Някой обжалвал ли е НП?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Някой обжалвал ли е НП?

Мнение от ms » 09 Апр 2011, 20:01

ЧЕТИ К'ВО ТИ КАЗВАТ КОЛЕГИТЕ- акта е по член отнасящ се за собственика на колата и това, че няма сключена ГО... правилно е отменен- не си длъжен ти да правиш ГО...
на мен ми писаха акт по чл.315 ал.1- че УПРАВЛЯВАМ автомобил без ГО (това трябваше да ти пишат и на теб) и ми връчиха НП за 400 кинта... обжалвах и НП-то падна, но НЕ защото колата беше чужда, а понеже бях в 15-дневният гратисен период когато ГО още се счита за валидна...

просто си имал късмет или полицая да е тъпанар, или да не е обърнал внимание на кого е колата... да пропусне, че колата е чужда е абсурд, значи си уцелил един от многото тъпи полицаи- гледай си кефа, но хич не се надявай другият път да ти пишат грешен член и да се измъкнеш заради реално погледнато техническа грешка...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Апр 2011, 20:11

ms написа:просто си имал късмет или полицая да е тъпанар, или да не е обърнал внимание на кого е колата... да пропусне, че колата е чужда е абсурд, значи си уцелил един от многото тъпи полицаи- гледай си кефа, но хич не се надявай другият път да ти пишат грешен член и да се измъкнеш заради реално погледнато техническа грешка...

Именно! Друг е въпросът, че самият Кодекс по зстраховането е малко странно написан и самият чл. 315 всъщност е наказващ и съдържа нарушението и глобата за него (малко нещо е формулиран като административно-наказателна разпоредба), може би затова стават грешки и доста НП постановления падат.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 11 Апр 2011, 16:42

Колега ms, сгрешен член от Закон не е техническа грешка, а съществено процесуално нарушение - питай някой юрист да ти обясни.
А същественото процесуално нарушение е абсолютно основание за отпадане на акта.
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Апр 2011, 17:51

Но това не променя факта, че шофирането на автомобил, който няма сключена застраховка е наказуемо, още повече че и в двата случая (собственик, или просто водач) глобите са абсолютно еднакви, в неговият случай е имало техническа грешка...пардон-същетсвено процесуално нарушение, но следващият път ако има такъв-може и да няма такъв късмет. Друг е въпросът, че въпросният Кодекс по застраховането е писан в петък, или понеделник, понеже за нарушението на колегата не са си направили труда да обособят член описващ нарушението да се кара без застраховка и наказващ член, интересно ми е това господата юристи как биха го коментирали. Заради такива недомислици маса народ смята, че може безнаказано да си кара без застраховка, щом колата е на името на друг :mhihi:
Последна промяна saleen на 11 Апр 2011, 18:02, променена общо 2 пъти
Никой не мое ма връне на селу!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 11 Апр 2011, 17:52

Georgieff написа:Колега ms, сгрешен член от Закон не е техническа грешка, а съществено процесуално нарушение - питай някой юрист да ти обясни.
А същественото процесуално нарушение е абсолютно основание за отпадане на акта.

:yes: Но не става автоматично а с жалба от заинтересованото лице,за която има срок за подаване
П.П.Наистина попитай юрист да ти обясни процедурата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 11 Апр 2011, 18:31

saleen написа:Заради такива недомислици маса народ смята, че може безнаказано да си кара без застраховка, щом колата е на името на друг :mhihi:

в моя случай не е така изобщо,колата я карах от скоро,не беше прехвърлена и бях изключил за гражданската.
А за обжалването на акта - когато реших ,че трябва да го обжалвам попитах на едно-две места и ми казаха че акта пада на първа инстанция без да ме питат по кой член е писан,затова и обжалвах
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

Предишна

Назад към Извън Темата