Плащате ли си данъка на колата ?
Модератор: Общи модератори
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Re: Плащате ли си данъка на колата ?
Автора сложи още един отговор към анкетата "Плащам си ама ще спирам да плащам!"
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
steeN написа:държавата просто взима по-високи данъци, защото не всички си ги плащат
и така едните живеят на гърба на другите, а държавата никога не е прецакана.
същата работа с гражданската отговорност. няма данни кой колко се е намазвал и къде и на изряден шофьор се налага да плаща за "бездарници" с 3(примерно) челни катастрофи. и тъй като "бездарниците" се толерират и увеличават като брой, има да си расте още доста застраховката
затова и сега се мъчат да подобрят събираемостта на данъците, защото следващата стъпка е повишаването им. е има и друг сценарий - в момента го разиграват в южната ни съседка. затворен кръг общо взето.

И ние, "балъците", дето си плащаме всичко, издържаме градските и селски тарикати...
И колкото и куриозно да е - тия последните не само, че не плащат, но и най-много се оплакват!

- undacha
- Потребител
-
- Кара: с врати на пред
- Мечтае да кара: Титаник
Не плащам няма смисъл да давам пари , които влизат по - джобовете и благата на управляващите. Преди 2 дена ми се наложи да стъпя на околовръстното нямаше участък от 10 метра в които колата да не подскача сеедно съм на полето с парите за пътен данък ще си платя щетите за тази немърливост. Същото е положението и в градския транспорт 4 години плащах за карта и билети толкова пари съм налял и за какво ? Лятото е 60 градуса понеже рейса е на 30 години и трябва да работи парното на 6+ шофьора не вози хора , а картофи гнус ме е от мръсотията вътре. Зимата е по - зле няма да коментирам всеки знае. Лятото бях на почивка в черноморски град там нямаше нищо общо с положението в София и с кеф си плащах билетчето !!! 

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Аз се чудя дали да го плащам.....тук в Смолян ми искат 312 лв.
Колко е данъка в София?(за сравнение)

Колко е данъка в София?(за сравнение)

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Един въпрос: Мога ли да си регистрирам колата в същата област, в село или малко градче около Варна, но без да си сменям личната карта? Някой запознат да каже, че ще полезно и за другите.
ZLATIST написа:тук в Смолян ми искат 312 лв.![]()
Тва за луноход или за 10 години назад?!

- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
kronos написа:Един въпрос: Мога ли да си регистрирам колата в същата област, в село или малко градче около Варна, но без да си сменям личната карта? Някой запознат да каже, че ще полезно и за другите.
Колега, ако искаш да е регистрирана на твое име става с данните от личната ти карта. И аз исках така ама...

- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
flame написа:ZLATIST написа:тук в Смолян ми искат 312 лв.![]()
Тва за луноход или за 10 години назад?!![]()
Може да е заради наказателната лихва затова, че не е платен данъка отпреди.

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Munich Machine написа:flame написа:ZLATIST написа:тук в Смолян ми искат 312 лв.![]()
Тва за луноход или за 10 години назад?!![]()
Може да е заради наказателната лихва затова, че не е платен данъка отпреди.
Колата ми е нов внос-няма неплатени такси и акцизи

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
за 142 нз колко е,но при положение че за 110 същата година е 220лв,ми се вижда приемливо 

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
undacha написа:Не плащам няма смисъл да давам пари , които влизат по - джобовете и благата на управляващите. Преди 2 дена ми се наложи да стъпя на околовръстното нямаше участък от 10 метра в които колата да не подскача сеедно съм на полето с парите за пътен данък ще си платя щетите за тази немърливост. Същото е положението и в градския транспорт 4 години плащах за карта и билети толкова пари съм налял и за какво ? Лятото е 60 градуса понеже рейса е на 30 години и трябва да работи парното на 6+ шофьора не вози хора , а картофи гнус ме е от мръсотията вътре. Зимата е по - зле няма да коментирам всеки знае. Лятото бях на почивка в черноморски град там нямаше нищо общо с положението в София и с кеф си плащах билетчето !!!
Е голем тарикат си като не си плащаш.И ако не забелязваш вече из София има все повече нови превозни средства.Както автобуси така и тролей и трамвай.Ама заради такова мислене на такива селяни като тебе,сме на това дередже.Щом искаш да имаш кола ще си палащаш.Щом недаваш пари и за градския транспорт ще си ходиш пеш.Трява да се направи така че като тръгнеш да си плащаш гражданскята,да ти искат документ за платен данък.