За разрешената скорост по магистралите
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Re: За разрешената скорост по магистралите
Ми да,
да се премахнат ограниченията на скоростта,
бензина да се лее като минералната вода,
и като се премахне и Закона за движение по пътищата,
всички ще станем космонавти по тез лунни пейзажи.
да се премахнат ограниченията на скоростта,
бензина да се лее като минералната вода,
и като се премахне и Закона за движение по пътищата,
всички ще станем космонавти по тез лунни пейзажи.
acho.rs написа:Ест. селския ни манталитет казва - "те при тези ограничения се избиват , камо ли при по-висока позволена скорост" - това е достатъчно тъпо,за да заслужава коментар !
хайде като си "градски" (от няколко години в София, до колкото си спомням) да те назначат 2011г. да се обаждаш на близките на средно 1000-те загинали на пътя от катастрофи, да им казваш за смъртта на роднината им
това прави по около 3 човека на ден, хайде да сме милостиви, на човек по 1 телефонно обаждане

а броя на сериозно пострадалите, инвалидизирани итн дори го няма в официалната статистика
кога за последно си бил в болница и си видял човек оживял след катастрофа на извънградско?
Последна промяна Хаос на 31 Дек 2010, 10:37, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
екстра са си ограниченията ни на магистрала и междуградски път
нито сме им на пътищата на германците, нито сме им на техническото състояние на автопарка, нито сме им на културата на шофиране за да се мерим с тях
някъде в германско да сте видели да пасат говеда в неограден участък до пътя?
а да сте виждали какво се случва с автомобил ударил крава с висока скорост?
естествено смятам за недостатък останалите след приключване на ремонти по пътя ограничителни табели
нито сме им на пътищата на германците, нито сме им на техническото състояние на автопарка, нито сме им на културата на шофиране за да се мерим с тях

някъде в германско да сте видели да пасат говеда в неограден участък до пътя?
а да сте виждали какво се случва с автомобил ударил крава с висока скорост?
естествено смятам за недостатък останалите след приключване на ремонти по пътя ограничителни табели

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Много сте ми интересни- извън града със 120 да се карало... Път за такива скорости има ли- няма... То магистралите не са хубави и е рисковано да се кара бързо, вие за други пътища ми говорите
Единствено съм съгласен за малоумните знаци 40-60 на прав участък- е това трябва да се премахне, ограниченията не ми пречат изобщо... Не че ги спазвам много, но рядко ги превишавам с повече от 20км/ч- единственото което спазвам стриктно е като вляза в населено място да намаля на 50, просто не ми се изпробва колко ми държат спирачките
Като ви чета мненията се чудя едно нещо- колко от вас са се удряли (или са ги удряли) с повече от 50км/ч
Май не сте били и свидетели на сериозна катастрофа- не на последствията, а на самият удар... Една кола тотализирах навремето с около 70, два пъти са ме удряли сериозно и да ви кажа предпочитам да си карам с ограниченията и да стигна в София с половин час по-късно, отколкото да рискувам излишно моя и на другите живот...
Когато размажеш иначе здравата кола набор 95, усетиш как се гъне всичко и после се чудиш отде дойде тоя луд късмет да си само натъртен, а колата е за Надин след 2 минавания по таван, тогава си създаваш реална представа колко е разликата между 50 и 70км/ч... Вярвайте- голяма е... Няколко метра в секунда е разликата (не ми се смята сега), но тези 2-3 метра са разликата до бронята на камион/дърво/стълб/кола в насрещното...
ПС: Карайте както искате- ако ще и с 300км/ч в града- не ми дреме... Но пазете другите около вас- през дебелия *** ми е, че сте се размазали някъде заради висока скорост, важното е вашият труп да е единствен...

Като ви чета мненията се чудя едно нещо- колко от вас са се удряли (или са ги удряли) с повече от 50км/ч

Когато размажеш иначе здравата кола набор 95, усетиш как се гъне всичко и после се чудиш отде дойде тоя луд късмет да си само натъртен, а колата е за Надин след 2 минавания по таван, тогава си създаваш реална представа колко е разликата между 50 и 70км/ч... Вярвайте- голяма е... Няколко метра в секунда е разликата (не ми се смята сега), но тези 2-3 метра са разликата до бронята на камион/дърво/стълб/кола в насрещното...
ПС: Карайте както искате- ако ще и с 300км/ч в града- не ми дреме... Но пазете другите около вас- през дебелия *** ми е, че сте се размазали някъде заради висока скорост, важното е вашият труп да е единствен...
ms написа: но тези 2-3 метра са разликата до бронята на камион/дърво/стълб/кола в насрещното...
1км/ч=0.27(7)м/сек
разликата между 50 и 70 км/ч е ~5 м/сек
като приемем, че една катастрофа се случва за около 2+ секунди (от момента, в който виждаш, че нещо не е наред, до момента в който е сблъсъка) това са 10+ метра разлика в изминатия път от колата при разлика от 20км/ч в скоростите
тук дори не включваме спирачния път, който не е линейно зависим от скоростта
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Само на магистрала според мен скоростта може да е по висока, но да е магистрала като магистрала, поне 3 ленти, а не като нашите кръпки, и като тръгне някой фес със тира да изпреварва с 90 и гледай каква колона се заформя

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Хаос написа:ms написа: но тези 2-3 метра са разликата до бронята на камион/дърво/стълб/кола в насрещното...
1км/ч=0.27(7)м/сек
разликата между 50 и 70 км/ч е ~5 м/сек
като приемем, че една катастрофа се случва за около 2+ секунди (от момента, в който виждаш, че нещо не е наред, до момента в който е сблъсъка) това са 10+ метра разлика в изминатия път от колата при разлика от 20км/ч в скоростите
тук дори не включваме спирачния път, който не е линейно зависим от скоростта
Тия примери са толкова хипотетични... А пък ако някой ти се метне точно пред колата от никъде дали ше си с 20 или 200 пак го размазваш. А пък ако някой е се блъсне в тебе, се блъска ако ще и на место да си спрял. Ако пък в дадена рискова ситуация си се разминал на косъм с някой и ако беше с 30 км повече щеше да си се размазал пак нямаше да е така, защото с 30 км повече щеше да си минал през въпросното рисково място много преди колата отсреща да е направила ситуацията рискова.
Та така, както писах нека се вдигнат на местата които позволяват. Не те кефи да се "трепеш" както вика колегата, значи си караш в бавната лента мирно и спокойно. Ама неможе в 21 век да ме карат да се придвижвам с 60 межу градовете.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- ms
-
-
То и мен не ме кефи да се тътря със 60, но реално погледнато ние пътища за скорости над 100 просто нямаме... То тук изобщо пътища НЯМА, има утъпкани пътеки 
PS: Ето я разликата- само 5км/ч, за повече сами си преценявайте: http://www.youtube.com/watch?v=u4IqDHdkbmQ

PS: Ето я разликата- само 5км/ч, за повече сами си преценявайте: http://www.youtube.com/watch?v=u4IqDHdkbmQ
Прав си
Но в никакъв случай не мисля, че ограниченията по пътищата спомагат за безопастността на шофьорите. Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Dpy написа:Прав сиНо в никакъв случай не мисля, че ограниченията по пътищата спомагат за безопастността на шофьорите. Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...
На същото мнение съм колега

- ms
-
-
Dpy написа:...Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...
Я да видим как ще ме убедиш, че "бързо"-то каране НЕ е по-опасно от "нормално"-то шофиране...
Разбирай ги така нещата:
Бързо

Нормално

Изключваш от уравнението всички знаци играещи ролята на "хранилки" за куките...
Хехе за теб ако е опасно да караш със 110-120 на пътя Стара загора-Бургас да речем, или Варна-София след магистрала Хемус примерно, не мисля че има някакъв начин да те убедя в противното
. Много по опасен е царвула нат'варил 10 щайги грозде на жигата е влачещ се 60, правещ зад него километрична опашка. Хората не издържат, тръгват да изпреварват колона и т.н....Сигурно съм по-опасен от дядката, като карам със 120 нали?
Няма нужда да убеждавам никого, просто си изказвам моето мнение

Няма нужда да убеждавам никого, просто си изказвам моето мнение

- ms
-
-
Хич не ми говори за каране по 3-те хубави пътя в тая държава- говори ми за второ/третокласната пътна мрежа, дето или е цялата в кръпки, или не е ремонтирана от 20години...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
ms написа:Dpy написа:...Също незнам дали се прави разлика, но "бързо" и "опасно" каране за две съвсем различни неща...
Я да видим как ще ме убедиш, че "бързо"-то каране НЕ е по-опасно от "нормално"-то шофиране...
Разбирай ги така нещата:
Бързо20 и повече км/ч НАД ограничението
Нормалноскорост ДО ограничението
Изключваш от уравнението всички знаци играещи ролята на "хранилки" за куките...
Разбира се ,че винаги като е по бързо риска е по голям. Както и като си седиш у вас риска е по малък и от нормалното шофиране. Колегата имаше предвид според мен, че примено 200км/ч на хубава магистрала не са по опасни от изпреварване на каруца, лада и т.н. на очукан път с 90. Освен това има толкова хора които блеят а не карат дето и с 30 са опасни. Масово не се гледа в огледалото като се изпреварва, и още по масово като се погледне повечето шофйори нямат адекватна преценка за това колко далече е тоя отзад , колко бързо се движи, кога ще дойде и т.н.
Ако в шофйорския курс отделяха нужното време и внимание на това да се добие добра преценка от шофйорите а не да държиш воална с две ръце щото така трябвало, съм сигурен ,че катастрофите щяха да са наполовина.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- ms
-
-
BMW_RIDER написа:... Колегата имаше предвид според мен, че примено 200км/ч на хубава магистрала не са по опасни от изпреварване на каруца, лада и т.н. на очукан път с 90. ...
Може и това да е имал предвид... Обаче къде видя изобщо магистрала тука

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3