Фолио на предните стакла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Фолио на предните стакла?

Мнение от Е.Димитров » 27 Ное 2010, 18:20

Принципно има вариант и то само в следните ситуации:
Имаш връзки и използваш колата за инкасо
Имаш връзки и отидеш за служебна бележка от камор или дару че автомобила е произведен така..
100% не важи за талиги над 8-9 години...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 27 Ное 2010, 18:23

Убеден съм в това което написах :!:
Даже в нет-а се върти един руски клип който доказва написаното от мен.
Още повече че нашите нямат уреди като руснаците и не могат да докажат каквото и да било, да не говорим че аз мога да имам сертификат за фолиото и от там се сещате сами какъв е изхода ;)

Колкото до ваденето на думи от контекста, аз вадя фрази, не думи и съответно вратичката в закона ;)

Яд ме е само че все го отлагам това фолио и не мога да ви покажа как става работата черно на бяло :|

Едит: Само да отбележа че аз говоря за затъмняване с фолио до 50% :!:
Натам вече си е спорен малко въпроса :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 27 Ное 2010, 18:24

Нали беше разрешено до 20%?
На баща ми Е39-ката също искаха да я спират от движение заради предните стъкла, обаче те си бяха на 20%, измериха ги и нямаше проблеми.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Ное 2010, 18:33

моя скромен опит е че трябва да си идиот без инстинкт за самосъхранение за да си намалиш прозрачноста (и оптичната вярност) на предното стъкло по собствено желание.

пътните условия в родината са сложни и карането нощно време е рисковано дори с хубави фарове и хубаво предно стъкло... това да си сложиш фолио отпред е .. все едно да нахлупиш айпод на прилеп...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 27 Ное 2010, 18:38

VesoPesa написа:Убеден съм в това което написах :!:
Даже в нет-а се върти един руски клип който доказва написаното от мен.
Още повече че нашите нямат уреди като руснаците и не могат да докажат каквото и да било, да не говорим че аз мога да имам сертификат за фолиото и от там се сещате сами какъв е изхода ;)

Колкото до ваденето на думи от контекста, аз вадя фрази, не думи и съответно вратичката в закона ;)

Яд ме е само че все го отлагам това фолио и не мога да ви покажа как става работата черно на бяло :|

Едит: Само да отбележа че аз говоря за затъмняване с фолио до 50% :!:
Натам вече си е спорен малко въпроса :idea:

Колега , нещата са изключително прости
1-во Не можеш да сложиш нещо в-у стъклото си ( било фолио , тоалетна хартия , вестници и тн. ) без да му промениш пропускливостта , което значи че то никога няма да е със 99% пропускливост след такава намеса.
2-ро В закона не видях да има упоменати някакви проценти на пропускливост....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 27 Ное 2010, 19:17

За Бг незнам как стоят нещата но тук(испания)мисля,че имаше възможност даси затъмниш до определен процент предните стъкла,но за целта трябва или даси със заболяване "рак на кожата" или да имаш дебели връзки и даси извадиш съответния документ :mhihi: ,наистина изглежа много добре но трябва даси малкко чалнат :kuku: да си ги замаглиш особено каквито са пътищата в Бг,тук поне навсякъде е осветено. :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 27 Ное 2010, 19:40

Nitrowalk написа:Колега , нещата са изключително прости
1-во Не можеш да сложиш нещо в-у стъклото си ( било фолио , тоалетна хартия , вестници и тн. ) без да му промениш пропускливостта , което значи че то никога няма да е със 99% пропускливост след такава намеса.

Може, може :yes:

Ето едно старо и въртяно клипче.
http://vbox7.com/play:b9c152c6

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 27 Ное 2010, 19:52

Спирам да пиша......явно си знаете вашето и не проумявате прости физични закони.........
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 27 Ное 2010, 20:18

Nitrowalk написа:Закона си е пределно ясен :mhihi:

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

:banghead: :banghead: :banghead:
До кой клас сте учили бе хора?! Не разбирате ли каква е функцията на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" в изречението?
Какво ли се учудвам, все пак си говорим за стАкла :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 27 Ное 2010, 20:18

здравейте,
след около 7 месеца каране в България и цяла Европа със затъмнени стъкла - предни странични + челното - мога да споделя скромния си опит:
-по Европа + Турция никъде съм нямал проблеми
-в България в провинцията,между другото съм от Харманли, абсолютно никъде съм нямал ядове.В СОФИЯ просто ме разкатаха от секъде... :bang: не е имало случай да ида в софия по работа и да не ме обрусят поне 20лв. . Един път и акт ми писаха - платих си го 20лв. . За това спиране от движение всички ме плашат с това,но давам 20лв. и заминавам :) Аз си мисля,че в софия заради хасковската ми регистрация ме побъркаха от спирания заради фолиото.
Искам да уточня,че фолиото на предните ми стъкла е съвсем малко тъмно мисля ,че е някъде към 25-30% .
Аз лично съм на мнение,че не си заслужава разправиите...и сега вече си мисля да го махам :twisted:
Вече си мисля,че следващата ми кола ще е или със софийска регистрация или най-вероятно с немска !

А,ако има някой да знае къде могат да ми направят тониране на стъклата,но не с фолио,а като фабричното - нека казва :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Ное 2010, 1:41

Hack0 написа:
До кой клас сте учили бе хора?! Не разбирате ли каква е функцията на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" в изречението?

Да ти го опиша от гледна точка на синтаксиса на изречението - единствената функция на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" е допълнително определение на стъклата, на които е забранено да се променя пропускливостта, а именно предното (челно) стъкло и страничните предни стъкла. Това не е отделна фраза, която да можете да си я изкривите и да си я тълкувате по свой си начин.
В конкретния случай се чете следното - Забранява се
автомобила, както и намаляване на
прозрачността им.

Оттук нататък - върти го, печи го, все тая - членът е пределно ясен и на второкласник. Не виждам защо се опитвате да си изцедите някаква измислена информация от пръстите, за да докажете, че има вратичка. Няма.
Весо, веднага ти казвам - ако на съдията му заявиш тази теория в съда може да оправиш деня на него, както и на съдийския колектив на смяна за деня. Определено ще бъде разказван анекдот как "пътя като почнел теб да те гледа".
А това клипче и да го пуснете още 90 пъти - никакво значение. Говорим за нормативен акт на българското законодателство. В Русия в закона им пише, че са длъжни да използват уред, измерващ пропускливостта на стъклото. В България ЗДвП няма подобен член. Преценява се, както някой каза, "на око". Моето примерно го чоплеха с нокът обикновено.

А беше само 7% и го свалих от предните - не си заслужава ядовете и кинтите. Това ако живеете в София. В по-малките градове като нищо може и да си карате така.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Ное 2010, 3:17

Тази тема ми напомня за това клипче - http://vbox7.com/play:b9c152c6
Търсете си правата хора !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2010, 7:40

Вече си мисля,че следващата ми кола ще е или със софийска регистрация или най-вероятно с немска !

- давай с чужди номера , да не смеят да ти искат пари . Те още като видят колата и си имат презумция , че няма смисъл да я спират . Аз съм с десен волан и английски номера и се очакваше нон стоп проверки - сега един път в месеца ако ме спрат е много , даже бях писал , че миналата година имах над 5 месеца , без да ме спират . А най-малкото не те знаят от къде си в БГ , почват да те разпитват , ама как от къде я взе , колко ти излезе и така :driving:

ПС:положението с гражданската на чужди номера е "деликатно" :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 28 Ное 2010, 11:06

Archangel написа:
Hack0 написа:

Да ти го опиша от гледна точка на синтаксиса на изречението - единствената функция на "осигуряващи видимостта на водача към пътя" е допълнително определение на стъклата, на които е забранено да се променя пропускливостта, а именно предното (челно) стъкло и страничните предни стъкла. Това не е отделна фраза, която да можете да си я изкривите и да си я тълкувате по свой си начин.
В конкретния случай се чете следното - Забранява се
автомобила, както и намаляване на
прозрачността им.

Оттук нататък - върти го, печи го, все тая - членът е пределно ясен и на второкласник. Не виждам защо се опитвате да си изцедите някаква измислена информация от пръстите, за да докажете, че има вратичка. Няма.
Весо, веднага ти казвам - ако на съдията му заявиш тази теория в съда може да оправиш деня на него, както и на съдийския колектив на смяна за деня. Определено ще бъде разказван анекдот как "пътя като почнел теб да те гледа".
А това клипче и да го пуснете още 90 пъти - никакво значение. Говорим за нормативен акт на българското законодателство. В Русия в закона им пише, че са длъжни да използват уред, измерващ пропускливостта на стъклото. В България ЗДвП няма подобен член. Преценява се, както някой каза, "на око". Моето примерно го чоплеха с нокът обикновено.

А беше само 7% и го свалих от предните - не си заслужава ядовете и кинтите. Това ако живеете в София. В по-малките градове като нищо може и да си карате така.

Именно! Точно това имах и аз предвид, и коментара ми беше за хората, които гледали пътя, а не той тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Ное 2010, 11:38

Hack0 написа:
Именно! Точно това имах и аз предвид, и коментара ми беше за хората, които гледали пътя, а не той тях.

Да. Аз не бях забелязал грешката в заглавието на темата и сега се усетих, извинявай :yes:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата