Препродажба на коли нов внос от автокъща?
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Препродажба на коли нов внос от автокъща?
Цена съчетана с добър външен и вътрешен вид - безценно. Снимана в хубав квартал пред хубава къща. Интелигентен разговор по телефона и никакво пришпорване на клиента, демек доктор съм, опаричих се напоследък, купих си нова кола и тази ми е излишна. Джамбазлъкът вече не е това, което беше 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Препродажба на коли нов внос от автокъща?
Наскоро бях по-продължително време в Германия и често срещах тирове с номера от бившите СОЦ страни, разбира се и с български с натоварена скрап. Минаха 20 години от как се внасят коли и аз поне не мога да разбера как има хора, които купуват напудрените и сглобени от няколко скрапа коли у нас, като се надяват тяхната да е читава!
Иначе имам съсед, който мъкне интересни коли мерцедес и бмв на по 2-3 години, всеки месец се появява една, след това се регистрира и явно ги продава.
Не знам дали някой му ги намира в Германия.

Това са снимки на две коли от представителство на Мерцедес. Цените бяха близки 20-23 хиляди,
на по 3 години, 150к км за дизела и на половина за безина.
Вътре и вън бяха в безупречно състояние и за една седмица едната изчезна, явно се купи.
Иначе имам съсед, който мъкне интересни коли мерцедес и бмв на по 2-3 години, всеки месец се появява една, след това се регистрира и явно ги продава.
Не знам дали някой му ги намира в Германия.

Това са снимки на две коли от представителство на Мерцедес. Цените бяха близки 20-23 хиляди,
Вътре и вън бяха в безупречно състояние и за една седмица едната изчезна, явно се купи.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Откакто преди години брат ми си вкара Е36 на реални 300 000км... осъзнах, че всичко тука е на поне 500 000 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
объркал си се нещо ... всеки знае че БМВ-тата късат вериги/умират на пътя на 200хил км ... таман я вземеш на 190хил от село Труд ... и тя умре до Пловдив

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
TNT написа:Откакто преди години брат ми си вкара Е36 на реални 300 000км... осъзнах, че всичко тука е на поне 500 000
Аз имам кола на 783ХХХ км към днешна дата дето вече и новите в магазина са по-зле от нея, а по нищо не и личи

ATR-42/72
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
То за новия внос е ясно на колко километра е, но мен ме вълнуват други въпроси свързани с търговията. На първо място, къде биха се реализирали повече продажби. При отявлените дараци на цена колкото едно разпускане в дискотеката или при скъпите возила, на цена колкото къща в провинцията. Ами някъде по средата?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Евтините дараци си вървят яко,а и клиентите за тях не са хич претенциозни.Аз преди има идея да отида до ивас ауто и да си купя няколко на добра цена,но така и не отидох
От мързел 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
alekangg написа:Това са снимки на две коли от представителство на Мерцедес. Цените бяха близки 20-23 хиляди,
Сега разби представите на куп хора, които ще се чудят как на 3 години е на 150 хил километра, а тука на 13 са на толкова. И нямам предвид форума, тук вече почти всички на всичко се научихме.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
(bubsa) написа:Евтините дараци си вървят яко,а и клиентите за тях не са хич претенциозни.Аз преди има идея да отида до ивас ауто и да си купя няколко на добра цена,но така и не отидохОт мързел
Аз съм купувал не малко коли от един от вносителите на Ивас, че ми е градски, отделно и от други тигри в играта с автовозите от Италия.
Сумарно на всеки 3-4 автовоза си избирах по една, която не е в съвсем плачевно състояние. Взимал съм и пакети, ама винаги ти набиват по нещо с което знаеш, че се вътриш, ама няма как, и те са се вътрили преди теб.
''Тичането'' за оправяне на разни работи покрай евтина и скъпа кола е горе-долу едно и също, евтината я продаваш бързо през къси 400-800лв, но й носиш рисковете да е закрепена преди теб и да го поемеш по женски, при скъпите риска е също толкова възможен, но по-скъп. Голямата печалба го оправдава, но пък клиентите с много пари в джоба са по-малко и често са с нереални представи, понеже са си изгладували парите за 10 годишен курник и за тях това са всичките пари на света.
Най-доволен съм оставал от разни голфове и астри, най-много съм печелил от волва и алфи.
С тия чергарски истории съм си изкарал студентството, ама не искам и да се сещам вече за тия глупости...
Ако можеш да си избираш с какво да се занимаваш, не си избирай това... на дребно, както си тръгнал е тъп труд.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Това не ми беше идея за основен доход,а нещо като хоби от което да изкарвам по некой лев.
Иваса имат много коруби за по 1500-2000лв,които с малко работа по тях ще си изкарват по 1 хилядарка,а за целта имам двама приятели с морги за да се приведът във някакъв вид.
Иваса имат много коруби за по 1500-2000лв,които с малко работа по тях ще си изкарват по 1 хилядарка,а за целта имам двама приятели с морги за да се приведът във някакъв вид.
Всичко, което виждаш в Ивас ненапудрено има причина да се продава така. Хора в занаята са гледали преди теб, по-добре от теб и са преценили, че не си струва труда/усилията/парите, и ако парите са равни за всички ни, то труда и усилията за тях са по-евтини от еквивалентните за теб предвид контактите им с морги и база за ремонти.
И понеже знам, че след малко някой ще скочи контра с историйка как е купил, закърпил и продал с хиляда лева печалба - да, може, но има и по-умни и лесни начини да изкараш хиляда лева, което автоматично обезсмисля гимнастиката покрай некой кръпей, дето го е довлякла реката и прилича на цигански тромпет.
И понеже знам, че след малко някой ще скочи контра с историйка как е купил, закърпил и продал с хиляда лева печалба - да, може, но има и по-умни и лесни начини да изкараш хиляда лева, което автоматично обезсмисля гимнастиката покрай некой кръпей, дето го е довлякла реката и прилича на цигански тромпет.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Имате и друга опция- да продавате в дълбоката провинция!
В североизточна България колите около 4-10 хиляди лв (най-продаваните всъщност) са с поне 400/500 лв по-скъпи от подобни в София/Дупница/Враца. Разлика от 1000 лв също се среща.. Предполагам, че тук директните вносители са много по-малко на брой, ако въобще...
Говорил съм с познати, които си купуват оттук, въпреки по-високата цена и по-малкия избор- не им се занимава да ходят до другия край на БГ..
Също е вярно, че излизат предимно от частни лица добри оферти, които можеш бързо да препродадеш- някой заминава в чужбина и бърза например..
Та става вероятно за страничен доход за едни "дискотечни"
суми
В североизточна България колите около 4-10 хиляди лв (най-продаваните всъщност) са с поне 400/500 лв по-скъпи от подобни в София/Дупница/Враца. Разлика от 1000 лв също се среща.. Предполагам, че тук директните вносители са много по-малко на брой, ако въобще...
Говорил съм с познати, които си купуват оттук, въпреки по-високата цена и по-малкия избор- не им се занимава да ходят до другия край на БГ..

Също е вярно, че излизат предимно от частни лица добри оферти, които можеш бързо да препродадеш- някой заминава в чужбина и бърза например..
Та става вероятно за страничен доход за едни "дискотечни"

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За да въртиш търговийка с автомобили, трябва да имаш място/двор или подобно нещо, където да я "пудриш" новозакупената кола.
Правили сме го пред блока, ама е голяма простотия и не е хич удобно.
Перфектното е да имаш покрив над главата, където да мушнеш талигата и да и понаправиш туй онуй, да имаш доверен майстор, който ако се наложи да оправи някой детайл по колата, измиваш я, лъскаш я и стискаш палци.
Правили сме го пред блока, ама е голяма простотия и не е хич удобно.
Перфектното е да имаш покрив над главата, където да мушнеш талигата и да и понаправиш туй онуй, да имаш доверен майстор, който ако се наложи да оправи някой детайл по колата, измиваш я, лъскаш я и стискаш палци.
Тая мода отминА отдавна, сега на почит е да вземиш някой кош с обратен геврек, да го разкостиш пред блока и да продаваш на части през баба, мама и татко у Еконта
Отделно много се навъдиха тея с десните волани, та може корите и седалките също да заминат
Абе далаверка отвсякъде 

Отделно много се навъдиха тея с десните волани, та може корите и седалките също да заминат

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Powerslide написа:Сега всичко е изсмукано от пръстите , голям зор да продадеш , хората се поотвориха на доста неща , в интернет пишат пълни глупости и им пълнят главите.
От толкова лошото реноме на автокъщите вече колкото и хубава кола да продаваш , клиента не вярва на това което му казваш.
А защо ли е така.... не ми отговаряй, това е риторичен въпрос

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3