Подсилване на лаптоп
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Re: Подсилване на лаптоп
paco_sp написа:Здравейте колеги,преди време си взех лаптоп Асус и до скоро бях доволен от него,но напоследък започва да ме дразни колко е бавен и ме интересува как мога да го направя по бърз.Какво мога да сменя за да го подсиля и какви пари ще ми излезе това ориентировачно. Лаптопа е ASUS Processor: AMD E-450 APU with Radeon™HD Graphics 1,65 GHz RAM 4 G Windows 7
Щом си бил доволен пак ще си. Преинсталирай OS. Сложи хубава антивирусна.Съблюдавай какво качваш, къде влизаш, съблюдавай колко процеса имаш стартирани. Процесорът ти не е подходящ за Win.7, ако не ти е особено голям проблем сложи XP Prof. Пускай редовно дефрагментацията (веднъж месечно). Почисти охладителните отвори добре (с мощна прахосмукачка ще свърши работа). Ако имаш въпроси питай на ЛС.
Успех.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ociata написа:drago_pavlov написа:bam-bam написа:Само не сменяй марката, ако се стигне до нов лап.
ASUS ли са най-добрите лаптопи
БМВ ли са най-добрите коли![]()
Всичко е относително.
Затова и се зачудих на категоричната препоръка да не сменя марката.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Koenig specials написа:... Процесорът ти не е подходящ за Win.7, ако не ти е особено голям проблем сложи XP Prof...
Основание за това имаш или наизуст просто щото е слаб процесора

Send using Tapatalk
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тая машина освен един хибриден хард (евтино) или SSD (по-скъпо) и още RAM няма какво друго смислено да види... не, че и може, де... макар че ако се сложи SSD няма да има нужда от повече RAM.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
drago_pavlov написа:ociata написа:drago_pavlov написа:bam-bam написа:Само не сменяй марката, ако се стигне до нов лап.
ASUS ли са най-добрите лаптопи
БМВ ли са най-добрите коли![]()
Всичко е относително.
Затова и се зачудих на категоричната препоръка да не сменя марката.
След като е относително, тогава защо да я сменя.
Поста ми беше по-скоро като препоръка да не взима ХП павилион

Другото сами го казахте, но ако трябва да избирам от марките за нов лап, асус също е в групата и нататък зависи от модела си.
Тъй че ... няма място за притеснения и тревоги, че щял да се прецака, ако си вземе Асус.

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
благодаря за съветите,ще го преинсталирам и почистя и дао се съживи малко.Относно марката и според мен Асус е доста добър избор,сега само съжалявам,че ми досвидяха да дам още малко пари отгоре за да си взема нещо по качествено и по-бързо,но иначе нямам никакви грижи с лаптопа. 

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Недей да съжаляваш...
Аз дадох 800 паунда за лаптоп и освен да ме топли зимата друго не прави кой знае какво...
Аз дадох 800 паунда за лаптоп и освен да ме топли зимата друго не прави кой знае какво...
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
F3P написа:Koenig specials написа:... Процесорът ти не е подходящ за Win.7, ако не ти е особено голям проблем сложи XP Prof...
Основание за това имаш или наизуст просто щото е слаб процесораАз се справям с осезаемо по-слаб, едноядрен и доста дърт процесор и 7-цата си върви безгрижно. Е, не е бърз комп., но не е ОС това дето товари процесора...
Send using Tapatalk
Добре.

- ociata
- кандидат ентусиаст
-

Ето една интересна статия за "леко подсилване"

http://www.overclockers.ru/hardnews/55482/Bolgarskij_overkloker_vyzhal_paru_rekordov_iz_processora_Sempron_145.html
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Процесора не е от най-бързите : http://www.notebookcheck.net/AMD-E-Seri ... 138.0.html
Но за нормална работа (браузване , офис пакет , филми) . Може да му сложиш един Windows 8 или Ubuntu 13.04 /Много удобна ОС за всекидневно ползване , ако не можеш да намериш любимата ти програма под Линукс слагаш WINЕ и си го ползваш като обикновен Windows , но без вируси
Има и пълна поддръжка на Български език/
едит: Ааа да и да не си помислиш , че тук за да инсталираш някоя програма трябва да пишеш в конзолата няколко реда /когато те мързи може де
sudo apt-get install и името на програмата / Има си магазин с много програми - избираш си и я инсталира само . Програмите се инсталират лесно /пример : http://www.skype.com/en/download-skype/ ... e=ubuntu64 сваляш файла цъкаш един път пита те дали искаш да инсталираш Skype и ти го инсталира . Лесно като детска игра /
Но за нормална работа (браузване , офис пакет , филми) . Може да му сложиш един Windows 8 или Ubuntu 13.04 /Много удобна ОС за всекидневно ползване , ако не можеш да намериш любимата ти програма под Линукс слагаш WINЕ и си го ползваш като обикновен Windows , но без вируси

едит: Ааа да и да не си помислиш , че тук за да инсталираш някоя програма трябва да пишеш в конзолата няколко реда /когато те мързи може де

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
Колеги я дайте мнение за тази конфигурация,предполагам е по бърз от настоящият ми лаптоп,но все пак си кажете мнението.Ще подкарам ли с него F1 ,че ми е голям мерак да я дръпна и покарам малко
intel core 2 duo e8200 2.66 GHz
4G ram 1200 Hrz
2x 450 HDD - 900 GB
Ati Radeon HD 6800
с радиатори на рам памета и процесора

intel core 2 duo e8200 2.66 GHz
4G ram 1200 Hrz
2x 450 HDD - 900 GB
Ati Radeon HD 6800
с радиатори на рам памета и процесора

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
процесора ми се вижда малко стар спрямо видеокартата.
M10 написа:процесора ми се вижда малко стар спрямо видеокартата.
Не ти се вижда- по-дърт е, 2009-та година вече беше наличен. Значи е някъде от 2008-ма, да кажем около средата. Ама тя и видео картата е далеч от първа младост- някъде около началото, максимум до средата на 2011-та година е. В идеалният случай модел на 2+ години, по-скоро си гони 3г.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
С това пробито АМД каквото и да го правиш нищо няма да стане.
Продавай го и взимай нов, тоя път гледай да е поне с и3, има и доста причлични предложения с и5.
А колкото до марката това е нисък клас за домашни потребители, та каквато и да е марката все едно, нямат особенна разлика.
Вече ако ти се дават 2500-3500лв. има какво да гледаш в по високите класове но тук, е по важно кой каква гаранция дава и какво обслужване има в сервизите, според това се избира най-изгодната оферта.
Продавай го и взимай нов, тоя път гледай да е поне с и3, има и доста причлични предложения с и5.
А колкото до марката това е нисък клас за домашни потребители, та каквато и да е марката все едно, нямат особенна разлика.
Вече ако ти се дават 2500-3500лв. има какво да гледаш в по високите класове но тук, е по важно кой каква гаранция дава и какво обслужване има в сервизите, според това се избира най-изгодната оферта.

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
В никакъв случаи няма да дам 2500-3500 за компютър,тук идеята ми е да си взема нещо по бързо от сегашният ми лаптоп,че ме побърква и на нормална цена.Иначе ми е ясно,че има за 2000 компютри по бързи и от баварката ми сигурно,но това са за хора които разбират,че да им се радват подобаващо.На мен ми трябва да си браузвам в нета,да си тегля филмчета и да си дръпна F1 и като имам време да я разцъквам.
62 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5