Canon vs. Nikon
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Canon vs. Nikon
това е като да питаш тиквички с кисело мляко или портокал ми се яде... и двете киселки
двете неща са толкова различни, че не знам по какво да ги сравняваме... а, и канона е без обектив все още... а обектива е важно какъв ще е...
вземи си сапунерка, някое канонче като това горе е добре... а най-модната в момента е сони рх100... цената няма а ти хареса

двете неща са толкова различни, че не знам по какво да ги сравняваме... а, и канона е без обектив все още... а обектива е важно какъв ще е...
вземи си сапунерка, някое канонче като това горе е добре... а най-модната в момента е сони рх100... цената няма а ти хареса

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Когато мога взимам един Канон пак сапунерка, горе-долу същата работа като моя. Верно, оня е по-старичък, но просто не искам сапунерка. Навил съм се от един приятел да е голям фотоапарат и те тава е ..
Знам, че има много фотографи, които разбират от това във форума, нека пишат, ако желаят и те да дадът едно мнение.
Знам, че има много фотографи, които разбират от това във форума, нека пишат, ако желаят и те да дадът едно мнение.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
турбосапунерите тип този никон събират най-лошото от фототехниката, и му слегат брутален зум... сензор колкото нокът, тъмен обектив, никакво видео в случая, без ръчните режими... единственот хубаво дето можеш да правиш е макро... ако те интересува...
прочети моля те това, преди да вземеш каквото и да е: http://photo-forum.net/ebook/start.htm
прочети моля те това, преди да вземеш каквото и да е: http://photo-forum.net/ebook/start.htm
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
MonsteR ти е показал много хубав апарат (канон сх240) имам негов предшественик и ставаха доста добри кадри...ако искаш пиши ми да ти пратя няколко снимки, за да видши за какво става въпрос.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Слушай Владо!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
randity написа:Здравейте колеги !
Харесал съм два апарата. Единия е Canon EOS 1100D, другия - Nikon L310. Koй е по-добри фотоапарат и коя марка е по-добра. От долу ще напиша всичко за единия и другия фотоапарат.
Канон:
12 мегапиксела
2.7 /6.86см/ дисплей
9 точков автофокус
HD видео със звук
Слот за SD/SDHC/SDXC карти
Функции: Съветник за функциите, творчески автоматичен режим и основна зона+, съвместимост с всички EF и EF-S oбективи.
Батерия: Li-lon
Никон:
14 мегапиксела
3.0 /7.62см/ дисплей
21х оптично, широкоъгълен обектив
HD видео със звук
Слот за SD/SDHC/SDXC карти
Функции: Технология против размазване, подтискане на ефекта червени очи, система за обработка на изображенията, система портрети, таймер усмивки, предупреждение срещу мигане, автоматичен селектор на сцени
Батерия: 4хАА
Цените:
Канон - 959лв.
Никон - 399лв.
Помогнете да избера.
Мерси предварително
Никона ще ти свърши чудна работа. Не че канончето не е хубаво, но е почти 600 лева по-скъпо и има защо

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Ако вземеш Canona-a с китовият обектив, ще изпаднеш в тих ужас когато излезнеш на терасата и се опиташ да "набиеш зуума" в отсрещният блок примерно, и установиш, че почти не се е приближил
За снимки на тъмно трябва прилична светкавица, вградените вършат не лоша работа на определено разстояние разбира се, или пък хубав светлочувствителен обектив. Според мен като за начало е по добре да вземеш апарат с добри автоматични функции + добро оптично варио
Успех

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Аз бих ти препоръчала като за начало да почетеш... Ама много!
Да разбереш принципа на работа на DSLR-ите, на т.нар турбо сапунери, на сапунерите и какво можеш да очакваш и да постигнеш с всеки един от апаратите като вид. Вече марката е въпрос повече на лично виждане за нещата...Канон, Никон, Сони.... се едно да питаш БМВ, мерц и или ауди да взема, всеки ще ти каже според неговата гледна точка...
Какво искаш да снимаш с тоя апарат, какви пари ще можеш за вбъдеще да отделяш за дооборудване, ако вземеш огледално-рефлексен и т.н. и т.н. Защото да вземеш бюджетен ДСЛР и да снимаш само с "китовия" обектив, не си заслужава, със сапунерка ще постигнеш същите ефекти (почти).
Та преди да избираш, прочети повечко и реши за какво и как ще го ползваш тоя апарат. Защото "по-хубави снимки" и такива дето небето не е "бяло", можеш и със сапунер да правиш, стига да знаеш как и да не снимаш на Ауто
пп. Абе понеже тука има много любители, дайте да си спретнем една любителска фото темичка
Да разбереш принципа на работа на DSLR-ите, на т.нар турбо сапунери, на сапунерите и какво можеш да очакваш и да постигнеш с всеки един от апаратите като вид. Вече марката е въпрос повече на лично виждане за нещата...Канон, Никон, Сони.... се едно да питаш БМВ, мерц и или ауди да взема, всеки ще ти каже според неговата гледна точка...
Какво искаш да снимаш с тоя апарат, какви пари ще можеш за вбъдеще да отделяш за дооборудване, ако вземеш огледално-рефлексен и т.н. и т.н. Защото да вземеш бюджетен ДСЛР и да снимаш само с "китовия" обектив, не си заслужава, със сапунерка ще постигнеш същите ефекти (почти).
Та преди да избираш, прочети повечко и реши за какво и как ще го ползваш тоя апарат. Защото "по-хубави снимки" и такива дето небето не е "бяло", можеш и със сапунер да правиш, стига да знаеш как и да не снимаш на Ауто

пп. Абе понеже тука има много любители, дайте да си спретнем една любителска фото темичка

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
Щом човека не прави разлика от ДСЛР и турбо сапунер по добре да си вземе турбо сапунер ДСЛР е хубаво нещо но с него и разходите стават големи ... като се почне обективи филтри и със сапунер може да се снима нощем но зависи какво снимаш де дали е статично и подвижно 

- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
Колега,
Въпроса който трябва да си изясниш е дали ти се правят хубави снимки с компактен и удобен апарат или ти се занимава с фотография. Ако е първото - купуваш по-скъп не DSLR апарат и си готов. Ако искаш да се научиш да снимаш и темата те е зарибила - задължително DSLR. Следват обективи 2-3 броя, филтри, светкавици и какви ли не пинизи. Но това го прави само ако имаш интерес по темата. В противен случай ще имаш голям и неудобен апарат с който не можеш да снимаш. Поздрави!
Въпроса който трябва да си изясниш е дали ти се правят хубави снимки с компактен и удобен апарат или ти се занимава с фотография. Ако е първото - купуваш по-скъп не DSLR апарат и си готов. Ако искаш да се научиш да снимаш и темата те е зарибила - задължително DSLR. Следват обективи 2-3 броя, филтри, светкавици и какви ли не пинизи. Но това го прави само ако имаш интерес по темата. В противен случай ще имаш голям и неудобен апарат с който не можеш да снимаш. Поздрави!

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
wishbone написа:Колега,
Точно колега. Винаги фотографията ми е била хоби, т'ва е може би единственото нещо, което ме удовлетворява и ми доставя наистина голямо удоволствие. Точно поради тази причина искам хубав фотоапарат. Имам 2-ма приятели, които имат скъпи апарати и винаги когато са в тях ги взимам и почвам да снимам какво ли не.
П.П. Хайде верно някой да направи една тема за любителите фотографи.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
kOnPuBkA написа:пп. Абе понеже тука има много любители, дайте да си спретнем една любителска фото темичка
Аре де, отваряй!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Нещо, което често пиша в такива теми, без изобщо да претендирам, че разбирам от фотография, е, че снимките на първо място зависят от теб, после от обектива и накрая от фотоапарата(образно казано...), тоест, който може да снима, снима с всичко, който неможе и 1 DX с някое супер скъпарско Л-стъкло, пак няма да си може. Не прочетох мненията на колегите преди мен, тъй като нямам време, но видях, че ти препоръчаха да почетеш, емиии така е, казвам го и аз, почети.
И аз бях на с турбо-сапунерка известно време и си намерачих ДСЛР, почетох 7-8-9 месеца, събирах и пари през това време и накрая си взех там някакви неща, после почетох още доста и чак тогава мога да кажа, че се получи някакво подобрение в снимките : )
Това писание, незнам как точно да го определя, но ще ти помогне да ме разбереш какво имам предвид : )
Иии ако няма да снимаш спорт(по събори и т.н.) можеш да се замислиш и за фотоапарати от типа на Сони Некс, но предполагам ще ти се снима по събори, а там с апарати от типа на некса не е много удобно : )
И аз бях на с турбо-сапунерка известно време и си намерачих ДСЛР, почетох 7-8-9 месеца, събирах и пари през това време и накрая си взех там някакви неща, после почетох още доста и чак тогава мога да кажа, че се получи някакво подобрение в снимките : )
Това писание, незнам как точно да го определя, но ще ти помогне да ме разбереш какво имам предвид : )
Един фотограф е на гости и използва случая да покаже някои свои снимки. Домакинята, разглеждайки снимките възкликнала:
- Колко хубави фотографии! Сигурно има много скъп фотоапарат!
Фотографът нищо не отговорил, но на тръгване казал:
- Благодаря, вечерята беше великолепна! Сигурно имате много скъпи тенджери и тигани!
Иии ако няма да снимаш спорт(по събори и т.н.) можеш да се замислиш и за фотоапарати от типа на Сони Некс, но предполагам ще ти се снима по събори, а там с апарати от типа на некса не е много удобно : )

E34, E38
- Kroki
- Дон Кроки
-
Ти кажи какви пари си готов да дедеш и да ти измислим най-доброто.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Колега randity ,
само DSLR,всичко друго е компромис.Рано или късно ще стигнеш до закупуването на такъв фотоапарат.Аз го минах вече този път.
Сега съм оборудван с:
1.NIKON D60 - вярно малко поостаря,но все още върши работа.
2.Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor Lens
3.AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED
само DSLR,всичко друго е компромис.Рано или късно ще стигнеш до закупуването на такъв фотоапарат.Аз го минах вече този път.
Сега съм оборудван с:
1.NIKON D60 - вярно малко поостаря,но все още върши работа.
2.Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor Lens
3.AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED

Ако нема у глава, има у Google.
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5