Киста на опашката (дермоидална киста)
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Киста на опашката (дермоидална киста)
7-8 месеца не звучи много приятно
Благодаря за мнението все пак

Благодаря за мнението все пак

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Сега ще кажа нещо много глупаво, но като карах интензивно и редовно колело, гадината изобщо не се проявяваше. Може би не съм и дал шанс да набере. Сега като се залежах се обажда понякога. Но моето е много лека степен.
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
Въобще не е глупаво и има доста логика, кололото го препоръчват и за дискова херния и за доста други неща 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Да се включа и аз в темата. Имам дермоидна (както мисля е правилно) киста на опашката от около 14-15 години. В началото беше леко зачервяване и течеше по малко кръв. Мисля, че се получи поради повечко часове заседяване пред компютъра и ползвах доста твърд стол. Причината да не я оперирам все още беше, че докторът ме наплаши, че около два месеца няма да мога да си седя на задника. Оставяла се полу-отворена рана, която трябвало да изтича от време на време. И други доктори съм питал, които казват, че възстановяването е доста по-бързо, но май при тях се повтаря след време кистата. А за въпросния доктор бях чул, че "хубаво" ги изрязва. Другото, което беше проблем, че операцията е планова и се записва за месеци напред, също така не може през лятото, тъй като има голям риск от инфекции. През годините правих и други проучвания. Операцията е много проста и без рискове (май). НО, поставя се упойка директно в гръбначния стълб (спинална мисля се казва) и не става с проста локална упойка, което ме плаши. Имам познат, който не можаха да го събудят от уж проста операция и си замина на 40+ години.
Последните години нямам и хич време да планувам подобно нещо. По принцип кистата не е голяма. Седи като едно тъмно петно (около сантиметър) и от време на време тече по малко лимфа или кръв (или и двете). По принцип не боли, освен когато спре да тече. Но досега не съм имал възпаление, чак да има гной, да я цепят и т.н. Това донякъде ме успокоява да си мисля, че няма да има развитие, тъй като я наблюдавам и от 5-6 години не виждам някаква промяна.
Не ми пречи на ежедневието, освен че не мога да нося светли панталони, тъй като рискът да се изложа е голям. Искам да питам колегите, които имат проблема от доста време, каква информация имате около тези кисти. Какви рискове има ако се държи така? Възможно ли е да се живее с това, ако не прави проблеми? Докторите все плашат, че колкото по-рано се оперира, по-добре, но досега не съм чувал за нещо сериозно възникнало от такава киста.
Някак си обезкуражаващо звучат много случаи с рецидиви, 3,4 операции и т.н. и навяват на мисълта, че повече неща могат да се объркат ако се оперира, отколкото ако не се.
Последните години нямам и хич време да планувам подобно нещо. По принцип кистата не е голяма. Седи като едно тъмно петно (около сантиметър) и от време на време тече по малко лимфа или кръв (или и двете). По принцип не боли, освен когато спре да тече. Но досега не съм имал възпаление, чак да има гной, да я цепят и т.н. Това донякъде ме успокоява да си мисля, че няма да има развитие, тъй като я наблюдавам и от 5-6 години не виждам някаква промяна.
Не ми пречи на ежедневието, освен че не мога да нося светли панталони, тъй като рискът да се изложа е голям. Искам да питам колегите, които имат проблема от доста време, каква информация имате около тези кисти. Какви рискове има ако се държи така? Възможно ли е да се живее с това, ако не прави проблеми? Докторите все плашат, че колкото по-рано се оперира, по-добре, но досега не съм чувал за нещо сериозно възникнало от такава киста.

Някак си обезкуражаващо звучат много случаи с рецидиви, 3,4 операции и т.н. и навяват на мисълта, че повече неща могат да се объркат ако се оперира, отколкото ако не се.
- Bogat-Beden
-
-
Колега, не мога да ти дам съвет, не съм медицинско лице , а от друга страна аз самият имам нужда от съвет..
За името- мисля, че са някакви дублетни форми и "дермоидна" и "дермоидална".
По темата, това, което сам забелязах и ми казаха после (доктор) е, че проблемът не е само отвътре навън (обърнатия косъм), но и отвътре навън. Писал съм по-нагоре, с неправилното хранене се затлачваме и тялото понякога изкарва тази гняс на странни места, както и самият ни имунитет е занижен пак заради токсините в храната и не само..
Друго, което забелязах, че я предизвиква е механично дразнене- кофти бельо (твърдо и дразнещо),лежане часове по гръб без да мърдаш, тренировки.
Ако наистина не ти прави проблеми с възпаление толкова години, виж как можеш да си помогнеш неоперативно- хранене, начин на живот ,движение, хигиена и т.н..
На мен ми прави грижи от 2 години, преди това само се подуваше леко, болеше ме няколко дни ,ама нищо.
Но сега и температура качвам, забира ,понякога тече, понякога не ,абе не е никак ок.. Не ме влече идеята за операция, още повече както казваш не е гаранция..Ама просто май нямам друг разумен избор. Ако след цепването преди 2 години нямах ядове, нямаше да мисля какво да я правя.
За името- мисля, че са някакви дублетни форми и "дермоидна" и "дермоидална".
По темата, това, което сам забелязах и ми казаха после (доктор) е, че проблемът не е само отвътре навън (обърнатия косъм), но и отвътре навън. Писал съм по-нагоре, с неправилното хранене се затлачваме и тялото понякога изкарва тази гняс на странни места, както и самият ни имунитет е занижен пак заради токсините в храната и не само..
Друго, което забелязах, че я предизвиква е механично дразнене- кофти бельо (твърдо и дразнещо),лежане часове по гръб без да мърдаш, тренировки.
Ако наистина не ти прави проблеми с възпаление толкова години, виж как можеш да си помогнеш неоперативно- хранене, начин на живот ,движение, хигиена и т.н..

На мен ми прави грижи от 2 години, преди това само се подуваше леко, болеше ме няколко дни ,ама нищо.
Но сега и температура качвам, забира ,понякога тече, понякога не ,абе не е никак ок.. Не ме влече идеята за операция, още повече както казваш не е гаранция..Ама просто май нямам друг разумен избор. Ако след цепването преди 2 години нямах ядове, нямаше да мисля какво да я правя.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Нищо не се промени с годините при мен. Все си е така. както писах, като карах интензивно колело, явно се е пукала и нямаше шанс да набере. И аз я имам от много години и нищо, все така си стои. Правили са ми два пъти спинална упойка в гръбначния стълб заради счупен крак. На моите стархове и коментари, анестезиологът ми каза, да му намеря случай, при който някой е осакатял от такава упойка и щял да ми даде 10К лева кеш веднага. Не съм търсил, но се успокоих. Въпреки всичко не ми се занимава с операции и упойки. А и какви неща съм виждал напоследък при последните ми две операции, няма да ми стигне полето да ги опиша. Нямаше да ме е страх от упойка, ама ако бях Бойко Борисов или Митьо Очите и всички в процеса са концентрирани на 100 процента.
- Bogat-Beden
-
-
Прав си абсолютно, аз пак казвам
, не обичам никак идеята за ножа, но виждам, че няма да мине от само себе си, а самото подуване, цепване , дрениране, превръзки и т.н. си е достатъчна мотивация да си кажеш "баста". Явно при вас двамата с по-горния колега ситуацията просто е търпима,което може да ви радва 

- Hater
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Не и БМВ
ukelichko написа:Сега ще кажа нещо много глупаво, но като карах интензивно и редовно колело, гадината изобщо не се проявяваше. Може би не съм и дал шанс да набере. Сега като се залежах се обажда понякога. Но моето е много лека степен.
Не знам глупаво ли е или не, но имах кистичка в продължение на 2 години, която беше на пикове и от както се качих на колело изчезна. Просто движението е много важно в ежедневието на човек, а е много грешно това, което правим всички, които седим по 8-12+ часа пред компютър дневно и евентуално и в колата още някакво време, за да се придвиждваме.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".
- Bogat-Beden
-
-
Мдам, странното е ,че последните 2-3 месеца правя между 5/7 и 10 км на ден пеш, поне 5-6 дена в седмицата..
Не работя и наистина стоя на компа доста, но все пак 10 000 крачки на ден..
Май с колело е по-добре
Не работя и наистина стоя на компа доста, но все пак 10 000 крачки на ден..

Май с колело е по-добре

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ами те 10 км са бая повече от 10000 крачки . 7 са тъман около 10 000 , но това е просто ако си креташ по асфалта . Ако вършиш физическа работа 3-5к крачки са доста на ден . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Bogat-Beden написа:Мдам, странното е ,че последните 2-3 месеца правя между 5/7 и 10 км на ден пеш, поне 5-6 дена в седмицата..
Не работя и наистина стоя на компа доста, но все пак 10 000 крачки на ден..![]()
Май с колело е по-добре
Колега, крачките които правиш те предпазват стабилно от сърдечни проблеми, хемороиди, разширени вени и куп други заболявания, но не мисля, че са свързани с кистата. Тя може да се появи или възпали от почти всякакъв удар в областта или продължително седене. Мисля, че има и генетична предразположеност към това. Както има хора, на които не им излизат изобщо пъпки, така е и с кистите. Имам пък познат, на когото му излизат кисти на лицето и май са му цепили няколко. Затова да се радваме, че е малкия дявол.
Иначе браво за ходенето. Това е най-доброто за тонус и здраве, колелото също. "Крачната" помпа е не по-малко важна от сърдечната. Ще ми се да можех и аз да правя по 10км/ден пеша.

- Bogat-Beden
-
-

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2