какво масло да сложа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: какво масло да сложа

Мнение от saleen » 12 Ное 2011, 20:10

bum_bum написа:Няма ентусиаст, който ще те разбере тук

Аз колегата напълно го разбирам, понеже и аз взех една евридейка за жената само че Клио, а сега не слизам от нея, под предтекст, че я "разработвам" :driving:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Ное 2011, 21:28

5W40 или 50 ще й се отрази добре и смяна на 12-15к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Ное 2011, 21:30

saleen написа:

Аз колегата напълно го разбирам, понеже и аз взех една евридейка за жената само че Клио, а сега не слизам от нея, под предтекст, че я "разработвам" :driving:

Аз друго имах впредвид. Смяната на 5000 е за тъпанари. Ентусиастите сменят на 15-20, че и нагоре.
Те имат принципи- никога не се кара с препоръчаното масло, щото мотора е стар и никога не се слагат нови задни гуми, щото се търкат!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Ное 2011, 21:34

Аааааа това е вярно, слага се задължително "гъстичко" минерално масло да уплътни хубаво луфтовете на стария мАтор :mhihi: Гумите - "нови" от тия по 15-20 кинта :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 12 Ное 2011, 21:54

В този ред на мисли да попитам. Кое масло е по-добро - това което въобще не го пипа или това което от смяна до смяна намалява примерно с 200 гр.? Става дума за масла със сходни параметри.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Ное 2011, 22:32

bum_bum написа:
saleen написа:

Аз друго имах впредвид. Смяната на 5000 е за тъпанари. Ентусиастите сменят на 15-20, че и нагоре.
Те имат принципи- никога не се кара с препоръчаното масло, щото мотора е стар и никога не се слагат нови задни гуми, щото се търкат!

не така за ентусиастите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Ное 2011, 12:13

Chapai написа:В този ред на мисли да попитам. Кое масло е по-добро - това което въобще не го пипа или това което от смяна до смяна намалява примерно с 200 гр.? Става дума за масла със сходни параметри.

Според зависи от мотора примерно м50б20 не трябва да пипа от смяна до смяна, а м50б25 си му дават норма от около литър(мисля толкова беше) на 10 000км.
м54б30 му дават до 500(петстотин) грама на 1000(хиляда)км :mhihi:

Така че четеш книжката гледаш има ли норма, ако да слагаш това с което си в нормата. ;)

Колкото по темата:

Колегите добре са те ориентирали към 0-W30, 0-W40, 5-W30, 5-W40 евентуално 5-W50
Вече за конкретни масла мога да ти препоръчам Mobil 1 New Life, Castrol EDGE Sport и Gulf.

Последното(Gulf) го препоръчвам като вариант 5-W50, не че другите видове са лоши но този е еквивалент на EDGE-вете при Castrol и специалните на Mobil, докато 0-W30, 0-W40, 5-W30 и 5-W40 са си обикновенни масла.
Mobil 1 също го има във вариант 5-W50, но до колкото знам всичкото което се внася в БГ е Турско и въпреки че съм карал с такова, но 5-W40 и съм адски доволен бих предпочел GULF-а защото е Холандско, а спецификациите им са еднакви.
За GULF 5-W40 и 10-W60 мога да споделя лични впечатления, сипвал съм ги на най-различни коли и 5-W40 определено понасе много хубаво на всичко на които съм сложил, дизелите отихнаха с 5 децибела(в кръга на майтапа ,но наистина работят по-тихо и спокойно с това масло)при бензините се наблюдва същия ефект. Една от колите вече изкара един пробег и кара втори. 10-W60 съм сипал в моята кола М50Б20 ВАНОС, след съмнения за чукане във ВАНОС-а(оказаха се повдигачи) и първо че отихнаха второ че във високи обороти за продължително време (магистрала Люлин от край до край със скорост 160-200, обороти над 4500) мотора мъркаше като коте. При последното такова каране маслото вече беше на 8000км. скоро ми предстои смяна и пак ще сложа същото.

При кастрола има EDGE варианти при всички гореизброени разновидности на масла. 5-W50 Castrol въобще няма.
Общо взето няма да сбъркаш с нито едно от тях, но те съветвам да си го вземеш някъде от вън ако можеш, защото това тук е с неясен произход дори и за вносителите... :banghead: В противен случей се насочи към друга марка.

А това за смяната на 5000км е пълна глупост! Ако си караш колата нормално нямаш никакъв проблем да сменяш масло на 10000 +/- 1000км.
Ако си решил че улиците са писта и оборотомера не пада под 4000 оборота дори и на място тогава и 5000 са много ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 13 Ное 2011, 13:33

Пак 1 от многото теми и пак хиляди вискозитети и предположения за пробег изписани, като за тоз форд 1 е маслото и пробега, а точно 5В30 с фордовските спец. Ford WSS-M2C 913-A
WSS-M2C 912-A1, WSS-M2C 913 B и пробег 15 000км. Марки няма да споменавам, спецификацията е важна.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 13 Ное 2011, 14:23

На мен въпроса ми е от къде си купувате маслата?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 13 Ное 2011, 14:24

bum_bum написа:Смяната на 5000 е за тъпанари. Ентусиастите сменят на 15-20, че и нагоре.

А аз се мислех за ентусиаст че сменям на 4к мили вместо на 3 :mhihi: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 13 Ное 2011, 17:00

Вече е сменено купих Mobil 5w40 на цена 48 евро за 4 литра прецених че е по добро от кастрола който продавача ми обеснява 5 минути че е по добро и препоръчвано от форд.Незнам защо но нямам доверие на тези кастроли,мобил за жената и лики моли за мен :yes:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2011, 18:23

AutoCoil написа:Пак 1 от многото теми и пак хиляди вискозитети и предположения за пробег изписани, като за тоз форд 1 е маслото и пробега, а точно 5В30 с фордовските спец. Ford WSS-M2C 913-A
WSS-M2C 912-A1, WSS-M2C 913 B и пробег 15 000км. Марки няма да споменавам, спецификацията е важна.

Поздрави

Или още по-добре Ford WSS M2C-913-C на 82лв за 5 литра Motul 8100 Eco-nergy:mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AutoCoil » 13 Ное 2011, 18:34

vin_diesel написа:Вече е сменено купих Mobil 5w40 на цена 48 евро за 4 литра прецених че е по добро от кастрола който продавача ми обеснява 5 минути че е по добро и препоръчвано от форд.Незнам защо но нямам доверие на тези кастроли,мобил за жената и лики моли за мен :yes:

Ти за какво пита, като си сложил каквото си решил, по нищо не се различаваш от другите клиенти :mhihi: :mhihi:

Айде много поздрави и за бъдеще слушайте хората, които си изкарват с това хляба, че те сякаш най-знаят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 13 Ное 2011, 19:15

AutoCoil написа:
vin_diesel написа:Вече е сменено купих Mobil 5w40 на цена 48 евро за 4 литра прецених че е по добро от кастрола който продавача ми обеснява 5 минути че е по добро и препоръчвано от форд.Незнам защо но нямам доверие на тези кастроли,мобил за жената и лики моли за мен :yes:

Ти за какво пита, като си сложил каквото си решил, по нищо не се различаваш от другите клиенти :mhihi: :mhihi:

Айде много поздрави и за бъдеще слушайте хората, които си изкарват с това хляба, че те сякаш най-знаят.

Един от представителите за южна България на кастрол ми е прятел какви неща съм чувал от него ще си ги запазя за мен за това и безплатно да ми набутват в БГ.кастрол не взимам
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AutoCoil » 13 Ное 2011, 19:42

То, ако става въпрос на мен всичките са ми приятели, но имах предвид, че като вискозитет не си го подбрал правилно. Като искаш мобил, точното масло е Мобил 3000 ХЕ 5в30.
Карай следващата смяна :mhihi: :mhihi:

Поздрави и по-честа газ :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата