Киста на опашката (дермоидална киста)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Киста на опашката (дермоидална киста)

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2017, 12:47

7-8 месеца не звучи много приятно :|
Благодаря за мнението все пак :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Ное 2017, 13:51

Сега ще кажа нещо много глупаво, но като карах интензивно и редовно колело, гадината изобщо не се проявяваше. Може би не съм и дал шанс да набере. Сега като се залежах се обажда понякога. Но моето е много лека степен.

Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2017, 14:07

Въобще не е глупаво и има доста логика, кололото го препоръчват и за дискова херния и за доста други неща :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 25 Ное 2017, 19:33

Да се включа и аз в темата. Имам дермоидна (както мисля е правилно) киста на опашката от около 14-15 години. В началото беше леко зачервяване и течеше по малко кръв. Мисля, че се получи поради повечко часове заседяване пред компютъра и ползвах доста твърд стол. Причината да не я оперирам все още беше, че докторът ме наплаши, че около два месеца няма да мога да си седя на задника. Оставяла се полу-отворена рана, която трябвало да изтича от време на време. И други доктори съм питал, които казват, че възстановяването е доста по-бързо, но май при тях се повтаря след време кистата. А за въпросния доктор бях чул, че "хубаво" ги изрязва. Другото, което беше проблем, че операцията е планова и се записва за месеци напред, също така не може през лятото, тъй като има голям риск от инфекции. През годините правих и други проучвания. Операцията е много проста и без рискове (май). НО, поставя се упойка директно в гръбначния стълб (спинална мисля се казва) и не става с проста локална упойка, което ме плаши. Имам познат, който не можаха да го събудят от уж проста операция и си замина на 40+ години.
Последните години нямам и хич време да планувам подобно нещо. По принцип кистата не е голяма. Седи като едно тъмно петно (около сантиметър) и от време на време тече по малко лимфа или кръв (или и двете). По принцип не боли, освен когато спре да тече. Но досега не съм имал възпаление, чак да има гной, да я цепят и т.н. Това донякъде ме успокоява да си мисля, че няма да има развитие, тъй като я наблюдавам и от 5-6 години не виждам някаква промяна.
Не ми пречи на ежедневието, освен че не мога да нося светли панталони, тъй като рискът да се изложа е голям. Искам да питам колегите, които имат проблема от доста време, каква информация имате около тези кисти. Какви рискове има ако се държи така? Възможно ли е да се живее с това, ако не прави проблеми? Докторите все плашат, че колкото по-рано се оперира, по-добре, но досега не съм чувал за нещо сериозно възникнало от такава киста. :dunno:
Някак си обезкуражаващо звучат много случаи с рецидиви, 3,4 операции и т.н. и навяват на мисълта, че повече неща могат да се объркат ако се оперира, отколкото ако не се.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 25 Ное 2017, 20:19

Колега, не мога да ти дам съвет, не съм медицинско лице , а от друга страна аз самият имам нужда от съвет..
За името- мисля, че са някакви дублетни форми и "дермоидна" и "дермоидална".
По темата, това, което сам забелязах и ми казаха после (доктор) е, че проблемът не е само отвътре навън (обърнатия косъм), но и отвътре навън. Писал съм по-нагоре, с неправилното хранене се затлачваме и тялото понякога изкарва тази гняс на странни места, както и самият ни имунитет е занижен пак заради токсините в храната и не само..
Друго, което забелязах, че я предизвиква е механично дразнене- кофти бельо (твърдо и дразнещо),лежане часове по гръб без да мърдаш, тренировки.
Ако наистина не ти прави проблеми с възпаление толкова години, виж как можеш да си помогнеш неоперативно- хранене, начин на живот ,движение, хигиена и т.н.. :dunno:
На мен ми прави грижи от 2 години, преди това само се подуваше леко, болеше ме няколко дни ,ама нищо.
Но сега и температура качвам, забира ,понякога тече, понякога не ,абе не е никак ок.. Не ме влече идеята за операция, още повече както казваш не е гаранция..Ама просто май нямам друг разумен избор. Ако след цепването преди 2 години нямах ядове, нямаше да мисля какво да я правя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Ное 2017, 20:21

Нищо не се промени с годините при мен. Все си е така. както писах, като карах интензивно колело, явно се е пукала и нямаше шанс да набере. И аз я имам от много години и нищо, все така си стои. Правили са ми два пъти спинална упойка в гръбначния стълб заради счупен крак. На моите стархове и коментари, анестезиологът ми каза, да му намеря случай, при който някой е осакатял от такава упойка и щял да ми даде 10К лева кеш веднага. Не съм търсил, но се успокоих. Въпреки всичко не ми се занимава с операции и упойки. А и какви неща съм виждал напоследък при последните ми две операции, няма да ми стигне полето да ги опиша. Нямаше да ме е страх от упойка, ама ако бях Бойко Борисов или Митьо Очите и всички в процеса са концентрирани на 100 процента.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 25 Ное 2017, 20:26

Прав си абсолютно, аз пак казвам :lol: , не обичам никак идеята за ножа, но виждам, че няма да мине от само себе си, а самото подуване, цепване , дрениране, превръзки и т.н. си е достатъчна мотивация да си кажеш "баста". Явно при вас двамата с по-горния колега ситуацията просто е търпима,което може да ви радва :yes:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Не и БМВ

Мнение от Hater » 26 Ное 2017, 13:18

ukelichko написа:Сега ще кажа нещо много глупаво, но като карах интензивно и редовно колело, гадината изобщо не се проявяваше. Може би не съм и дал шанс да набере. Сега като се залежах се обажда понякога. Но моето е много лека степен.

Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk

Не знам глупаво ли е или не, но имах кистичка в продължение на 2 години, която беше на пикове и от както се качих на колело изчезна. Просто движението е много важно в ежедневието на човек, а е много грешно това, което правим всички, които седим по 8-12+ часа пред компютър дневно и евентуално и в колата още някакво време, за да се придвиждваме.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 26 Ное 2017, 17:28

Мдам, странното е ,че последните 2-3 месеца правя между 5/7 и 10 км на ден пеш, поне 5-6 дена в седмицата..
Не работя и наистина стоя на компа доста, но все пак 10 000 крачки на ден.. :dunno:
Май с колело е по-добре :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Ное 2017, 19:34

Ами те 10 км са бая повече от 10000 крачки . 7 са тъман около 10 000 , но това е просто ако си креташ по асфалта . Ако вършиш физическа работа 3-5к крачки са доста на ден . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 26 Ное 2017, 20:14

Bogat-Beden написа:Мдам, странното е ,че последните 2-3 месеца правя между 5/7 и 10 км на ден пеш, поне 5-6 дена в седмицата..
Не работя и наистина стоя на компа доста, но все пак 10 000 крачки на ден.. :dunno:
Май с колело е по-добре :roll:

Колега, крачките които правиш те предпазват стабилно от сърдечни проблеми, хемороиди, разширени вени и куп други заболявания, но не мисля, че са свързани с кистата. Тя може да се появи или възпали от почти всякакъв удар в областта или продължително седене. Мисля, че има и генетична предразположеност към това. Както има хора, на които не им излизат изобщо пъпки, така е и с кистите. Имам пък познат, на когото му излизат кисти на лицето и май са му цепили няколко. Затова да се радваме, че е малкия дявол.
Иначе браво за ходенето. Това е най-доброто за тонус и здраве, колелото също. "Крачната" помпа е не по-малко важна от сърдечната. Ще ми се да можех и аз да правя по 10км/ден пеша. :yes: Щом колегата казва, че колелото е помогнало за кистата, може би си струва да пробваш.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 26 Ное 2017, 20:33

:bchug:

Предишна

Назад към Извън Темата