България! Или как се граби една държава!
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: България! Или как се граби една държава!
младеж, я ми обясни как точно са изнесени златните находища
... имай в предвид че съм малко запознат по въпроса... и не ми говори за раници на кръста и други такива
...

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Владо написа:младеж, я ми обясни как точно са изнесени златните находища... имай в предвид че съм малко запознат по въпроса... и не ми говори за раници на кръста и други такива
...
да бе- с раници... с влакови композиции се изнасят направо

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
без да искаш уцели
... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Владо написа:без да искаш уцели... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят
не е без да искам- може да съм прозт, ама знам, че до мините кораб не стига и остава само влака

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Владо написа:без да искаш уцели... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят
според мен идеята на статията е че концесионните договори са направени по много грозен начин в ущърб на нас плебеите...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
и отново имаме познал точния резултат
....
историята е кратка... преди 15-на години се внесе инсталация за очистване на арсена в рудата... тъпото народонаселение на челопеч обаче, обзето от внезапен изблик на еко-ентусиазъм, не позволи инсталирането и... тя ръждяса в двора, и беше предадена за скрап май накрая... между другото безотпадна технология... ама на кой му пука... в крайна сметка, този концентрат се изнася навън, вместо да се прекара пак с вагони на 10 км, до арубис /бивше мдк георги дамянов/...
баснята за цианирането също беше прокарана успешно, този път на народонаселението на крумовград... ма там не ги жаля, нека копат тютюн

историята е кратка... преди 15-на години се внесе инсталация за очистване на арсена в рудата... тъпото народонаселение на челопеч обаче, обзето от внезапен изблик на еко-ентусиазъм, не позволи инсталирането и... тя ръждяса в двора, и беше предадена за скрап май накрая... между другото безотпадна технология... ама на кой му пука... в крайна сметка, този концентрат се изнася навън, вместо да се прекара пак с вагони на 10 км, до арубис /бивше мдк георги дамянов/...
баснята за цианирането също беше прокарана успешно, този път на народонаселението на крумовград... ма там не ги жаля, нека копат тютюн

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Bogat-Beden написа:Владо написа:без да искаш уцели... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят
според мен идеята на статията е че концесионните договори са направени по много грозен начин в ущърб на нас плебеите...
кое му е грозното... я дай да посмятаме... крумовград е 25-30 т злато... по трънския курс 1500 доларес за тройунция грубо идва 45 000 доларес килото, или общо 1,2-1,35 милиарда приход ... до тук добре... предполагам за теб като за професора концесионера седи в центъра на крумовград, и люпи семки... през това време златото се самосондира, само взривява, самонатоварва, самопреработва, самообогатява, самоцианира, само.... накрая кротко слиза на калъпи до пейката, на която концесионера продължава кротко да си люпи семки

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ms написа:steeN написа:Веселин|Василев написа: Вторият от криминалните моменти е, че всички валутни влогове, така пише в закона за гарантиране, ще бъдат изплащани в левове по курса на първоначалния ден на плащането. Тоест, ако не дай Боже, стане някаква криза, левът бъде обезценен, всички хора, които имат валутни влогове, а те са над 15 милиарда лв. равностойност, ще загубят валутните си влогове и ще им бъдат изплатени обезценени левове.
грешка 1. лева не може да бъде обезценен, защото сме във валутен борд.
а винаги ли ще сме във валутен бордаз залагам 50 евро, че ако дойде момент да махнем борда и НЕ минем едновременно с това на евро, то тогава лева ще се обезцени за отрицателно време (да го кажем под 12 месеца) с над 50%... но това положение- свален борд и все още да ползваме левове- едва ли ще го бъде...
да виждаш падане на борда в близките няколко години

Доц. Минчо Христов предвижда банков апокалипсис до края на годината!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Владо написа:Bogat-Beden написа:Владо написа:без да искаш уцели... изнасят се влакови композиции, да, това е така... сега дай да видим дали знаеш и защо се изнасят
кое му е грозното... я дай да посмятаме... крумовград е 25-30 т злато... по трънския курс 1500 доларес за тройунция грубо идва 45 000 доларес килото, или общо 1,2-1,35 милиарда приход ... до тук добре... предполагам за теб като за професора концесионера седи в центъра на крумовград, и люпи семки... през това време златото се самосондира, само взривява, самонатоварва, самопреработва, самообогатява, самоцианира, само.... накрая кротко слиза на калъпи до пейката, на която концесионера продължава кротко да си люпи семки
уау,просветени,да се засрамя ли сега от оскверняването ми чрез слова на богоугодната дейност на дружеството ,което ти подхвърля грошовци (предполагам нямаш крупни дялове

Да не би и да работят на 2 процента марджин,както се оплакаха ЛукСоил наскоро?

разбирам да си политик поне да не моеш да броиш колко си завлякъл от такива "схеми" та да ни нахокваш нас раята,ама комай ми се чини по да си от нашата черга,а

убягва ти по-голямата картинка или по щраусовски не я виждаш..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
я ме светни за картината колега.... по-голямата... ама конкретно ако може... че на тебе и такива като професора им убягват детайлите май...
ще вметна 2 неща... не работя във въпросната фирма от 2001г... мога да те уверч, че заплатата ми никога не е била по-ниска, от колкото там
... но натрупах безценен опит... и ми е болно за доста приятели там...
още един детайл... когато се търсеше крумовград /2000г есента започнахме/ можеш да потърсиш цената на златото и да ни я съобщиш... тогава сметките ви със професора хептен ще олекнат

ще вметна 2 неща... не работя във въпросната фирма от 2001г... мога да те уверч, че заплатата ми никога не е била по-ниска, от колкото там

още един детайл... когато се търсеше крумовград /2000г есента започнахме/ можеш да потърсиш цената на златото и да ни я съобщиш... тогава сметките ви със професора хептен ще олекнат

alx написа:написано е много спекулативно.
а някои неща просто не са верни като механизъм и уредба в действителност. затова и този чичко го декласирах в дисциплината "сериозен анализ".
ма какво пък- и такива хора трябва да има. 1/4 от това дето го е написал да е вярно- храна за размисъл е.

Веселин|Василев написа:в интервю за в. "ШОУ"
Иначе в САЩ примерно фалира Мерил Линч, фалира Лемън брадърс, заложиха кола-бомба на Таймс скуеър в Ню Йорк...
И кво стана - американците масово почнаха да обсъждат по форумите гигантски по мащабите си злодеяния и "Как тва само в нашата скапана държава може да се случи!"?!
Таратанци! Чуха новините и продължиха да работят - щото са големи хора и знаят, че в една свободна икономика и свободен свят такива неща са се случвали и винаги ще се случват.
Ето това е разликата в манталитета на масовия българин и масовия американец - че българинът търси как да се измъкне от работа

Що ся вместо да работим (толкова много, за толкова малко пари и т.н.) не вземат да конфискуват или одържавят това-онова и парите да отидат за пенсии?!
Както се казва в онази хубава българска поговорка - "Накарай мързеливото на работа - на акъл да те научи!".
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
малко спекулативно е организирано, но това предполагам за да държи интереса на читателя...
като цяло има споменати истини, леко засилени в контекста, но далеч не бих казал, че е художествена измислица
браво за поста
като цяло има споменати истини, леко засилени в контекста, но далеч не бих казал, че е художествена измислица

браво за поста

Веселин|Василев написа:- Кои са другите пробойни в и без това постната пица на народа?
- Много са.
От тук надолу всичко е вярно... и не е кой знае каква тайна! Незнам колко четвърти е, но е достатъчно!
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2