Canon vs. Nikon

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Canon vs. Nikon

Мнение от Владо » 08 Авг 2012, 23:30

това е като да питаш тиквички с кисело мляко или портокал ми се яде... и двете киселки :mhihi:
двете неща са толкова различни, че не знам по какво да ги сравняваме... а, и канона е без обектив все още... а обектива е важно какъв ще е...
вземи си сапунерка, някое канонче като това горе е добре... а най-модната в момента е сони рх100... цената няма а ти хареса :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 23:57

Когато мога взимам един Канон пак сапунерка, горе-долу същата работа като моя. Верно, оня е по-старичък, но просто не искам сапунерка. Навил съм се от един приятел да е голям фотоапарат и те тава е ..
Знам, че има много фотографи, които разбират от това във форума, нека пишат, ако желаят и те да дадът едно мнение.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Авг 2012, 0:23

турбосапунерите тип този никон събират най-лошото от фототехниката, и му слегат брутален зум... сензор колкото нокът, тъмен обектив, никакво видео в случая, без ръчните режими... единственот хубаво дето можеш да правиш е макро... ако те интересува...
прочети моля те това, преди да вземеш каквото и да е: http://photo-forum.net/ebook/start.htm

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 09 Авг 2012, 0:26

MonsteR ти е показал много хубав апарат (канон сх240) имам негов предшественик и ставаха доста добри кадри...ако искаш пиши ми да ти пратя няколко снимки, за да видши за какво става въпрос.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Авг 2012, 0:37

Слушай Владо!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 09 Авг 2012, 2:18

randity написа:Здравейте колеги !
Харесал съм два апарата. Единия е Canon EOS 1100D, другия - Nikon L310. Koй е по-добри фотоапарат и коя марка е по-добра. От долу ще напиша всичко за единия и другия фотоапарат.

Канон:
12 мегапиксела
2.7 /6.86см/ дисплей
9 точков автофокус
HD видео със звук
Слот за SD/SDHC/SDXC карти
Функции: Съветник за функциите, творчески автоматичен режим и основна зона+, съвместимост с всички EF и EF-S oбективи.
Батерия: Li-lon

Никон:
14 мегапиксела
3.0 /7.62см/ дисплей
21х оптично, широкоъгълен обектив
HD видео със звук
Слот за SD/SDHC/SDXC карти
Функции: Технология против размазване, подтискане на ефекта червени очи, система за обработка на изображенията, система портрети, таймер усмивки, предупреждение срещу мигане, автоматичен селектор на сцени
Батерия: 4хАА
Цените:
Канон - 959лв.
Никон - 399лв.
Помогнете да избера.
Мерси предварително :bchug:

Никона ще ти свърши чудна работа. Не че канончето не е хубаво, но е почти 600 лева по-скъпо и има защо :))) ако не си манияк или много запален по фотоапаратите и фотографията като цяло, няма смисъл да хвърляш средства за нещо което едва ли ще разбереш и ползваш на 100% :)))
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 09 Авг 2012, 10:58

Ако вземеш Canona-a с китовият обектив, ще изпаднеш в тих ужас когато излезнеш на терасата и се опиташ да "набиеш зуума" в отсрещният блок примерно, и установиш, че почти не се е приближил :) За снимки на тъмно трябва прилична светкавица, вградените вършат не лоша работа на определено разстояние разбира се, или пък хубав светлочувствителен обектив. Според мен като за начало е по добре да вземеш апарат с добри автоматични функции + добро оптично варио 8) Успех
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 09 Авг 2012, 11:07

Аз бих ти препоръчала като за начало да почетеш... Ама много!
Да разбереш принципа на работа на DSLR-ите, на т.нар турбо сапунери, на сапунерите и какво можеш да очакваш и да постигнеш с всеки един от апаратите като вид. Вече марката е въпрос повече на лично виждане за нещата...Канон, Никон, Сони.... се едно да питаш БМВ, мерц и или ауди да взема, всеки ще ти каже според неговата гледна точка...

Какво искаш да снимаш с тоя апарат, какви пари ще можеш за вбъдеще да отделяш за дооборудване, ако вземеш огледално-рефлексен и т.н. и т.н. Защото да вземеш бюджетен ДСЛР и да снимаш само с "китовия" обектив, не си заслужава, със сапунерка ще постигнеш същите ефекти (почти).

Та преди да избираш, прочети повечко и реши за какво и как ще го ползваш тоя апарат. Защото "по-хубави снимки" и такива дето небето не е "бяло", можеш и със сапунер да правиш, стига да знаеш как и да не снимаш на Ауто :bchug:

пп. Абе понеже тука има много любители, дайте да си спретнем една любителска фото темичка :angel:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 09 Авг 2012, 12:56

Щом човека не прави разлика от ДСЛР и турбо сапунер по добре да си вземе турбо сапунер ДСЛР е хубаво нещо но с него и разходите стават големи ... като се почне обективи филтри и със сапунер може да се снима нощем но зависи какво снимаш де дали е статично и подвижно :)
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d Touring
Мечтае да кара: i8

Мнение от wishbone » 09 Авг 2012, 13:08

Колега,

Въпроса който трябва да си изясниш е дали ти се правят хубави снимки с компактен и удобен апарат или ти се занимава с фотография. Ако е първото - купуваш по-скъп не DSLR апарат и си готов. Ако искаш да се научиш да снимаш и темата те е зарибила - задължително DSLR. Следват обективи 2-3 броя, филтри, светкавици и какви ли не пинизи. Но това го прави само ако имаш интерес по темата. В противен случай ще имаш голям и неудобен апарат с който не можеш да снимаш. Поздрави! :bchug:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Авг 2012, 13:12

wishbone написа:Колега,

Въпроса който трябва да си изясниш е дали ти се правят хубави снимки с компактен и удобен апарат или ти се занимава с фотография. Ако е първото - купуваш по-скъп не DSLR апарат и си готов. Ако искаш да се научиш да снимаш и темата те е зарибила - задължително DSLR. Следват обективи 2-3 броя, филтри, светкавици и какви ли не пинизи. Но това го прави само ако имаш интерес по темата. В противен случай ще имаш голям и неудобен апарат с който не можеш да снимаш. Поздрави! :bchug:

Точно колега. Винаги фотографията ми е била хоби, т'ва е може би единственото нещо, което ме удовлетворява и ми доставя наистина голямо удоволствие. Точно поради тази причина искам хубав фотоапарат. Имам 2-ма приятели, които имат скъпи апарати и винаги когато са в тях ги взимам и почвам да снимам какво ли не.
П.П. Хайде верно някой да направи една тема за любителите фотографи. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 09 Авг 2012, 13:22

kOnPuBkA написа:пп. Абе понеже тука има много любители, дайте да си спретнем една любителска фото темичка :angel:

Аре де, отваряй!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 09 Авг 2012, 20:16

Нещо, което често пиша в такива теми, без изобщо да претендирам, че разбирам от фотография, е, че снимките на първо място зависят от теб, после от обектива и накрая от фотоапарата(образно казано...), тоест, който може да снима, снима с всичко, който неможе и 1 DX с някое супер скъпарско Л-стъкло, пак няма да си може. Не прочетох мненията на колегите преди мен, тъй като нямам време, но видях, че ти препоръчаха да почетеш, емиии така е, казвам го и аз, почети.
И аз бях на с турбо-сапунерка известно време и си намерачих ДСЛР, почетох 7-8-9 месеца, събирах и пари през това време и накрая си взех там някакви неща, после почетох още доста и чак тогава мога да кажа, че се получи някакво подобрение в снимките : )

Това писание, незнам как точно да го определя, но ще ти помогне да ме разбереш какво имам предвид : )

Един фотограф е на гости и използва случая да покаже някои свои снимки. Домакинята, разглеждайки снимките възкликнала:
- Колко хубави фотографии! Сигурно има много скъп фотоапарат!
Фотографът нищо не отговорил, но на тръгване казал:
- Благодаря, вечерята беше великолепна! Сигурно имате много скъпи тенджери и тигани!

Иии ако няма да снимаш спорт(по събори и т.н.) можеш да се замислиш и за фотоапарати от типа на Сони Некс, но предполагам ще ти се снима по събори, а там с апарати от типа на некса не е много удобно : )
Изображение
E34, E38

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 09 Авг 2012, 20:19

Ти кажи какви пари си готов да дедеш и да ти измислим най-доброто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 09 Авг 2012, 21:04

Колега randity ,
само DSLR,всичко друго е компромис.Рано или късно ще стигнеш до закупуването на такъв фотоапарат.Аз го минах вече този път.
Сега съм оборудван с:
1.NIKON D60 - вярно малко поостаря,но все още върши работа.
2.Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor Lens
3.AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата