смяна процесор-откъде и колко?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: смяна процесор-откъде и колко?

Мнение от sean-john » 08 Окт 2010, 21:18

Това е достатъчно като инфо,щом не спича целия комп аз не мисля,че е от прегряване... ако проблема само в тази игра... може би е от нея... ако е "глобален" проблема с всички нови игри си мисля,че може да е от рамта(липса на рам... малко вероятно,но не се знае какво си наслагал )

п.с. а може и чисто и просто проблема да е в Windows-a ако е "збозен"
Последна промяна sean-john на 08 Окт 2010, 21:27, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Окт 2010, 21:25

Toя пентиум Д само се води двуядрен и определено няма сила да бута Ге форса.
Ако сложиш нещо от серията кор 2 дуо на честота на 2.5 гх, определено ще почувстваш значително подобрение специални при игрите.
Всичко в случая е заради малкото кадри които реализира сегашния ти процесор.
Иначе колегата е прав, че най вероятно и охлаждането куца на сегашния и затова има грижи, но пределено няма да литне дори да го свалиш на 40 градуса.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 21:29

sean-john написа:Това е достатъчно като инфо,щом не спича целия комп аз не мисля,че е от прегряване... ако проблема само в тази игра... може би е от нея... ако е "глобален" проблема с всички нови игри си мисля,че е или от рамта(липса на рам... малко вероятно,но не се знае какво си наслагал или от хард диска)

п.с. а може и чисто и просто проблема да е в Windows-a ако е "збозен"

несъм пробвал с други игри,просто с тази се зарибих но като ми засича така неможе да и се насладиш. а за кор 2 дуо за това искам даго сменя с такъв.
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 21:29

vld написа:Toя пентиум Д само се води двуядрен и определено няма сила да бута Ге форса.
Ако сложиш нещо от серията кор 2 дуо на честота на 2.5 гх, определено ще почувстваш значително подобрение специални при игрите.
Всичко в случая е заради малкото кадри които реализира сегашния ти процесор.
Иначе колегата е прав, че най вероятно и охлаждането куца на сегашния и затова има грижи, но пределено няма да литне дори да го свалиш на 40 градуса.

Проц-а си е перфектен ;) Мен започна вече да ми намирисва на бъгав уиндоус или по-скоро на бъгава игра, щом е само една :mhihi: Не съм я слагал още Ф1 2010 да видя що за чудо е .

Инак за първата програма дето мери температурите , като отвориш линка виж има там в Download линк за сваляне. А втората не мери темепературите, тя само товари процесора и го тества за грешки :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Окт 2010, 21:35

Според мен първо започни от безплатните неща,преди да хвърляш пари заради 1 игра ;) :D ... смяна на windows и слагане на ново на играта... нищо не губиш... успех :yes:

п.с. има и още нещо... така като забелязвам,че колегата не разбира много от компютри няма да се учудя и настройките на самата Ф1 да са на HIGH или на ULTRA HIGH и затова да го има тоя ефект от насичането :yes: пробвай да намалиш детайлите от видео настройките на играта с малко.

п.с.2 Formula 1 2010 Recommended Requirements

Windows XP/Vista/7
DirectX 9.0c
Intel Core 2 Duo @ 2.66GHz or Athlon X2 4200+
2GB RAM
Graphics Card: GeForce 9800 or ATI Radeon HD 4850 series
DirectX Compatible Sound Card or motherboard audio
Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive
12.5 GB Hard Drive Space

играта е настроена на прекалено високи детайли за машината на колегата... за мен това е проблема
Последна промяна sean-john на 08 Окт 2010, 21:59, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 21:41

Може да пробваш и с по-нови драйвери за видео картата. http://www.nvidia.com/object/winxp-258. ... river.html Но се увери, че наистина ти е 8800GT, a не някаква друга, да не направим беля :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 22:28

dimithur написа:Може да пробваш и с по-нови драйвери за видео картата. http://www.nvidia.com/object/winxp-258. ... river.html Но се увери, че наистина ти е 8800GT, a не някаква друга, да не направим беля :mhihi:

как да разбера точно каква е,имаше някаква програма маи детопоказва но несе сещам точно.мисля че беше или 8800 или 8600 но това GT накрая маи го няма. :dunno:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 22:29

Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 22:42

dimithur написа:Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише

пише Geforce 8600 GT а това за температурата в момента показва GPU 60C,sistem 41C,CPU 58C,AUX 44C,HDO 39C
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 22:57

paco_sp написа:
dimithur написа:Десен бутон си кликаш някъде на десктопа, избираш properties , след това отиваш горе на Settings, после копчето Advanced, след това пак горе на Adapter и там трябва да я пише

пише Geforce 8600 GT а това за температурата в момента показва GPU 60C,sistem 41C,CPU 58C,AUX 44C,HDO 39C

Мда видео картата ти е леко слабичка, 8800 е кажи речи 2но по силна :) Намали както каза колегата резолюцията на играта (примерно 1280х1024 или 1024х768), изключи Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF, направо сложи настройките на играта на Medium или нещо такова , не знам точно как са. А програмата за температурите не ти ли показва core0 и core1 ? Това cpu58 с пусната втора програма или без да си я пуснал е ? Щото ако е без, е много ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 23:35

dimithur написа:
paco_sp написа:

Мда видео картата ти е леко слабичка, 8800 е кажи речи 2но по силна :) Намали както каза колегата резолюцията на играта (примерно 1280х1024 или 1024х768), изключи Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF, направо сложи настройките на играта на Medium или нещо такова , не знам точно как са. А програмата за температурите не ти ли показва core0 и core1 ? Това cpu58 с пусната втора програма или без да си я пуснал е ? Щото ако е без, е много ;)

бях пробвал да намаля резолуцията но ефект нямаше,а за тия неща нищо неми говорят-Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF,CPU58 e без пусната втората програма.никаде неми пише core0 и core1 :dunno:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 23:50

paco_sp написа:бях пробвал да намаля резолуцията но ефект нямаше,а за тия неща нищо неми говорят-Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF,CPU58 e без пусната втората програма.никаде неми пише core0 и core1 :dunno:

Много са тея 58 градуса, при условие че само броузваш във форума :mhihi: Ако пуснеш и втората програма да го натовари хубаво процесора, вероятно ще вдигне над 70 и ще се ресне в един момент компа, пробвай нема страшно, просто да си сигурен , че си за ново охлаждане или поне за хубаво почистване на старото :) А това че нямаш коре1 и коре0 , може и програмата да не го отчита вярно, а може и да са ти пробутали най обикновен Пентиум Д едноядрен процесор ;) Сложи си за всеки случай и тая програма http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.55-setup-en.exe, тя най-точно ще покаже с какъв процесор си в момента. (и внимавай при инсталацията да махнеш отметките, че ще ти инсталира разни досадни тул барове)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 23:56

dimithur написа:
paco_sp написа:бях пробвал да намаля резолуцията но ефект нямаше,а за тия неща нищо неми говорят-Anti Aliasing-a AA, Anisotropic Filters AF,CPU58 e без пусната втората програма.никаде неми пише core0 и core1 :dunno:

Много са тея 58 градуса, при условие че само броузваш във форума :mhihi: Ако пуснеш и втората програма да го натовари хубаво процесора, вероятно ще вдигне над 70 и ще се ресне в един момент компа, пробвай нема страшно, просто да си сигурен , че си за ново охлаждане или поне за хубаво почистване на старото :) А това че нямаш коре1 и коре0 , може и програмата да не го отчита вярно, а може и да са ти пробутали най обикновен Пентиум Д едноядрен процесор ;) Сложи си за всеки случай и тая програма http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.55-setup-en.exe, тя най-точно ще покаже с какъв процесор си в момента. (и внимавай при инсталацията да махнеш отметките, че ще ти инсталира разни досадни тул барове)

ами колега лятото градусите стигаха до 64-65,а тази програма нещо неми тръгва,отварями едно предупреждение парво след като го затворя има черен прозорец и до там. :dunno:а това за ядрата какво ще рече защото съм забелязал че на други копютри има примерно C и D директории кадето едната е за програми и е по малка а другата вече за различни неща,а аз имам само C.незнам дали има нещо общо но да кажа все пак.
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Окт 2010, 0:02

http://www.kaldata.com/modules.php?modi ... ow&id=1182 пробвай с тази тогава, ти с какъв уиндоус си, ХР предполагам ?
Toва с Ц и Д няма общо с ядрата , споко :mhihi: От по горния ми пост програмката ще ти каже точно с колко ядра и какъв процесор си ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 09 Окт 2010, 0:12

dimithur написа:http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1182 пробвай с тази тогава, ти с какъв уиндоус си, ХР предполагам ?
Toва с Ц и Д няма общо с ядрата , споко :mhihi: От по горния ми пост програмката ще ти каже точно с колко ядра и какъв процесор си ;)

с ХР съм но тая по нагоре немога дая подкарам.тая втората от "калдата" явно няма сиид ли кво но немисе смаква,ще я потарся на др място и ще я пробвам.колега тая програма нее ли като тази ORTHOS която беше постнал по-нагоре.аз я пуснах за 1 час и нямаше грешки.пишеше ми че на еди колкоси е преминало успешно но я изклучих.да взема пак да я пусна.
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата