Разпознаване на пернато по "песента"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Разпознаване на пернато по "песента"

Мнение от _galio_ » 30 Юни 2014, 11:35

Cyberloner написа:Иначе совата лесно мре с чашка в гърдите или главата, тука по комините редовно има по някоя сова и нали си имаме суеверие и хора дето вярват е него....

Колега, совите за защитени, освен това са малко, пък и чистят от плъхове и други гадове, какво е това суеверие, заради което се убива такава птица?

Иначе се учудвам какви неща ви дразнят ... недай Боже да отидете на къмпинг или някакво диво лагеруване - ще изтрепете половината гора и на тръгване ще залеете всичко с бензин и ще драснете клечката ...

Без птици тръгват още повече насекоми, плъхове и какво ли не. Повече от чудесно е да имате птици наоколо.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 30 Юни 2014, 12:10

_galio_ написа:
Cyberloner написа:Иначе совата лесно мре с чашка в гърдите или главата, тука по комините редовно има по някоя сова и нали си имаме суеверие и хора дето вярват е него....

Колега, совите за защитени, освен това са малко, пък и чистят от плъхове и други гадове, какво е това суеверие, заради което се убива такава птица?

Иначе се учудвам какви неща ви дразнят ... недай Боже да отидете на къмпинг или някакво диво лагеруване - ще изтрепете половината гора и на тръгване ще залеете всичко с бензин и ще драснете клечката ...

Без птици тръгват още повече насекоми, плъхове и какво ли не. Повече от чудесно е да имате птици наоколо.

Суеверието е че ако имаш сова на комина скоро ще умре някой в къщата. Идва от факта, че совите обичат принципно тихи места където да си стоят. А такива тихи къщи обикновено са населени от предимно възрастни хора, които е съвсем нормално в някакъв момент да се споминат. Ама ходи ти ги убеди че е това а не е лоша поличба :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 02 Юли 2014, 15:15

ето записа на проклетата гад, колкото повече го слушам толкова повече вярвам, че е извънземно :lol:

http://dox.bg/files/dw?a=e18c6bc8f9

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 02 Юли 2014, 17:06

Бааааааах, колега ... Къде живееш та има такива звуци :mhihi: :mhihi:
Първото прилича на котка, към края има куче ... Онова по средата е интересно :conf: :paranoid:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 02 Юли 2014, 18:08

Колега, мяукането добре....ама второто избива на тиранозавър... :mhihi: Я да се махаш от там :lol:
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 02 Юли 2014, 21:18

Всички звуци, освен лаенето в края се издават винаги в тая последователност, което ме кара да мисля че е едно животно и е пернато.... иначе за колегата който попита къде се случва това - в столични квартал Бояна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2014, 22:31

:shock: ебаси фтичката. Има много птици имитатори, които се забавляват да имитират звуци. Освен съседа ти да е някакъв професионалист. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 02 Юли 2014, 23:04

Ако сериозно подходим към гатанката - последният звук завършва доста мощногърлено и хич не ми мяза да е от птича гушка, поне не от Витоша :) .
Чакалите обаче мяукат идентично...Едно време като даващ караул новобранец, съм ги слушал нощем в един пущинак и им помня репертоара. А това второто си мяза на полувой-полулай, макар и кратък. :smoke:. Тогава бяха много слабо разпространени, за разлика от днес....А това междинното подрънкване като от пренатегната струна на китара, ми се вижда паразитен звук от друго нещо :kuku:.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

Потребител
Аватар
Кара: м10

Мнение от amdqmov » 03 Юли 2014, 13:20

Пауните ми в юношеската им възраст,издаваха подобни и най-различни други звуци.
:dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 03 Юли 2014, 15:57

amdqmov написа:Пауните ми в юношеската им възраст,издаваха подобни и най-различни други звуци.

май това ще излезе... http://www.youtube.com/watch?v=1qY8-HooF9I
и май не е по дърветата а в 10+ декаровият двор на комшията над мен с 3-те плувни басейна... май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 03 Юли 2014, 18:41

Cyberloner написа:
amdqmov написа:Пауните ми в юношеската им възраст,издаваха подобни и най-различни други звуци.

май това ще излезе... http://www.youtube.com/watch?v=1qY8-HooF9I
и май не е по дърветата а в 10+ декаровият двор на комшията над мен с 3-те плувни басейна... май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец :lol:

Интересни предпочитания за домашен любимец :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 04 Юли 2014, 0:33

Cyberloner написа:май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец :lol:

Цитат :)

I've never had peacock but have always wanted to try it especially after listening to the stupid things scream. I searched peacock recipes and found the following:
http://www.gourmet.com/recipes/1950s/1951/12/peacock
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар
Кара: м10

Мнение от amdqmov » 04 Юли 2014, 1:13

Колега,закъсал си го здраво :lol: Това чудо друга работа няма,през деня яде,през ноща кряска :lol: непрекъснато....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 04 Юли 2014, 4:20

Пробвай със Shazam. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 04 Юли 2014, 9:07

Cyberloner написа:и май не е по дърветата а в 10+ декаровият двор на комшията над мен с 3-те плувни басейна... май ще си поговорим тия дни с него за бъдещето на домашния му любимец :lol:

То тоя баровец пак добре, че тигър не си е купил, та да видиш тогава. Преди време пред нас тупнаха един цирк, та 3 седмици ме съсипа тоя тигър, то не вика, то не ръмжа, няма оправия.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата