България! Или как се граби една държава!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: България! Или как се граби една държава!

Мнение от Владо » 19 Юли 2011, 23:14

младеж, я ми обясни как точно са изнесени златните находища :roll: ... имай в предвид че съм малко запознат по въпроса... и не ми говори за раници на кръста и други такива :mhihi: ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Юли 2011, 23:19

Владо написа:младеж, я ми обясни как точно са изнесени златните находища :roll: ... имай в предвид че съм малко запознат по въпроса... и не ми говори за раници на кръста и други такива :mhihi: ...

да бе- с раници... с влакови композиции се изнасят направо :mhihi: щом си запознат с въпроса сигурно си запознат и с изнасянето :winky: хората отдавна са спрели да изнасят тежести, сега си въртят триковете от лаптопа в офиса/дома :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Юли 2011, 23:25

без да искаш уцели :mhihi: ... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят :yes:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Юли 2011, 23:28

Владо написа:без да искаш уцели :mhihi: ... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят :yes:

не е без да искам- може да съм прозт, ама знам, че до мините кораб не стига и остава само влака :winky: що се изнасят- евентуално щото тук няма къде да се преработи рудата :?: или поне това ще е официалната версия...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Юли 2011, 23:39

Владо написа:без да искаш уцели :mhihi: ... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят :yes:

според мен идеята на статията е че концесионните договори са направени по много грозен начин в ущърб на нас плебеите...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Юли 2011, 23:41

и отново имаме познал точния резултат :yes: ....
историята е кратка... преди 15-на години се внесе инсталация за очистване на арсена в рудата... тъпото народонаселение на челопеч обаче, обзето от внезапен изблик на еко-ентусиазъм, не позволи инсталирането и... тя ръждяса в двора, и беше предадена за скрап май накрая... между другото безотпадна технология... ама на кой му пука... в крайна сметка, този концентрат се изнася навън, вместо да се прекара пак с вагони на 10 км, до арубис /бивше мдк георги дамянов/...
баснята за цианирането също беше прокарана успешно, този път на народонаселението на крумовград... ма там не ги жаля, нека копат тютюн :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Юли 2011, 23:47

Bogat-Beden написа:

според мен идеята на статията е че концесионните договори са направени по много грозен начин в ущърб на нас плебеите...

кое му е грозното... я дай да посмятаме... крумовград е 25-30 т злато... по трънския курс 1500 доларес за тройунция грубо идва 45 000 доларес килото, или общо 1,2-1,35 милиарда приход ... до тук добре... предполагам за теб като за професора концесионера седи в центъра на крумовград, и люпи семки... през това време златото се самосондира, само взривява, самонатоварва, самопреработва, самообогатява, самоцианира, само.... накрая кротко слиза на калъпи до пейката, на която концесионера продължава кротко да си люпи семки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Юли 2011, 23:47

ms написа:
steeN написа:
Веселин|Василев написа: Вторият от криминалните моменти е, че всички валутни влогове, така пише в закона за гарантиране, ще бъдат изплащани в левове по курса на първоначалния ден на плащането. Тоест, ако не дай Боже, стане някаква криза, левът бъде обезценен, всички хора, които имат валутни влогове, а те са над 15 милиарда лв. равностойност, ще загубят валутните си влогове и ще им бъдат изплатени обезценени левове.

грешка 1. лева не може да бъде обезценен, защото сме във валутен борд.

а винаги ли ще сме във валутен борд :?: аз залагам 50 евро, че ако дойде момент да махнем борда и НЕ минем едновременно с това на евро, то тогава лева ще се обезцени за отрицателно време (да го кажем под 12 месеца) с над 50%... но това положение- свален борд и все още да ползваме левове- едва ли ще го бъде...

да виждаш падане на борда в близките няколко години ;) ? нали това предвиждане е, че банките ще се сринат едва ли не утре... и кои са тия банки дето ще сринем, като най-големите банки в българия са чужди и ние сме една капка в цялото им портфолио ;)

Доц. Минчо Христов предвижда банков апокалипсис до края на годината!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Юли 2011, 0:13

Владо написа:
Bogat-Beden написа:

кое му е грозното... я дай да посмятаме... крумовград е 25-30 т злато... по трънския курс 1500 доларес за тройунция грубо идва 45 000 доларес килото, или общо 1,2-1,35 милиарда приход ... до тук добре... предполагам за теб като за професора концесионера седи в центъра на крумовград, и люпи семки... през това време златото се самосондира, само взривява, самонатоварва, самопреработва, самообогатява, самоцианира, само.... накрая кротко слиза на калъпи до пейката, на която концесионера продължава кротко да си люпи семки :mhihi:

уау,просветени,да се засрамя ли сега от оскверняването ми чрез слова на богоугодната дейност на дружеството ,което ти подхвърля грошовци (предполагам нямаш крупни дялове :mhihi: )-ма то сигурно е с идеална цел и на ползу роду?
Да не би и да работят на 2 процента марджин,както се оплакаха ЛукСоил наскоро? :mhihi:
разбирам да си политик поне да не моеш да броиш колко си завлякъл от такива "схеми" та да ни нахокваш нас раята,ама комай ми се чини по да си от нашата черга,а ;)
убягва ти по-голямата картинка или по щраусовски не я виждаш.. :bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 20 Юли 2011, 0:23

я ме светни за картината колега.... по-голямата... ама конкретно ако може... че на тебе и такива като професора им убягват детайлите май...
ще вметна 2 неща... не работя във въпросната фирма от 2001г... мога да те уверч, че заплатата ми никога не е била по-ниска, от колкото там :no: ... но натрупах безценен опит... и ми е болно за доста приятели там...
още един детайл... когато се търсеше крумовград /2000г есента започнахме/ можеш да потърсиш цената на златото и да ни я съобщиш... тогава сметките ви със професора хептен ще олекнат :mhihi: :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юли 2011, 10:20

alx написа:написано е много спекулативно.

а някои неща просто не са верни като механизъм и уредба в действителност. затова и този чичко го декласирах в дисциплината "сериозен анализ".

ма какво пък- и такива хора трябва да има. 1/4 от това дето го е написал да е вярно- храна за размисъл е.

:yes: Само като прочетох това долу и ми стана ясно :mhihi:
Веселин|Василев написа:в интервю за в. "ШОУ"

Иначе в САЩ примерно фалира Мерил Линч, фалира Лемън брадърс, заложиха кола-бомба на Таймс скуеър в Ню Йорк...
И кво стана - американците масово почнаха да обсъждат по форумите гигантски по мащабите си злодеяния и "Как тва само в нашата скапана държава може да се случи!"?!
Таратанци! Чуха новините и продължиха да работят - щото са големи хора и знаят, че в една свободна икономика и свободен свят такива неща са се случвали и винаги ще се случват.

Ето това е разликата в манталитета на масовия българин и масовия американец - че българинът търси как да се измъкне от работа :idea:
Що ся вместо да работим (толкова много, за толкова малко пари и т.н.) не вземат да конфискуват или одържавят това-онова и парите да отидат за пенсии?!
Както се казва в онази хубава българска поговорка - "Накарай мързеливото на работа - на акъл да те научи!".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 20 Юли 2011, 11:55

малко спекулативно е организирано, но това предполагам за да държи интереса на читателя...
като цяло има споменати истини, леко засилени в контекста, но далеч не бих казал, че е художествена измислица :yes:

браво за поста ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 20 Юли 2011, 12:02

Веселин|Василев написа:- Кои са другите пробойни в и без това постната пица на народа?
- Много са.

От тук надолу всичко е вярно... и не е кой знае каква тайна! Незнам колко четвърти е, но е достатъчно!

Предишна

Назад към Извън Темата