Малка кола автоматик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Малка кола автоматик

Мнение от ivanski_2 » 13 Окт 2020, 15:49

kinetism написа:
madafaka_donkele написа:Пежо 206/207, клио, корса, поло, фабия, ибиза, квото намериш в приличен вид. За тези пари не очаквай чудеса.

Дам, това също са варианти и се оглеждам за нещо по-читаво технически ако се появи. За външни забележки не ми е драма, че така или иначе тя ще ѝ добави "декорации" най-вероятно.

Иначе може би е вариант компакта, макар да ми е грозен. Все пак не няма да спя с него :D Макар, че сега като му гледам размерите, не са чак толкова по-малки от на е91-цата, а на нея тя ѝ идва голяма.

Между другото и няколко Пунто-та от към 2005-6 съм отбелязал да видя, някой с наблюдения към тях? Друго, което аз си мисля, като вариант е Мазда 2.

Човек недей :nono: , това нещо има 0 ОТ 10 ТОЧКИ на краштестовете, сега ще ме изядат с парцалите по темата за краштестовете, че помня какви спорове бяха едно време за голяма и тежка кола за удари....... тааа не знам дали искаш жена ти да се вози в нещо което е сигурно колкоот велосипед при удар с друг автомобил

пп: Имах фиат пунто 1.2 1996, на това нещо навъртях 300 000 км във всякакви условия и смених всичко от до 3 пъти, добре че не съм го удрял никъде никога :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Окт 2020, 16:01

И аз щях да предложа нещо по-голямо (там е и по-лесно с автоматиците), но не ми се води пак същият спор за сигурността :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Окт 2020, 16:37

За пунтотата - бивш вече колега имаше такова, 1.2 ли кво, ама ръчка. Вика взех го, като дойдох да следвам в София да не ходя пеш. Навъртял му е сигурно едно 100к км, ако не и повече. Продаде го едва миналата година, като забременя жена му. Корави са ги ева в 'талянките :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Окт 2020, 16:55

И при мен един приятел така уж за малка... и си го кара 5-6 години. И много кораво, ама гаснеше по светофарите, спирачките не държаха и като пуснеше волана - колата завиваше надясно (ама не да се отклонява надясно, а си завиваше надясно :mhihi: ).

По този повод с малките коли внимавайте от кого ги взимате, щото повечето се взимат за евтинкото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 13 Окт 2020, 17:09

Мерцедес Б класа автомат... но бюджета трябва да се вдигне. Тойота Корола хеч 110 коня 2005г. примерно също е много здрав автомобил

Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Окт 2020, 17:19

+1 за Королата (само не знам как са им автоматите...)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 13 Окт 2020, 17:43

Подкрепям колегата с предложението за компакта. Не виждам с какво е по-лош от другите... как да ги нарека... все тая. :angel:
bmw_3-e46-compact.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Окт 2020, 17:48

Хубава е за жена, аз също ги харесвам даже, но автоматът ГМ не е ли проблемен?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 13 Окт 2020, 18:16

Я ме насочете към темата за сигурността, че скоро ме опира и мен да купувам ''женска кола'', ама твърдо бягам от малолитражките и гледам тежки джипове, макар и по-стари и грозни само защото са по-безопасни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Окт 2020, 19:08

E, кво да те насочваме, като си харесаш нещо го проверяваш колко звезди има в Euro NCAP. Колкото повече толкова по-добре. Аз гледам да са поне 4. В кола 3 звезди си ме е шубе, а ако се возя аха аха да се насера, особено, ако шофера се прави на верстапен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 13 Окт 2020, 19:43

Не е толкова просто.
Една калинка, макар и с доста звезди си има някаква маса, на която когато въздейства друга, по-голяма маса, тия звездички остават в небето, понеже вътрешните органи преживяват огромно натоварване, или иначе казано, ако Милен Цветков беше в Клио изходът щеше да е същия, ама ако беше в кабината на ТИР можеше и нищо да не усети. Т'ва като крайности, ясно, че няма да мааме с претоварени тирове градско, щото е по-безопасно.
Мислех, че има тема с няк'ви такива умности извън сравняване на линкове от еуро нкап.
Ако има нещо интересно за четене из форума - плеснете един линк, иначе да не разводняваме темата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Окт 2020, 20:15

Извод, голямо тегло поне 2 тона и вече до където стигнат звездите.., ако е черна и с черни стъкла е врЪхта.
Това все пак е балканският синдром.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Окт 2020, 20:41

grkv написа:Не е толкова просто.
Една калинка, макар и с доста звезди си има някаква маса, на която когато въздейства друга, по-голяма маса, тия звездички остават в небето, понеже вътрешните органи преживяват огромно натоварване, или иначе казано, ако Милен Цветков беше в Клио изходът щеше да е същия, ама ако беше в кабината на ТИР можеше и нищо да не усети. Т'ва като крайности, ясно, че няма да мааме с претоварени тирове градско, щото е по-безопасно.
Мислех, че има тема с няк'ви такива умности извън сравняване на линкове от еуро нкап.
Ако има нещо интересно за четене из форума - плеснете един линк, иначе да не разводняваме темата.

Ето това е въпросната тема
viewtopic.php?f=4&t=437440
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 13 Окт 2020, 20:59

Шкода Фабия - слаби автоматици + отвратително гадна и люшкаща возия извънградско при скорост над 120.
Ситроен - слаби автоматици (склонност да забиват на 2-ра предавка) + чести проблеми с електрониката.

Каквото и от да вземеш от японските (Тойота, Сузуки или Хонда) са в пъти по-надежни, но имат твърда возия и кофти шумоизолация. Като за малки градски коли обаче, лично за мен са перфектният вариант.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 13 Окт 2020, 22:16

За големи коли не гледам на този етап, защото, ако ѝ беше ОК голяма кола, тя щеше да кара e91-цата, а аз щях да си взема е36 или е46 ръчка, купе. Затова ѝ търся малка кола с надежда по-натам да се превърне в 3-ка купе бензин за мен.
Последно ми се върти Сузуки Игнис, ама избора там е малък за автоматиците. Както и за повечето малки коли. Ако не се намери нещо читаво на този бюджет, просто ще трябва да го вдигна малко (бюджета).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата