иначе колегата е прав, че най вероятно и охлаждането куца на сегашния и затова има грижи, но пределено няма да литне дори да го свалиш на 40 градуса.
Ако сложиш нещо от серията кор 2 дуо на честота на 2.5 гх, определено ще почувстваш значително подобрение специални при игрите.
Иначе колегата е прав, че най вероятно и охлаждането куца на сегашния и затова има грижи, но пределено няма да литне дори да го свалиш на 40 градуса.

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
sean-john написа:Това е достатъчно като инфо,щом не спича целия комп аз не мисля,че е от прегряване... ако проблема само в тази игра... може би е от нея... ако е "глобален" проблема с всички нови игри си мисля,че е или от рамта(липса на рам... малко вероятно,но не се знае какво си наслагал или от хард диска)
несъм пробвал с други игри,просто с тази се зарибих но като ми засича така неможе да и се насладиш. а за кор 2 дуо за това искам даго сменя с такъв.
vld написа:Toя пентиум Д само се води двуядрен и определено няма сила да бута Ге форса.
Проц-а си е перфектен

Инак за първата програма дето мери температурите , като отвориш линка виж има там в Download линк за сваляне. А втората не мери темепературите, тя само товари процесора и го тества за грешки

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Според мен първо започни от безплатните неща,преди да хвърляш пари заради 1 игра
... смяна на windows и слагане на ново на играта... нищо не губиш... успех 
п.с. има и още нещо... така като забелязвам,че колегата не разбира много от компютри няма да се учудя и настройките на самата Ф1 да са на HIGH или на ULTRA HIGH и затова да го има тоя ефект от насичането
пробвай да намалиш детайлите от видео настройките на играта с малко.
п.с.2 Formula 1 2010 Recommended Requirements
Windows XP/Vista/7
DirectX 9.0c
Intel Core 2 Duo @ 2.66GHz or Athlon X2 4200+
2GB RAM
Graphics Card: GeForce 9800 or ATI Radeon HD 4850 series
DirectX Compatible Sound Card or motherboard audio
Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive
12.5 GB Hard Drive Space
играта е настроена на прекалено високи детайли за машината на колегата... за мен това е проблема

п.с. има и още нещо... така като забелязвам,че колегата не разбира много от компютри няма да се учудя и настройките на самата Ф1 да са на HIGH или на ULTRA HIGH и затова да го има тоя ефект от насичането

п.с.2 Formula 1 2010 Recommended Requirements
Windows XP/Vista/7
DirectX 9.0c
Intel Core 2 Duo @ 2.66GHz or Athlon X2 4200+
2GB RAM
Graphics Card: GeForce 9800 or ATI Radeon HD 4850 series
DirectX Compatible Sound Card or motherboard audio
Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive
12.5 GB Hard Drive Space
играта е настроена на прекалено високи детайли за машината на колегата... за мен това е проблема
Последна промяна sean-john на 08 Окт 2010, 21:59, променена общо 1 път
Може да пробваш и с по-нови драйвери за видео картата. http://www.nvidia.com/object/winxp-258. ... river.html Но се увери, че наистина ти е 8800GT, a не някаква друга, да не направим беля 

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:Може да пробваш и с по-нови драйвери за видео картата. http://www.nvidia.com/object/winxp-258. ... river.html Но се увери, че наистина ти е 8800GT, a не някаква друга, да не направим беля
как да разбера точно каква е,имаше някаква програма маи детопоказва но несе сещам точно.мисля че беше или 8800 или 8600 но това GT накрая маи го няма.

Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише
пише Geforce 8600 GT а това за температурата в момента показва GPU 60C,sistem 41C,CPU 58C,AUX 44C,HDO 39C
paco_sp написа:dimithur написа:Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише
пише Geforce 8600 GT а това за температурата в момента показва GPU 60C,sistem 41C,CPU 58C,AUX 44C,HDO 39C
Мда видео картата ти е леко слабичка, 8800 е кажи речи 2но по силна

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:paco_sp написа:dimithur написа:Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише
Мда видео картата ти е леко слабичка, 8800 е кажи речи 2но по силнаНамали както каза колегата резолюцията на играта (примерно 1280х1024 или 1024х768), изключи Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF, направо сложи настройките на играта на Medium или нещо такова , не знам точно как са. А програмата за температурите не ти ли показва core0 и core1 ? Това cpu58 с пусната втора програма или без да си я пуснал е ? Щото ако е без, е много
бях пробвал да намаля резолуцията но ефект нямаше,а за тия неща нищо неми говорят-Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF,CPU58 e без пусната втората програма.никаде неми пише core0 и core1

paco_sp написа:бях пробвал да намаля резолуцията но ефект нямаше,а за тия неща нищо неми говорят-Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF,CPU58 e без пусната втората програма.никаде неми пише core0 и core1
Много са тея 58 градуса, при условие че само броузваш във форума

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:paco_sp написа:бях пробвал да намаля резолуцията но ефект нямаше,а за тия неща нищо неми говорят-Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF,CPU58 e без пусната втората програма.никаде неми пише core0 и core1
Много са тея 58 градуса, при условие че само броузваш във форумаАко пуснеш и втората програма да го натовари хубаво процесора, вероятно ще вдигне над 70 и ще се ресне в един момент компа, пробвай нема страшно, просто да си сигурен , че си за ново охлаждане или поне за хубаво почистване на старото
А това че нямаш коре1 и коре0 , може и програмата да не го отчита вярно, а може и да са ти пробутали най обикновен Пентиум Д едноядрен процесор
Сложи си за всеки случай и тая програма http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.55-setup-en.exe, тя най-точно ще покаже с какъв процесор си в момента. (и внимавай при инсталацията да махнеш отметките, че ще ти инсталира разни досадни тул барове)
ами колега лятото градусите стигаха до 64-65,а тази програма нещо неми тръгва,отварями едно предупреждение парво след като го затворя има черен прозорец и до там.

http://www.kaldata.com/modules.php?modi ... ow&id=1182 пробвай с тази тогава, ти с какъв уиндоус си, ХР предполагам ?
Toва с Ц и Д няма общо с ядрата , споко
От по горния ми пост програмката ще ти каже точно с колко ядра и какъв процесор си 
Toва с Ц и Д няма общо с ядрата , споко

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1182 пробвай с тази тогава, ти с какъв уиндоус си, ХР предполагам ?
Toва с Ц и Д няма общо с ядрата , спокоОт по горния ми пост програмката ще ти каже точно с колко ядра и какъв процесор си
с ХР съм но тая по нагоре немога дая подкарам.тая втората от "калдата" явно няма сиид ли кво но немисе смаква,ще я потарся на др място и ще я пробвам.колега тая програма нее ли като тази ORTHOS която беше постнал по-нагоре.аз я пуснах за 1 час и нямаше грешки.пишеше ми че на еди колкоси е преминало успешно но я изклучих.да взема пак да я пусна.
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4