Плащате ли си данъка на колата ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Плащате ли си данъка на колата ?

Да,това е нещо нормално.
146
44%
Не,няма смисъл.
121
36%
Не съм,но ще го направя.
68
20%

Общо гласове : 335
М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: Плащате ли си данъка на колата ?

Мнение от Веселин|Василев » 08 Ное 2010, 2:49

Автора сложи още един отговор към анкетата "Плащам си ама ще спирам да плащам!"
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Ное 2010, 9:48

steeN написа:държавата просто взима по-високи данъци, защото не всички си ги плащат ;)
и така едните живеят на гърба на другите, а държавата никога не е прецакана.

същата работа с гражданската отговорност. няма данни кой колко се е намазвал и къде и на изряден шофьор се налага да плаща за "бездарници" с 3(примерно) челни катастрофи. и тъй като "бездарниците" се толерират и увеличават като брой, има да си расте още доста застраховката ;)

затова и сега се мъчат да подобрят събираемостта на данъците, защото следващата стъпка е повишаването им. е има и друг сценарий - в момента го разиграват в южната ни съседка. затворен кръг общо взето.

:yes: :yes: :yes:
И ние, "балъците", дето си плащаме всичко, издържаме градските и селски тарикати...
И колкото и куриозно да е - тия последните не само, че не плащат, но и най-много се оплакват! :dummy:

Потребител
Аватар
Кара: с врати на пред
Мечтае да кара: Титаник

Мнение от undacha » 08 Ное 2010, 10:39

Не плащам няма смисъл да давам пари , които влизат по - джобовете и благата на управляващите. Преди 2 дена ми се наложи да стъпя на околовръстното нямаше участък от 10 метра в които колата да не подскача сеедно съм на полето с парите за пътен данък ще си платя щетите за тази немърливост. Същото е положението и в градския транспорт 4 години плащах за карта и билети толкова пари съм налял и за какво ? Лятото е 60 градуса понеже рейса е на 30 години и трябва да работи парното на 6+ шофьора не вози хора , а картофи гнус ме е от мръсотията вътре. Зимата е по - зле няма да коментирам всеки знае. Лятото бях на почивка в черноморски град там нямаше нищо общо с положението в София и с кеф си плащах билетчето !!! :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 08 Ное 2010, 17:49

Аз се чудя дали да го плащам.....тук в Смолян ми искат 312 лв. :ranting:
Колко е данъка в София?(за сравнение)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 12 Ное 2010, 11:27

Един въпрос: Мога ли да си регистрирам колата в същата област, в село или малко градче около Варна, но без да си сменям личната карта? Някой запознат да каже, че ще полезно и за другите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Ное 2010, 15:09

ZLATIST написа:тук в Смолян ми искат 312 лв. :ranting:

Тва за луноход или за 10 години назад?! :shock: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 12 Ное 2010, 17:15

kronos написа:Един въпрос: Мога ли да си регистрирам колата в същата област, в село или малко градче около Варна, но без да си сменям личната карта? Някой запознат да каже, че ще полезно и за другите.

Колега, ако искаш да е регистрирана на твое име става с данните от личната ти карта. И аз исках така ама... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 12 Ное 2010, 17:18

flame написа:

Може да е заради наказателната лихва затова, че не е платен данъка отпреди.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 12 Ное 2010, 18:11

Munich Machine написа:
flame написа:

Може да е заради наказателната лихва затова, че не е платен данъка отпреди.

Колата ми е нов внос-няма неплатени такси и акцизи :nono: Просто тук данъка се изчислява като киловатите се умножът по 2.2 ,а тя е 142kw.Като цяло тук данъците са високи и за това питам колко е напр.данък за кола 96 г. 142 kw в София например :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 13 Ное 2010, 0:25

за 142 нз колко е,но при положение че за 110 същата година е 220лв,ми се вижда приемливо :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 13 Ное 2010, 11:58

undacha написа:Не плащам няма смисъл да давам пари , които влизат по - джобовете и благата на управляващите. Преди 2 дена ми се наложи да стъпя на околовръстното нямаше участък от 10 метра в които колата да не подскача сеедно съм на полето с парите за пътен данък ще си платя щетите за тази немърливост. Същото е положението и в градския транспорт 4 години плащах за карта и билети толкова пари съм налял и за какво ? Лятото е 60 градуса понеже рейса е на 30 години и трябва да работи парното на 6+ шофьора не вози хора , а картофи гнус ме е от мръсотията вътре. Зимата е по - зле няма да коментирам всеки знае. Лятото бях на почивка в черноморски град там нямаше нищо общо с положението в София и с кеф си плащах билетчето !!! :banghead:

Е голем тарикат си като не си плащаш.И ако не забелязваш вече из София има все повече нови превозни средства.Както автобуси така и тролей и трамвай.Ама заради такова мислене на такива селяни като тебе,сме на това дередже.Щом искаш да имаш кола ще си палащаш.Щом недаваш пари и за градския транспорт ще си ходиш пеш.Трява да се направи така че като тръгнеш да си плащаш гражданскята,да ти искат документ за платен данък.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата