Разпознаване на пернато по "песента"
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: Разпознаване на пернато по "песента"
Cyberloner написа:Иначе совата лесно мре с чашка в гърдите или главата, тука по комините редовно има по някоя сова и нали си имаме суеверие и хора дето вярват е него....
Колега, совите за защитени, освен това са малко, пък и чистят от плъхове и други гадове, какво е това суеверие, заради което се убива такава птица?
Иначе се учудвам какви неща ви дразнят ... недай Боже да отидете на къмпинг или някакво диво лагеруване - ще изтрепете половината гора и на тръгване ще залеете всичко с бензин и ще драснете клечката ...
Без птици тръгват още повече насекоми, плъхове и какво ли не. Повече от чудесно е да имате птици наоколо.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
_galio_ написа:Cyberloner написа:Иначе совата лесно мре с чашка в гърдите или главата, тука по комините редовно има по някоя сова и нали си имаме суеверие и хора дето вярват е него....
Колега, совите за защитени, освен това са малко, пък и чистят от плъхове и други гадове, какво е това суеверие, заради което се убива такава птица?
Иначе се учудвам какви неща ви дразнят ... недай Боже да отидете на къмпинг или някакво диво лагеруване - ще изтрепете половината гора и на тръгване ще залеете всичко с бензин и ще драснете клечката ...
Без птици тръгват още повече насекоми, плъхове и какво ли не. Повече от чудесно е да имате птици наоколо.
Суеверието е че ако имаш сова на комина скоро ще умре някой в къщата. Идва от факта, че совите обичат принципно тихи места където да си стоят. А такива тихи къщи обикновено са населени от предимно възрастни хора, които е съвсем нормално в някакъв момент да се споминат. Ама ходи ти ги убеди че е това а не е лоша поличба
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
ето записа на проклетата гад, колкото повече го слушам толкова повече вярвам, че е извънземно
http://dox.bg/files/dw?a=e18c6bc8f9
http://dox.bg/files/dw?a=e18c6bc8f9
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Бааааааах, колега ... Къде живееш та има такива звуци
Първото прилича на котка, към края има куче ... Онова по средата е интересно

Първото прилича на котка, към края има куче ... Онова по средата е интересно

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Колега, мяукането добре....ама второто избива на тиранозавър...
Я да се махаш от там 
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Всички звуци, освен лаенето в края се издават винаги в тая последователност, което ме кара да мисля че е едно животно и е пернато.... иначе за колегата който попита къде се случва това - в столични квартал Бояна 
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Ако сериозно подходим към гатанката - последният звук завършва доста мощногърлено и хич не ми мяза да е от птича гушка, поне не от Витоша
.
Чакалите обаче мяукат идентично...Едно време като даващ караул новобранец, съм ги слушал нощем в един пущинак и им помня репертоара. А това второто си мяза на полувой-полулай, макар и кратък.
. Тогава бяха много слабо разпространени, за разлика от днес....А това междинното подрънкване като от пренатегната струна на китара, ми се вижда паразитен звук от друго нещо
.
Чакалите обаче мяукат идентично...Едно време като даващ караул новобранец, съм ги слушал нощем в един пущинак и им помня репертоара. А това второто си мяза на полувой-полулай, макар и кратък.
. Тогава бяха много слабо разпространени, за разлика от днес....А това междинното подрънкване като от пренатегната струна на китара, ми се вижда паразитен звук от друго нещо
.Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
Пауните ми в юношеската им възраст,издаваха подобни и най-различни други звуци.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
amdqmov написа:Пауните ми в юношеската им възраст,издаваха подобни и най-различни други звуци.
май това ще излезе... http://www.youtube.com/watch?v=1qY8-HooF9I
и май не е по дърветата а в 10+ декаровият двор на комшията над мен с 3-те плувни басейна... май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Cyberloner написа:amdqmov написа:Пауните ми в юношеската им възраст,издаваха подобни и най-различни други звуци.
май това ще излезе... http://www.youtube.com/watch?v=1qY8-HooF9I
и май не е по дърветата а в 10+ декаровият двор на комшията над мен с 3-те плувни басейна... май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец
Интересни предпочитания за домашен любимец
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Cyberloner написа:май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец
Цитат
I've never had peacock but have always wanted to try it especially after listening to the stupid things scream. I searched peacock recipes and found the following:
http://www.gourmet.com/recipes/1950s/1951/12/peacock
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
Колега,закъсал си го здраво
Това чудо друга работа няма,през деня яде,през ноща кряска
непрекъснато....
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Пробвай със Shazam. 
Cyberloner написа:и май не е по дърветата а в 10+ декаровият двор на комшията над мен с 3-те плувни басейна... май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец
То тоя баровец пак добре, че тигър не си е купил, та да видиш тогава. Преди време пред нас тупнаха един цирк, та 3 седмици ме съсипа тоя тигър, то не вика, то не ръмжа, няма оправия.

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3