Някой обжалвал ли е НП?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Някой обжалвал ли е НП?
ЧЕТИ К'ВО ТИ КАЗВАТ КОЛЕГИТЕ- акта е по член отнасящ се за собственика на колата и това, че няма сключена ГО... правилно е отменен- не си длъжен ти да правиш ГО...
на мен ми писаха акт по чл.315 ал.1- че УПРАВЛЯВАМ автомобил без ГО (това трябваше да ти пишат и на теб) и ми връчиха НП за 400 кинта... обжалвах и НП-то падна, но НЕ защото колата беше чужда, а понеже бях в 15-дневният гратисен период когато ГО още се счита за валидна...
просто си имал късмет или полицая да е тъпанар, или да не е обърнал внимание на кого е колата... да пропусне, че колата е чужда е абсурд, значи си уцелил един от многото тъпи полицаи- гледай си кефа, но хич не се надявай другият път да ти пишат грешен член и да се измъкнеш заради реално погледнато техническа грешка...
на мен ми писаха акт по чл.315 ал.1- че УПРАВЛЯВАМ автомобил без ГО (това трябваше да ти пишат и на теб) и ми връчиха НП за 400 кинта... обжалвах и НП-то падна, но НЕ защото колата беше чужда, а понеже бях в 15-дневният гратисен период когато ГО още се счита за валидна...
просто си имал късмет или полицая да е тъпанар, или да не е обърнал внимание на кого е колата... да пропусне, че колата е чужда е абсурд, значи си уцелил един от многото тъпи полицаи- гледай си кефа, но хич не се надявай другият път да ти пишат грешен член и да се измъкнеш заради реално погледнато техническа грешка...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ms написа:просто си имал късмет или полицая да е тъпанар, или да не е обърнал внимание на кого е колата... да пропусне, че колата е чужда е абсурд, значи си уцелил един от многото тъпи полицаи- гледай си кефа, но хич не се надявай другият път да ти пишат грешен член и да се измъкнеш заради реално погледнато техническа грешка...
Именно! Друг е въпросът, че самият Кодекс по зстраховането е малко странно написан и самият чл. 315 всъщност е наказващ и съдържа нарушението и глобата за него (малко нещо е формулиран като административно-наказателна разпоредба), може би затова стават грешки и доста НП постановления падат.
Никой не мое ма връне на селу!
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Колега ms, сгрешен член от Закон не е техническа грешка, а съществено процесуално нарушение - питай някой юрист да ти обясни.
А същественото процесуално нарушение е абсолютно основание за отпадане на акта.
Touring & windsurf club
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Но това не променя факта, че шофирането на автомобил, който няма сключена застраховка е наказуемо, още повече че и в двата случая (собственик, или просто водач) глобите са абсолютно еднакви, в неговият случай е имало техническа грешка...пардон-същетсвено процесуално нарушение, но следващият път ако има такъв-може и да няма такъв късмет. Друг е въпросът, че въпросният Кодекс по застраховането е писан в петък, или понеделник, понеже за нарушението на колегата не са си направили труда да обособят член описващ нарушението да се кара без застраховка и наказващ член, интересно ми е това господата юристи как биха го коментирали. Заради такива недомислици маса народ смята, че може безнаказано да си кара без застраховка, щом колата е на името на друг 

Последна промяна saleen на 11 Апр 2011, 18:02, променена общо 2 пъти
Никой не мое ма връне на селу!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Georgieff написа:Колега ms, сгрешен член от Закон не е техническа грешка, а съществено процесуално нарушение - питай някой юрист да ти обясни.

П.П.Наистина попитай юрист да ти обясни процедурата
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
saleen написа:Заради такива недомислици маса народ смята, че може безнаказано да си кара без застраховка, щом колата е на името на друг
в моя случай не е така изобщо,колата я карах от скоро,не беше прехвърлена и бях изключил за гражданската.
А за обжалването на акта - когато реших ,че трябва да го обжалвам попитах на едно-две места и ми казаха че акта пада на първа инстанция без да ме питат по кой член е писан,затова и обжалвах
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2