Фолио на предните стакла?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Фолио на предните стакла?
Принципно има вариант и то само в следните ситуации:
Имаш връзки и използваш колата за инкасо
Имаш връзки и отидеш за служебна бележка от камор или дару че автомобила е произведен така..
100% не важи за талиги над 8-9 години...
Имаш връзки и използваш колата за инкасо
Имаш връзки и отидеш за служебна бележка от камор или дару че автомобила е произведен така..
100% не важи за талиги над 8-9 години...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Убеден съм в това което написах
Даже в нет-а се върти един руски клип който доказва написаното от мен.
Още повече че нашите нямат уреди като руснаците и не могат да докажат каквото и да било, да не говорим че аз мога да имам сертификат за фолиото и от там се сещате сами какъв е изхода
Колкото до ваденето на думи от контекста, аз вадя фрази, не думи и съответно вратичката в закона
Яд ме е само че все го отлагам това фолио и не мога да ви покажа как става работата черно на бяло
Едит: Само да отбележа че аз говоря за затъмняване с фолио до 50%
Натам вече си е спорен малко въпроса

Още повече че нашите нямат уреди като руснаците и не могат да докажат каквото и да било, да не говорим че аз мога да имам сертификат за фолиото и от там се сещате сами какъв е изхода

Колкото до ваденето на думи от контекста, аз вадя фрази, не думи и съответно вратичката в закона

Яд ме е само че все го отлагам това фолио и не мога да ви покажа как става работата черно на бяло

Едит: Само да отбележа че аз говоря за затъмняване с фолио до 50%

Нали беше разрешено до 20%?
На баща ми Е39-ката също искаха да я спират от движение заради предните стъкла, обаче те си бяха на 20%, измериха ги и нямаше проблеми.
На баща ми Е39-ката също искаха да я спират от движение заради предните стъкла, обаче те си бяха на 20%, измериха ги и нямаше проблеми.
моя скромен опит е че трябва да си идиот без инстинкт за самосъхранение за да си намалиш прозрачноста (и оптичната вярност) на предното стъкло по собствено желание.
пътните условия в родината са сложни и карането нощно време е рисковано дори с хубави фарове и хубаво предно стъкло... това да си сложиш фолио отпред е .. все едно да нахлупиш айпод на прилеп...
пътните условия в родината са сложни и карането нощно време е рисковано дори с хубави фарове и хубаво предно стъкло... това да си сложиш фолио отпред е .. все едно да нахлупиш айпод на прилеп...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
VesoPesa написа:Убеден съм в това което написах![]()
Още повече че нашите нямат уреди като руснаците и не могат да докажат каквото и да било, да не говорим че аз мога да имам сертификат за фолиото и от там се сещате сами какъв е изхода![]()
Колкото до ваденето на думи от контекста, аз вадя фрази, не думи и съответно вратичката в закона![]()
Едит: Само да отбележа че аз говоря за затъмняване с фолио до 50%![]()
Колега , нещата са изключително прости
1-во Не можеш да сложиш нещо в-у стъклото си ( било фолио , тоалетна хартия , вестници и тн. ) без да му промениш пропускливостта , което значи че то никога няма да е със 99% пропускливост след такава намеса.
2-ро В закона не видях да има упоменати някакви проценти на пропускливост....

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
За Бг незнам как стоят нещата но тук(испания)мисля,че имаше възможност даси затъмниш до определен процент предните стъкла,но за целта трябва или даси със заболяване "рак на кожата" или да имаш дебели връзки и даси извадиш съответния документ
,наистина изглежа много добре но трябва даси малкко чалнат
да си ги замаглиш особено каквито са пътищата в Бг,тук поне навсякъде е осветено. 

Nitrowalk написа:Колега , нещата са изключително прости
1-во Не можеш да сложиш нещо в-у стъклото си ( било фолио , тоалетна хартия , вестници и тн. ) без да му промениш пропускливостта , което значи че то никога няма да е със 99% пропускливост след такава намеса.
Може, може

Ето едно старо и въртяно клипче.
http://vbox7.com/play:b9c152c6
- Nitrowalk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 M5
Спирам да пиша......явно си знаете вашето и не проумявате прости физични закони.........

Nitrowalk написа:Закона си е пределно ясен![]()
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

До кой клас сте учили бе хора?! Не разбирате ли каква е функцията на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" в изречението?
Какво ли се учудвам, все пак си говорим за стАкла

- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
здравейте,
след около 7 месеца каране в България и цяла Европа със затъмнени стъкла - предни странични + челното - мога да споделя скромния си опит:
-по Европа + Турция никъде съм нямал проблеми
-в България в провинцията,между другото съм от Харманли, абсолютно никъде съм нямал ядове.В СОФИЯ просто ме разкатаха от секъде...
не е имало случай да ида в софия по работа и да не ме обрусят поне 20лв. . Един път и акт ми писаха - платих си го 20лв. . За това спиране от движение всички ме плашат с това,но давам 20лв. и заминавам
Аз си мисля,че в софия заради хасковската ми регистрация ме побъркаха от спирания заради фолиото.
Искам да уточня,че фолиото на предните ми стъкла е съвсем малко тъмно мисля ,че е някъде към 25-30% .
Аз лично съм на мнение,че не си заслужава разправиите...и сега вече си мисля да го махам
Вече си мисля,че следващата ми кола ще е или със софийска регистрация или най-вероятно с немска !
А,ако има някой да знае къде могат да ми направят тониране на стъклата,но не с фолио,а като фабричното - нека казва
след около 7 месеца каране в България и цяла Европа със затъмнени стъкла - предни странични + челното - мога да споделя скромния си опит:
-по Европа + Турция никъде съм нямал проблеми
-в България в провинцията,между другото съм от Харманли, абсолютно никъде съм нямал ядове.В СОФИЯ просто ме разкатаха от секъде...

Искам да уточня,че фолиото на предните ми стъкла е съвсем малко тъмно мисля ,че е някъде към 25-30% .
Аз лично съм на мнение,че не си заслужава разправиите...и сега вече си мисля да го махам

Вече си мисля,че следващата ми кола ще е или със софийска регистрация или най-вероятно с немска !
А,ако има някой да знае къде могат да ми направят тониране на стъклата,но не с фолио,а като фабричното - нека казва

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Hack0 написа:
![]()
![]()
![]()
До кой клас сте учили бе хора?! Не разбирате ли каква е функцията на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" в изречението?
Да ти го опиша от гледна точка на синтаксиса на изречението - единствената функция на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" е допълнително определение на стъклата, на които е забранено да се променя пропускливостта, а именно предното (челно) стъкло и страничните предни стъкла. Това не е отделна фраза, която да можете да си я изкривите и да си я тълкувате по свой си начин.
В конкретния случай се чете следното - Забранява се
автомобила, както и намаляване на
прозрачността им.
Оттук нататък - върти го, печи го, все тая - членът е пределно ясен и на второкласник. Не виждам защо се опитвате да си изцедите някаква измислена информация от пръстите, за да докажете, че има вратичка. Няма.
Весо, веднага ти казвам - ако на съдията му заявиш тази теория в съда може да оправиш деня на него, както и на съдийския колектив на смяна за деня. Определено ще бъде разказван анекдот как "пътя като почнел теб да те гледа".
А това клипче и да го пуснете още 90 пъти - никакво значение. Говорим за нормативен акт на българското законодателство. В Русия в закона им пише, че са длъжни да използват уред, измерващ пропускливостта на стъклото. В България ЗДвП няма подобен член. Преценява се, както някой каза, "на око". Моето примерно го чоплеха с нокът обикновено.
А беше само 7% и го свалих от предните - не си заслужава ядовете и кинтите. Това ако живеете в София. В по-малките градове като нищо може и да си карате така.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Тази тема ми напомня за това клипче - http://vbox7.com/play:b9c152c6
Търсете си правата хора !!!
Търсете си правата хора !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
- давай с чужди номера , да не смеят да ти искат пари . Те още като видят колата и си имат презумция , че няма смисъл да я спират . Аз съм с десен волан и английски номера и се очакваше нон стоп проверки - сега един път в месеца ако ме спрат е много , даже бях писал , че миналата година имах над 5 месеца , без да ме спират . А най-малкото не те знаят от къде си в БГ , почват да те разпитват , ама как от къде я взе , колко ти излезе и така

ПС:положението с гражданската на чужди номера е "деликатно"

Archangel написа:Hack0 написа:
![]()
![]()
![]()
Да ти го опиша от гледна точка на синтаксиса на изречението - единствената функция на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" е допълнително определение на стъклата, на които е забранено да се променя пропускливостта, а именно предното (челно) стъкло и страничните предни стъкла. Това не е отделна фраза, която да можете да си я изкривите и да си я тълкувате по свой си начин.
В конкретния случай се чете следното - Забранява се
автомобила, както и намаляване на
прозрачността им.
Оттук нататък - върти го, печи го, все тая - членът е пределно ясен и на второкласник. Не виждам защо се опитвате да си изцедите някаква измислена информация от пръстите, за да докажете, че има вратичка. Няма.
Весо, веднага ти казвам - ако на съдията му заявиш тази теория в съда може да оправиш деня на него, както и на съдийския колектив на смяна за деня. Определено ще бъде разказван анекдот как "пътя като почнел теб да те гледа".
А това клипче и да го пуснете още 90 пъти - никакво значение. Говорим за нормативен акт на българското законодателство. В Русия в закона им пише, че са длъжни да използват уред, измерващ пропускливостта на стъклото. В България ЗДвП няма подобен член. Преценява се, както някой каза, "на око". Моето примерно го чоплеха с нокът обикновено.
А беше само 7% и го свалих от предните - не си заслужава ядовете и кинтите. Това ако живеете в София. В по-малките градове като нищо може и да си карате така.
Именно! Точно това имах и аз предвид, и коментара ми беше за хората, които гледали пътя, а не той тях.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Hack0 написа:
Именно! Точно това имах и аз предвид, и коментара ми беше за хората, които гледали пътя, а не той тях.
Да. Аз не бях забелязал грешката в заглавието на темата и сега се усетих, извинявай

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,