Препродажба на коли нов внос от автокъща?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Препродажба на коли нов внос от автокъща?

Мнение от ukelichko » 16 Дек 2018, 23:04

Цена съчетана с добър външен и вътрешен вид - безценно. Снимана в хубав квартал пред хубава къща. Интелигентен разговор по телефона и никакво пришпорване на клиента, демек доктор съм, опаричих се напоследък, купих си нова кола и тази ми е излишна. Джамбазлъкът вече не е това, което беше :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Препродажба на коли нов внос от автокъща?

Мнение от alekangg » 17 Дек 2018, 10:43

Наскоро бях по-продължително време в Германия и често срещах тирове с номера от бившите СОЦ страни, разбира се и с български с натоварена скрап. Минаха 20 години от как се внасят коли и аз поне не мога да разбера как има хора, които купуват напудрените и сглобени от няколко скрапа коли у нас, като се надяват тяхната да е читава!

Иначе имам съсед, който мъкне интересни коли мерцедес и бмв на по 2-3 години, всеки месец се появява една, след това се регистрира и явно ги продава.
Не знам дали някой му ги намира в Германия.

Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение

Това са снимки на две коли от представителство на Мерцедес. Цените бяха близки 20-23 хиляди,
на по 3 години, 150к км за дизела и на половина за безина.
Вътре и вън бяха в безупречно състояние и за една седмица едната изчезна, явно се купи.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Дек 2018, 15:23

Откакто преди години брат ми си вкара Е36 на реални 300 000км... осъзнах, че всичко тука е на поне 500 000 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 17 Дек 2018, 15:27

объркал си се нещо ... всеки знае че БМВ-тата късат вериги/умират на пътя на 200хил км ... таман я вземеш на 190хил от село Труд ... и тя умре до Пловдив :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 17 Дек 2018, 15:36

TNT написа:Откакто преди години брат ми си вкара Е36 на реални 300 000км... осъзнах, че всичко тука е на поне 500 000 :mhihi:

Аз имам кола на 783ХХХ км към днешна дата дето вече и новите в магазина са по-зле от нея, а по нищо не и личи :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 17 Дек 2018, 20:23

То за новия внос е ясно на колко километра е, но мен ме вълнуват други въпроси свързани с търговията. На първо място, къде биха се реализирали повече продажби. При отявлените дараци на цена колкото едно разпускане в дискотеката или при скъпите возила, на цена колкото къща в провинцията. Ами някъде по средата?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Дек 2018, 20:27

Евтините дараци си вървят яко,а и клиентите за тях не са хич претенциозни.Аз преди има идея да отида до ивас ауто и да си купя няколко на добра цена,но така и не отидох :mhihi: От мързел :smoke:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Дек 2018, 23:14

alekangg написа:Това са снимки на две коли от представителство на Мерцедес. Цените бяха близки 20-23 хиляди,
на по 3 години, 150к км за дизела и на половина за безина.
Вътре и вън бяха в безупречно състояние и за една седмица едната изчезна, явно се купи.

Сега разби представите на куп хора, които ще се чудят как на 3 години е на 150 хил километра, а тука на 13 са на толкова. И нямам предвид форума, тук вече почти всички на всичко се научихме. :mhihi: Рядко има някой, който да каже, че наистина можело да са е на реални километри еди коя си кола в някой специален гараж, някъде из България.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 18 Дек 2018, 0:01

(bubsa) написа:Евтините дараци си вървят яко,а и клиентите за тях не са хич претенциозни.Аз преди има идея да отида до ивас ауто и да си купя няколко на добра цена,но така и не отидох :mhihi: От мързел :smoke:

Аз съм купувал не малко коли от един от вносителите на Ивас, че ми е градски, отделно и от други тигри в играта с автовозите от Италия.
Сумарно на всеки 3-4 автовоза си избирах по една, която не е в съвсем плачевно състояние. Взимал съм и пакети, ама винаги ти набиват по нещо с което знаеш, че се вътриш, ама няма как, и те са се вътрили преди теб.
''Тичането'' за оправяне на разни работи покрай евтина и скъпа кола е горе-долу едно и също, евтината я продаваш бързо през къси 400-800лв, но й носиш рисковете да е закрепена преди теб и да го поемеш по женски, при скъпите риска е също толкова възможен, но по-скъп. Голямата печалба го оправдава, но пък клиентите с много пари в джоба са по-малко и често са с нереални представи, понеже са си изгладували парите за 10 годишен курник и за тях това са всичките пари на света.
Най-доволен съм оставал от разни голфове и астри, най-много съм печелил от волва и алфи.
С тия чергарски истории съм си изкарал студентството, ама не искам и да се сещам вече за тия глупости...
Ако можеш да си избираш с какво да се занимаваш, не си избирай това... на дребно, както си тръгнал е тъп труд.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Дек 2018, 0:16

Това не ми беше идея за основен доход,а нещо като хоби от което да изкарвам по некой лев.
Иваса имат много коруби за по 1500-2000лв,които с малко работа по тях ще си изкарват по 1 хилядарка,а за целта имам двама приятели с морги за да се приведът във някакъв вид.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 18 Дек 2018, 0:26

Всичко, което виждаш в Ивас ненапудрено има причина да се продава така. Хора в занаята са гледали преди теб, по-добре от теб и са преценили, че не си струва труда/усилията/парите, и ако парите са равни за всички ни, то труда и усилията за тях са по-евтини от еквивалентните за теб предвид контактите им с морги и база за ремонти.
И понеже знам, че след малко някой ще скочи контра с историйка как е купил, закърпил и продал с хиляда лева печалба - да, може, но има и по-умни и лесни начини да изкараш хиляда лева, което автоматично обезсмисля гимнастиката покрай некой кръпей, дето го е довлякла реката и прилича на цигански тромпет.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Дек 2018, 0:37

Имате и друга опция- да продавате в дълбоката провинция!
В североизточна България колите около 4-10 хиляди лв (най-продаваните всъщност) са с поне 400/500 лв по-скъпи от подобни в София/Дупница/Враца. Разлика от 1000 лв също се среща.. Предполагам, че тук директните вносители са много по-малко на брой, ако въобще...
Говорил съм с познати, които си купуват оттук, въпреки по-високата цена и по-малкия избор- не им се занимава да ходят до другия край на БГ.. :dunno:
Също е вярно, че излизат предимно от частни лица добри оферти, които можеш бързо да препродадеш- някой заминава в чужбина и бърза например..
Та става вероятно за страничен доход за едни "дискотечни" :lol: суми
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Дек 2018, 11:07

За да въртиш търговийка с автомобили, трябва да имаш място/двор или подобно нещо, където да я "пудриш" новозакупената кола.
Правили сме го пред блока, ама е голяма простотия и не е хич удобно.

Перфектното е да имаш покрив над главата, където да мушнеш талигата и да и понаправиш туй онуй, да имаш доверен майстор, който ако се наложи да оправи някой детайл по колата, измиваш я, лъскаш я и стискаш палци.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Дек 2018, 11:32

Тая мода отминА отдавна, сега на почит е да вземиш някой кош с обратен геврек, да го разкостиш пред блока и да продаваш на части през баба, мама и татко у Еконта :mhihi:
Отделно много се навъдиха тея с десните волани, та може корите и седалките също да заминат :mhihi: Абе далаверка отвсякъде :yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Дек 2018, 14:19

Powerslide написа:Сега всичко е изсмукано от пръстите , голям зор да продадеш , хората се поотвориха на доста неща , в интернет пишат пълни глупости и им пълнят главите.
От толкова лошото реноме на автокъщите вече колкото и хубава кола да продаваш , клиента не вярва на това което му казваш.

А защо ли е така.... не ми отговаряй, това е риторичен въпрос ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата