Подсилване на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: Junkers Ju 87
Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s

Re: Подсилване на лаптоп

Мнение от Koenig specials » 22 Авг 2013, 10:40

paco_sp написа:Здравейте колеги,преди време си взех лаптоп Асус и до скоро бях доволен от него,но напоследък започва да ме дразни колко е бавен и ме интересува как мога да го направя по бърз.Какво мога да сменя за да го подсиля и какви пари ще ми излезе това ориентировачно. Лаптопа е ASUS Processor: AMD E-450 APU with Radeon™HD Graphics 1,65 GHz RAM 4 G Windows 7

Щом си бил доволен пак ще си. Преинсталирай OS. Сложи хубава антивирусна.Съблюдавай какво качваш, къде влизаш, съблюдавай колко процеса имаш стартирани. Процесорът ти не е подходящ за Win.7, ако не ти е особено голям проблем сложи XP Prof. Пускай редовно дефрагментацията (веднъж месечно). Почисти охладителните отвори добре (с мощна прахосмукачка ще свърши работа). Ако имаш въпроси питай на ЛС.
Успех.
Изображение
BMW e34 535i mechanic 09.1991 diamantschwarz metallic ///M-tech
Оргазъм на четири колела...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Авг 2013, 11:11

ociata написа:
drago_pavlov написа:
bam-bam написа:Само не сменяй марката, ако се стигне до нов лап.

ASUS ли са най-добрите лаптопи :dunno:

БМВ ли са най-добрите коли :dunno:

Всичко е относително.
Затова и се зачудих на категоричната препоръка да не сменя марката.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от F3P » 22 Авг 2013, 11:47

Koenig specials написа:... Процесорът ти не е подходящ за Win.7, ако не ти е особено голям проблем сложи XP Prof...

Основание за това имаш или наизуст просто щото е слаб процесора :?: Аз се справям с осезаемо по-слаб, едноядрен и доста дърт процесор и 7-цата си върви безгрижно. Е, не е бърз комп., но не е ОС това дето товари процесора...

Send using Tapatalk
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Авг 2013, 13:58

Тая машина освен един хибриден хард (евтино) или SSD (по-скъпо) и още RAM няма какво друго смислено да види... не, че и може, де... макар че ако се сложи SSD няма да има нужда от повече RAM.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Авг 2013, 18:57

drago_pavlov написа:
ociata написа:
drago_pavlov написа:
bam-bam написа:Само не сменяй марката, ако се стигне до нов лап.

ASUS ли са най-добрите лаптопи :dunno:

БМВ ли са най-добрите коли :dunno:

Всичко е относително.
Затова и се зачудих на категоричната препоръка да не сменя марката.

След като е относително, тогава защо да я сменя.
Поста ми беше по-скоро като препоръка да не взима ХП павилион ;)
Другото сами го казахте, но ако трябва да избирам от марките за нов лап, асус също е в групата и нататък зависи от модела си.
Тъй че ... няма място за притеснения и тревоги, че щял да се прецака, ако си вземе Асус.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 23 Авг 2013, 0:09

благодаря за съветите,ще го преинсталирам и почистя и дао се съживи малко.Относно марката и според мен Асус е доста добър избор,сега само съжалявам,че ми досвидяха да дам още малко пари отгоре за да си взема нещо по качествено и по-бързо,но иначе нямам никакви грижи с лаптопа. :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 23 Авг 2013, 9:20

Недей да съжаляваш...
Аз дадох 800 паунда за лаптоп и освен да ме топли зимата друго не прави кой знае какво...

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: Junkers Ju 87
Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s

Мнение от Koenig specials » 23 Авг 2013, 10:18

F3P написа:
Koenig specials написа:... Процесорът ти не е подходящ за Win.7, ако не ти е особено голям проблем сложи XP Prof...

Основание за това имаш или наизуст просто щото е слаб процесора :?: Аз се справям с осезаемо по-слаб, едноядрен и доста дърт процесор и 7-цата си върви безгрижно. Е, не е бърз комп., но не е ОС това дето товари процесора...

Send using Tapatalk

Добре. :wave:
Изображение
BMW e34 535i mechanic 09.1991 diamantschwarz metallic ///M-tech
Оргазъм на четири колела...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 23 Авг 2013, 11:38

:OT:
Ето една интересна статия за "леко подсилване" :mhihi: При това направена от Българин! Разгледайте коментарите, определно си заслужават :mhihi: .
http://www.overclockers.ru/hardnews/55482/Bolgarskij_overkloker_vyzhal_paru_rekordov_iz_processora_Sempron_145.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 23 Авг 2013, 12:40

Процесора не е от най-бързите : http://www.notebookcheck.net/AMD-E-Seri ... 138.0.html
Но за нормална работа (браузване , офис пакет , филми) . Може да му сложиш един Windows 8 или Ubuntu 13.04 /Много удобна ОС за всекидневно ползване , ако не можеш да намериш любимата ти програма под Линукс слагаш WINЕ и си го ползваш като обикновен Windows , но без вируси :yes: Има и пълна поддръжка на Български език/
едит: Ааа да и да не си помислиш , че тук за да инсталираш някоя програма трябва да пишеш в конзолата няколко реда /когато те мързи може де :lol: sudo apt-get install и името на програмата / Има си магазин с много програми - избираш си и я инсталира само . Програмите се инсталират лесно /пример : http://www.skype.com/en/download-skype/ ... e=ubuntu64 сваляш файла цъкаш един път пита те дали искаш да инсталираш Skype и ти го инсталира . Лесно като детска игра /

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 25 Авг 2013, 14:22

Колеги я дайте мнение за тази конфигурация,предполагам е по бърз от настоящият ми лаптоп,но все пак си кажете мнението.Ще подкарам ли с него F1 ,че ми е голям мерак да я дръпна и покарам малко

intel core 2 duo e8200 2.66 GHz
4G ram 1200 Hrz
2x 450 HDD - 900 GB
Ati Radeon HD 6800
с радиатори на рам памета и процесора

:yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 25 Авг 2013, 17:05

процесора ми се вижда малко стар спрямо видеокартата.

Аватар

Мнение от F3P » 25 Авг 2013, 17:56

M10 написа:процесора ми се вижда малко стар спрямо видеокартата.

Не ти се вижда- по-дърт е, 2009-та година вече беше наличен. Значи е някъде от 2008-ма, да кажем около средата. Ама тя и видео картата е далеч от първа младост- някъде около началото, максимум до средата на 2011-та година е. В идеалният случай модел на 2+ години, по-скоро си гони 3г.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Авг 2013, 19:19

С това пробито АМД каквото и да го правиш нищо няма да стане.
Продавай го и взимай нов, тоя път гледай да е поне с и3, има и доста причлични предложения с и5.
А колкото до марката това е нисък клас за домашни потребители, та каквато и да е марката все едно, нямат особенна разлика.
Вече ако ти се дават 2500-3500лв. има какво да гледаш в по високите класове но тук, е по важно кой каква гаранция дава и какво обслужване има в сервизите, според това се избира най-изгодната оферта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 25 Авг 2013, 19:51

В никакъв случаи няма да дам 2500-3500 за компютър,тук идеята ми е да си взема нещо по бързо от сегашният ми лаптоп,че ме побърква и на нормална цена.Иначе ми е ясно,че има за 2000 компютри по бързи и от баварката ми сигурно,но това са за хора които разбират,че да им се радват подобаващо.На мен ми трябва да си браузвам в нета,да си тегля филмчета и да си дръпна F1 и като имам време да я разцъквам.
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата