Ляв завой когато има разделение.
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ляв завой когато има разделение.
[quote="thewhitestig"][/quote]
на мен ми се струва, че цялото кръстовище е объркано. не трябва ли лентите да са напред и надясно, а за ляв завой да има допълнителен светофар и по-точно да не светкат едновременно и от 2те страни(то тогава може и наляво и направо да са лентите де).
иначе аз съм от младост ама нещо не си го спомням тва кръстовище
на мен ми се струва, че цялото кръстовище е объркано. не трябва ли лентите да са напред и надясно, а за ляв завой да има допълнителен светофар и по-точно да не светкат едновременно и от 2те страни(то тогава може и наляво и направо да са лентите де).
иначе аз съм от младост ама нещо не си го спомням тва кръстовище

Само да Ви спомена че при тук зададения казус забравяте една много важна подробност, която съответно никога не се спазва (с изключае единични случаи)
В закона също така пише че ако преди навлизането в кръстовището видиш, че няма да можеш да минеш то би трябвало да не навлизаш а да изчакаш докато се освободи за да преминеш без да спираш и съответно да правиш задръстване.
Което значи че трябва да се направи по картинката а като видиш че колите са спрели и съответно ти ще блокираш кръстовището трябва да изчакаш да минат другите коли (били те и без предимство) и когато се освободи да преминеш. Така по този начин "сватбарите" ще стигнат навреме за ресторантите, и без бой.
Ако някой има време да се поразтърси може и да копира точката от закона която съм преразказал.
За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.
В закона също така пише че ако преди навлизането в кръстовището видиш, че няма да можеш да минеш то би трябвало да не навлизаш а да изчакаш докато се освободи за да преминеш без да спираш и съответно да правиш задръстване.
Което значи че трябва да се направи по картинката а като видиш че колите са спрели и съответно ти ще блокираш кръстовището трябва да изчакаш да минат другите коли (били те и без предимство) и когато се освободи да преминеш. Така по този начин "сватбарите" ще стигнат навреме за ресторантите, и без бой.
Ако някой има време да се поразтърси може и да копира точката от закона която съм преразказал.
За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.
То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .
zzuzi написа:...,но ако е широко разстоянието(гешов и черни връх,евлоги георгиев и борис,витошка и пенсо славейков) ...

колега, Гешов и Черни връх, Евлоги и Борис нямат пресечни точки...къде ги измисли тези кръстовища?

vladobate написа:То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .
Колега, след като си направил завоя и си по средата, ти вече си на многолентовия път! Там вече, ако няма знаци пускаш дясностоящите! Не знам какво го мъдрите толкова. Тва дето го казваш е супер грешно!
Kris написа:За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.
Точно така е! Направо я заключвайте тая тема, че голяма излагация става!
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
alX3m написа:Kris написа:За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.
Чак пък да се заключи темата...

zazomazo написа:zzuzi написа:...,но ако е широко разстоянието(гешов и черни връх,евлоги георгиев и борис,витошка и пенсо славейков) ...
![]()
колега, Гешов и Черни връх, Евлоги и Борис нямат пресечни точки...къде ги измисли тези кръстовища?
Хубаво е,когато някой поне гледа

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Инструктура ми много ясно беше казал, че при леви завои, извършвани от равностойни пътища, завоите се правят по допирателна, непресичаща се траектория ;д
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
alX3m написа:vladobate написа:То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .
Колега, след като си направил завоя и си по средата, ти вече си на многолентовия път! Там вече, ако няма знаци пускаш дясностоящите! Не знам какво го мъдрите толкова. Тва дето го казваш е супер грешно!Kris написа:За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.
Понеже много неща казах уточни ако обичаш кое е супер грешно . Пресичат си пътищата лявозавиващи на нормално кръстовише е все едно да кажеш ,че е нормално да караш в насрещното щото така ти кеф . Уточнявайте си мненията без глобални заключения защото ситуациите са различни .
vladobate написа:alX3m написа:vladobate написа:То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .
Колега, след като си направил завоя и си по средата, ти вече си на многолентовия път! Там вече, ако няма знаци пускаш дясностоящите! Не знам какво го мъдрите толкова. Тва дето го казваш е супер грешно!Kris написа:За лесния начин (с десните врати) се прави само на "практика"( което не значи че е правилно), и в случаите когато маркировката или регулировчика позволяват.
Понеже много неща казах уточни ако обичаш кое е супер грешно . Пресичат си пътищата лявозавиващи на нормално кръстовише е все едно да кажеш ,че е нормално да караш в насрещното щото така ти кеф . Уточнявайте си мненията без глобални заключения защото ситуациите са различни .
Кръстовището не е нормално! Има разделение по средата... един вид са две кръстовища. Какво да уточнявам повече... само си представи ако разстоянието (зелената площ) е повече, каква треактория трябва да предприемат автомобилите, че да се разминат с десните врати. Бас ловя, че си от дълбокия прованс, дето на едно кръстовище се събират повечко коли само когато има сватба

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
alX3m написа: Бас ловя, че си от дълбокия прованс, дето на едно кръстовище се събират повечко коли само когато има сватба
излишно грубо.
на мен точно там никога не би ми хрумнало да завивам по споменатия метод. изобщо регулирано ли е точно там кръстовището? понеже при голяма част от новите оптимизации на общината има изключително странни хрумвания, та това няма да е единствено.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Пример за това, как трябва да се завива при ляв завой са кръстовищата на бул.България и бул. Гоце Делчев, бул.България и бул. Тодор Каблешков - при ляв завой там колите се разминават с десните врати, но светофарите са с отделни секции за направо и за ляв завой. И на още хиляди кръстовища, но при посоченото в Младост светофара свети за направо и за ляв завой едновременно, така че си е обърквация...... 

- taniotd
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 136к.с.
В Стара Загора има точно такова кръстовище до Билла и руския пазар,където траекториите на левите завои се пресичат точно както го е нарисувал колегата.Няма нито разделителна ивица нито нищо.Дори помня че го бяха давали веднъж и по новините и беше представено като голяма недомислица.Почти на всяко зелено на светофара стават засечки и има клаксони.Из града обикалят слухове че това кръстовище било проектирано от жена.Не знам дали е вярно,но е недомислена работа.
alX3m написа:vladobate написа:alX3m написа:vladobate написа:То това не е лесния начин , а законния начин. И като навлезеш в кръстовището щото няма други коли примерно какво се случва като стигне до момента да пресече пътя на другите лявозавиващи ще ги чака ли , ще ги мачка ли. Не може да си пресичат пътищата стига си мислете варианти. Единствения вариант законен това да се случи е ако има допълнително регулиране на кръстовишето за такива случаи и когато то наистина е по-нестандартно .
Кръстовището не е нормално! Има разделение по средата... един вид са две кръстовища. Какво да уточнявам повече... само си представи ако разстоянието (зелената площ) е повече, каква треактория трябва да предприемат автомобилите, че да се разминат с десните врати. Бас ловя, че си от дълбокия прованс, дето на едно кръстовище се събират повечко коли само когато има сватба
Това за прованса ми хареса

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2