Ляв завой когато има разделение.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ляв завой когато има разделение.

Мнение от seven-eight » 07 Апр 2013, 1:24

[quote="thewhitestig"][/quote]

на мен ми се струва, че цялото кръстовище е объркано. не трябва ли лентите да са напред и надясно, а за ляв завой да има допълнителен светофар и по-точно да не светкат едновременно и от 2те страни(то тогава може и наляво и направо да са лентите де).

иначе аз съм от младост ама нещо не си го спомням тва кръстовище :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Апр 2013, 2:33

Само да Ви спомена че при тук зададения казус забравяте една много важна подробност, която съответно никога не се спазва (с изключае единични случаи)

В закона също така пише че ако преди навлизането в кръстовището видиш, че няма да можеш да минеш то би трябвало да не навлизаш а да изчакаш докато се освободи за да преминеш без да спираш и съответно да правиш задръстване.
Което значи че трябва да се направи по картинката а като видиш че колите са спрели и съответно ти ще блокираш кръстовището трябва да изчакаш да минат другите коли (били те и без предимство) и когато се освободи да преминеш. Така по този начин "сватбарите" ще стигнат навреме за ресторантите, и без бой.

Ако някой има време да се поразтърси може и да копира точката от закона която съм преразказал.

За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Апр 2013, 17:37

То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 07 Апр 2013, 18:07

zzuzi написа:...,но ако е широко разстоянието(гешов и черни връх,евлоги георгиев и борис,витошка и пенсо славейков) ...

:OT:

колега, Гешов и Черни връх, Евлоги и Борис нямат пресечни точки...къде ги измисли тези кръстовища? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 07 Апр 2013, 18:35

vladobate написа:То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .

Колега, след като си направил завоя и си по средата, ти вече си на многолентовия път! Там вече, ако няма знаци пускаш дясностоящите! Не знам какво го мъдрите толкова. Тва дето го казваш е супер грешно!
Kris написа:За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.

Точно така е! Направо я заключвайте тая тема, че голяма излагация става!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 07 Апр 2013, 21:06

alX3m написа:
Kris написа:За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.

Чак пък да се заключи темата... :lol: Значи за моста на младост, правилния начин за взимане на завоя е това което съм показал на картинката. Така ли да го разбирам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 07 Апр 2013, 23:08

zazomazo написа:
zzuzi написа:...,но ако е широко разстоянието(гешов и черни връх,евлоги георгиев и борис,витошка и пенсо славейков) ...

:OT:

колега, Гешов и Черни връх, Евлоги и Борис нямат пресечни точки...къде ги измисли тези кръстовища? :dunno:

Хубаво е,когато някой поне гледа :yes: .Малко съм ги обърнал :mhihi:
Изображение Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 08 Апр 2013, 12:44

Инструктура ми много ясно беше казал, че при леви завои, извършвани от равностойни пътища, завоите се правят по допирателна, непресичаща се траектория ;д
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 08 Апр 2013, 13:24

alX3m написа:
vladobate написа:То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .

Колега, след като си направил завоя и си по средата, ти вече си на многолентовия път! Там вече, ако няма знаци пускаш дясностоящите! Не знам какво го мъдрите толкова. Тва дето го казваш е супер грешно!

Понеже много неща казах уточни ако обичаш кое е супер грешно . Пресичат си пътищата лявозавиващи на нормално кръстовише е все едно да кажеш ,че е нормално да караш в насрещното щото така ти кеф . Уточнявайте си мненията без глобални заключения защото ситуациите са различни .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 08 Апр 2013, 16:00

vladobate написа:
alX3m написа:

Понеже много неща казах уточни ако обичаш кое е супер грешно . Пресичат си пътищата лявозавиващи на нормално кръстовише е все едно да кажеш ,че е нормално да караш в насрещното щото така ти кеф . Уточнявайте си мненията без глобални заключения защото ситуациите са различни .

Кръстовището не е нормално! Има разделение по средата... един вид са две кръстовища. Какво да уточнявам повече... само си представи ако разстоянието (зелената площ) е повече, каква треактория трябва да предприемат автомобилите, че да се разминат с десните врати. Бас ловя, че си от дълбокия прованс, дето на едно кръстовище се събират повечко коли само когато има сватба :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 08 Апр 2013, 16:17

alX3m написа: Бас ловя, че си от дълбокия прованс, дето на едно кръстовище се събират повечко коли само когато има сватба :mhihi:

излишно грубо.

на мен точно там никога не би ми хрумнало да завивам по споменатия метод. изобщо регулирано ли е точно там кръстовището? понеже при голяма част от новите оптимизации на общината има изключително странни хрумвания, та това няма да е единствено.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 08 Апр 2013, 16:38

Пример за това, как трябва да се завива при ляв завой са кръстовищата на бул.България и бул. Гоце Делчев, бул.България и бул. Тодор Каблешков - при ляв завой там колите се разминават с десните врати, но светофарите са с отделни секции за направо и за ляв завой. И на още хиляди кръстовища, но при посоченото в Младост светофара свети за направо и за ляв завой едновременно, така че си е обърквация...... :paranoid:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 136к.с.

Мнение от taniotd » 08 Апр 2013, 23:19

В Стара Загора има точно такова кръстовище до Билла и руския пазар,където траекториите на левите завои се пресичат точно както го е нарисувал колегата.Няма нито разделителна ивица нито нищо.Дори помня че го бяха давали веднъж и по новините и беше представено като голяма недомислица.Почти на всяко зелено на светофара стават засечки и има клаксони.Из града обикалят слухове че това кръстовище било проектирано от жена.Не знам дали е вярно,но е недомислена работа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 09 Апр 2013, 14:30

alX3m написа:
vladobate написа:
alX3m написа:

Кръстовището не е нормално! Има разделение по средата... един вид са две кръстовища. Какво да уточнявам повече... само си представи ако разстоянието (зелената площ) е повече, каква треактория трябва да предприемат автомобилите, че да се разминат с десните врати. Бас ловя, че си от дълбокия прованс, дето на едно кръстовище се събират повечко коли само когато има сватба :mhihi:

Това за прованса ми хареса :mhihi: , демек искаш да кажеш , че съм селянин :mhihi: , ам не позна. Като са две кръстовища защо колегата го е описал като едно кръстовище и пита . Отговорил съм ясно кякво е правилото като е едно кръстовище , ако е по-сложно и един вид се явяват двве трябва да има допълнително регулиране с което да се съобразяват шофьорите , а не да се псуват все едно са от дълбокия прованс :mhihi: . И всъщност има ли проблем явно така са го измислили градските ти от столичная :mhihi: , тука у селу няма такива казуси . И защо тогава темата не е насочена ( изрично подчертано ) за колеги от Големия Град , на които им е ясно каква е конкретната измислица , а се пита как стоят нещата принципно според правилника . Това е уточнение нямам интерес да се заяждам или да си меря с някой оная работа все пак е форум .

Предишна

Назад към Извън Темата