какво масло да сложа
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: какво масло да сложа
bum_bum написа:Няма ентусиаст, който ще те разбере тук
Аз колегата напълно го разбирам, понеже и аз взех една евридейка за жената само че Клио, а сега не слизам от нея, под предтекст, че я "разработвам"

Никой не мое ма връне на селу!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
5W40 или 50 ще й се отрази добре и смяна на 12-15к км.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
saleen написа:bum_bum написа:Няма ентусиаст, който ще те разбере тук
Аз колегата напълно го разбирам, понеже и аз взех една евридейка за жената само че Клио, а сега не слизам от нея, под предтекст, че я "разработвам"
Аз друго имах впредвид. Смяната на 5000 е за тъпанари. Ентусиастите сменят на 15-20, че и нагоре.
Те имат принципи- никога не се кара с препоръчаното масло, щото мотора е стар и никога не се слагат нови задни гуми, щото се търкат!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аааааа това е вярно, слага се задължително "гъстичко" минерално масло да уплътни хубаво луфтовете на стария мАтор
Гумите - "нови" от тия по 15-20 кинта 

Никой не мое ма връне на селу!
В този ред на мисли да попитам. Кое масло е по-добро - това което въобще не го пипа или това което от смяна до смяна намалява примерно с 200 гр.? Става дума за масла със сходни параметри.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
bum_bum написа:saleen написа:bum_bum написа:Няма ентусиаст, който ще те разбере тук
Аз друго имах впредвид. Смяната на 5000 е за тъпанари. Ентусиастите сменят на 15-20, че и нагоре.
Те имат принципи- никога не се кара с препоръчаното масло, щото мотора е стар и никога не се слагат нови задни гуми, щото се търкат!
не така за ентусиастите

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Chapai написа:В този ред на мисли да попитам. Кое масло е по-добро - това което въобще не го пипа или това което от смяна до смяна намалява примерно с 200 гр.? Става дума за масла със сходни параметри.
Според зависи от мотора примерно м50б20 не трябва да пипа от смяна до смяна, а м50б25 си му дават норма от около литър(мисля толкова беше) на 10 000км.
м54б30 му дават до 500(петстотин) грама на 1000(хиляда)км

Така че четеш книжката гледаш има ли норма, ако да слагаш това с което си в нормата.

Колкото по темата:
Колегите добре са те ориентирали към 0-W30, 0-W40, 5-W30, 5-W40 евентуално 5-W50
Вече за конкретни масла мога да ти препоръчам Mobil 1 New Life, Castrol EDGE Sport и Gulf.
Последното(Gulf) го препоръчвам като вариант 5-W50, не че другите видове са лоши но този е еквивалент на EDGE-вете при Castrol и специалните на Mobil, докато 0-W30, 0-W40, 5-W30 и 5-W40 са си обикновенни масла.
Mobil 1 също го има във вариант 5-W50, но до колкото знам всичкото което се внася в БГ е Турско и въпреки че съм карал с такова, но 5-W40 и съм адски доволен бих предпочел GULF-а защото е Холандско, а спецификациите им са еднакви.
За GULF 5-W40 и 10-W60 мога да споделя лични впечатления, сипвал съм ги на най-различни коли и 5-W40 определено понасе много хубаво на всичко на които съм сложил, дизелите отихнаха с 5 децибела(в кръга на майтапа ,но наистина работят по-тихо и спокойно с това масло)при бензините се наблюдва същия ефект. Една от колите вече изкара един пробег и кара втори. 10-W60 съм сипал в моята кола М50Б20 ВАНОС, след съмнения за чукане във ВАНОС-а(оказаха се повдигачи) и първо че отихнаха второ че във високи обороти за продължително време (магистрала Люлин от край до край със скорост 160-200, обороти над 4500) мотора мъркаше като коте. При последното такова каране маслото вече беше на 8000км. скоро ми предстои смяна и пак ще сложа същото.
При кастрола има EDGE варианти при всички гореизброени разновидности на масла. 5-W50 Castrol въобще няма.
Общо взето няма да сбъркаш с нито едно от тях, но те съветвам да си го вземеш някъде от вън ако можеш, защото това тук е с неясен произход дори и за вносителите...

А това за смяната на 5000км е пълна глупост! Ако си караш колата нормално нямаш никакъв проблем да сменяш масло на 10000 +/- 1000км.
Ако си решил че улиците са писта и оборотомера не пада под 4000 оборота дори и на място тогава и 5000 са много

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Пак 1 от многото теми и пак хиляди вискозитети и предположения за пробег изписани, като за тоз форд 1 е маслото и пробега, а точно 5В30 с фордовските спец. Ford WSS-M2C 913-A
WSS-M2C 912-A1, WSS-M2C 913 B и пробег 15 000км. Марки няма да споменавам, спецификацията е важна.
Поздрави
WSS-M2C 912-A1, WSS-M2C 913 B и пробег 15 000км. Марки няма да споменавам, спецификацията е важна.
Поздрави
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Смяната на 5000 е за тъпанари. Ентусиастите сменят на 15-20, че и нагоре.
А аз се мислех за ентусиаст че сменям на 4к мили вместо на 3

- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
Вече е сменено купих Mobil 5w40 на цена 48 евро за 4 литра прецених че е по добро от кастрола който продавача ми обеснява 5 минути че е по добро и препоръчвано от форд.Незнам защо но нямам доверие на тези кастроли,мобил за жената и лики моли за мен 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
AutoCoil написа:Пак 1 от многото теми и пак хиляди вискозитети и предположения за пробег изписани, като за тоз форд 1 е маслото и пробега, а точно 5В30 с фордовските спец. Ford WSS-M2C 913-A
Поздрави
Или още по-добре Ford WSS M2C-913-C на 82лв за 5 литра Motul 8100 Eco-nergy:mhihi:
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
vin_diesel написа:Вече е сменено купих Mobil 5w40 на цена 48 евро за 4 литра прецених че е по добро от кастрола който продавача ми обеснява 5 минути че е по добро и препоръчвано от форд.Незнам защо но нямам доверие на тези кастроли,мобил за жената и лики моли за мен
Ти за какво пита, като си сложил каквото си решил, по нищо не се различаваш от другите клиенти

Айде много поздрави и за бъдеще слушайте хората, които си изкарват с това хляба, че те сякаш най-знаят.
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
AutoCoil написа:vin_diesel написа:Вече е сменено купих Mobil 5w40 на цена 48 евро за 4 литра прецених че е по добро от кастрола който продавача ми обеснява 5 минути че е по добро и препоръчвано от форд.Незнам защо но нямам доверие на тези кастроли,мобил за жената и лики моли за мен
Ти за какво пита, като си сложил каквото си решил, по нищо не се различаваш от другите клиенти![]()
![]()
Айде много поздрави и за бъдеще слушайте хората, които си изкарват с това хляба, че те сякаш най-знаят.
Един от представителите за южна България на кастрол ми е прятел какви неща съм чувал от него ще си ги запазя за мен за това и безплатно да ми набутват в БГ.кастрол не взимам
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
То, ако става въпрос на мен всичките са ми приятели, но имах предвид, че като вискозитет не си го подбрал правилно. Като искаш мобил, точното масло е Мобил 3000 ХЕ 5в30.
Карай следващата смяна
Поздрави и по-честа газ
Карай следващата смяна

Поздрави и по-честа газ

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3