Как се прави вино?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2381
- Регистриран на: 24.07.2006
- Местоположение: 02..., +3592...
- Пол: Мъж
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Как се прави вино?
каква пещерска бе младеж... моето доверено лице си продава джибрите на тодорофф
след като си дръпне винцето... такиви ми ти работи 


- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2317
- Регистриран на: 16.12.2003
- Местоположение: СОФИЯ
- Пол: Мъж
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Re: Как се прави вино?
След което Винзавода прави още 3 ръце вино, като последното е от сорта на 3л в пластмаса+етикет+капачка+бандерол+еб@м ти глупостите да идва на 1,43лв
то за марината не става даже и би трябвало да се продава на щанд на Хенкел примерно!
За мен вино от магазина не може да струва под 20лв и да е 100% гроздов продукт, ферментирал, филтриран и стабилизиран, в стъкло, с корк, а не пластмаса
ама докто се пазарува помията, ще се и произвежда...
сори, че се увлякох, но ми е болна тема


За мен вино от магазина не може да струва под 20лв и да е 100% гроздов продукт, ферментирал, филтриран и стабилизиран, в стъкло, с корк, а не пластмаса

сори, че се увлякох, но ми е болна тема

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 3867
- Регистриран на: 20.10.2003
- Местоположение: Шумен
- Пол: Мъж
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Как се прави вино?
ще използвам темата да ви кажа за виното по магазините, че съм бил манекен на Домейн Бояр
.. вино става и от грозде .. но само за износ ..
от втората цедка се правят марковите вина за БГ .. 3-та цедка са нискокачествените вина тип "умита бъчва" .. квото остане ( вече е като кал ) се вари на ракия тип "пещерска отлежала" и подобни .. всички тия неща се правят с доста напреднали технологии ,спиртец и химия .. за това аз пия само домашно винце/ракийка да знам от какво е 



- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 6156
- Регистриран на: 14.06.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Как се прави вино?
Как се прави вино - с мерак
,лобюв и майсторлък,и 100 съвета да дадете,има си хора сигурно и тук сте писали ,които просто им идва отвътре 


bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 90
- Регистриран на: 17.10.2009
- Местоположение: Плевен
- Пол: Жена
- Кара: Е46 компакт
Re: Как се прави вино?
Аз за първа година се пробвам да правя вино, но вече 5- ти ден не завира и взех да се притеснявам. Температурата в помещението е 21 градуса - постоянна, а захарността 23,5 градуса. Да вземам ли някакви мерки, че да не го изпусна?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 3867
- Регистриран на: 20.10.2003
- Местоположение: Шумен
- Пол: Мъж
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Как се прави вино?
май ти е височка захарността .. може да се наложи да долееш малко вода ако не заври до 2-3 дена ..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Как се прави вино?
То за тая работа си има захаромер. Редно е да се измери сока за да се знае дали иска захар или вода.
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 90
- Регистриран на: 17.10.2009
- Местоположение: Плевен
- Пол: Жена
- Кара: Е46 компакт
Re: Как се прави вино?
bum_bum написа:То за тая работа си има захаромер. Редно е да се измери сока за да се знае дали иска захар или вода.
Аз със захаромер меря - 23,5 градуса. И питам за съвет.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Как се прави вино?
Това би трябвало да е добре. Температурата също е важна. Трябва да е постоянна.
Опс. Сега видях, че си писал и за това. Търси някой дядка, дето е с опит, че да не иде за оцет. И не слагай сернисти киселини,захари и тем подобни лайна ако има начин.
Опс. Сега видях, че си писал и за това. Търси някой дядка, дето е с опит, че да не иде за оцет. И не слагай сернисти киселини,захари и тем подобни лайна ако има начин.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Мнения: 3946
- Регистриран на: 8.12.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Как се прави вино?
Да прата дъртия утре да види джибрето, наща ракиика стана зверска
Иво пиеш ли ракия ?
Иво пиеш ли ракия ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Мнения: 3929
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Как се прави вино?
Мале мале
Страшни винари
По-висока захарност не знам си кво
Колко по-висока
Шарата от нашето Мерло тая година беше 27 процента
Т.е. трябваше ни по-ниска не по-висока захарност
Отделно как мерите захарностаа
Щото и температурата на шарата е важна при
измерванията, да се знае
Иначе се получават едни грешки, не е истина
Отделно помещенията дето ще става елексира и те трябва да отговарят на някакви изисквания
Не става примерно, да ти пада всяка вечер температурата до 10 градуса и да си мислиш, че правиш вино
И т.н. и т.н. Това са само дребни тънкости да не направиш някой сироп или оцет
Та всички тука гледам са големи винари, ай наздраве по тоя повод

P.S. Тия обикновените уреди мерят с много голяма грешка



Колко по-висока


Т.е. трябваше ни по-ниска не по-висока захарност

Отделно как мерите захарностаа

измерванията, да се знае


Отделно помещенията дето ще става елексира и те трябва да отговарят на някакви изисквания

Не става примерно, да ти пада всяка вечер температурата до 10 градуса и да си мислиш, че правиш вино

И т.н. и т.н. Това са само дребни тънкости да не направиш някой сироп или оцет

Та всички тука гледам са големи винари, ай наздраве по тоя повод



P.S. Тия обикновените уреди мерят с много голяма грешка

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real




E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Мнения: 3929
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Как се прави вино?
bum_bum написа:Без да съм голям винар пийвам 100 литра домашно всяка година.
И ние така, без никакви претенции правим по 500-600 литра за лична консумация и поне по 100 суджука с малко диво



А брачеда кърти





P.S. Ама то в Ивайловград ако не правим повечко домашно вино, къде


Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real




E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани