СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от KoolyO » 29 Май 2025, 8:36

Това е интересно. И моите са с керамика, но не съм забелязал да е проблемно. Нямам си на идея де. Може би с времето се отразява? :dunno:
Например, снощи щракнах 1 снимка на AMG-то, че точно го взех от сервиза (Накрайници, тампони на рейка, 3 бобини и 2 ламбда сонди), но то още не е минало "разкрасителни процедури".
Слагам я, заради Z3-то на заден план, което е мито преди един ден и на мен ми изглежда ок.
Z3AMG.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Май 2025, 9:20

При мен е така положението след мивка 8) :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 29 Май 2025, 9:27

Като сме на темата в Пловдив/Асеновград на кои автомивки си оставяте колите да ги мият и сте доволни, пробвах една на изхода на Асеновград и добре че оставих маздата че ако беше някой от доджовете трябваше да ги бия :mhihi:

Иначе най накрая и 2-рия додж дойде :smoke:

viber_image_2025-05-22_16-28-19-732.jpg
Последна промяна ivanski_2 на 29 Май 2025, 9:29, променена общо 1 път
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 29 Май 2025, 9:29

Don_Diego написа:При мен е така положението след мивка 8) :twisted:

:shock:
Амииии. Another level. :ok:
Веднага ме накара и проверих, но тук няма Nerta. :(
Поръчки и доставки от чужбина, за един шампоан нещо не ми се занимава. :oops:
Така ще я караме...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Май 2025, 9:46

Е да се има предвид, че колата е полирана и с керамично покритие и се мие по учебник.
От както я имам е мита от друг човек само когато е в детайлинг студиото :twisted:

В Пловдив съм чувал добро отзиви за Румекс
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Май 2025, 9:50

streetz написа:То остави дето е 2 лв, ама времето не стига да се изплакне хубаво, та трябва да се пусне още един път. И високо налягане няма на повечето, пръскат колкото градински маркуч. Взех си една ръчна помпа за шампоан наскоро, но още не съм се наканил да я пробвам. Иначе и аз гледам по нощите да ходя, че не ми се разправя с персонала. Правили са ми забележки дори само защото ползвам моя си четка, а не проскубаната метла дето все едно бетон е шкурен с нея

Изображение

.

И аз искам да си взема нещо такова. Сега с кофите обикалям като гламав колата и то пред къщата няма и сянка, та я мия на части.. С това мога да я мина сигурно на два пъти.

Аз ползвам на Koch-Chemie шампоан и съм супер доволен, после с месеци на левчетата като мия се стича по друг начин водата.

Тук още сме на 1лв, мисля за 2 или 3 минути вода.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Май 2025, 10:40

KoolyO написа:
Don_Diego написа:При мен е така положението след мивка 8) :twisted:

:shock:
Амииии. Another level. :ok:
Веднага ме накара и проверих, но тук няма Nerta. :(
Поръчки и доставки от чужбина, за един шампоан нещо не ми се занимава. :oops:
Така ще я караме...

Е хубави марки бол. Аз и мисля, че няма толкова значение каква ще е, а колко се спазват всички процедури. Някои марки са повечко маркетинг, но пак са хубави. Този твоя мисля и в Кауфланд го продават, та общо взето всичко ще е по-добро. Виж кво има тука при нас - https://detailingbg.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b8/ От тези Angelwax e топ, макар и скъпо. CarPro, Chemical guys, FX Protect, GoodStuff, Gtechinq, OPT, Soft99, Meguiars, Gyeon. Все ще има нещо и при теб. Според мен всичко ще е по-хубаво от сегашното :dunno: Също така и според мен всички са евтини за домашна употреба, спрямо автомивки.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Май 2025, 10:56

Тези пулверизатори са малко та*ак работа, бая помпане и пръскане пада с малките. Въпреки, че не мога да им отрека на IK нещата са извънземно добри и пяната им е супер пухкава, другите марки не постигат такава пяна.
Аз взех голяма градинска пръскачка и ползвам нея, но моят pre-wash не изисква да е разпенен. Ако ползвам класически foam gun на водоструйката не прави хубава пяна също.

При мене 1лв за 80 секунди водоструйка или 60 секунди препарат за мухи/шампоан на пяна. С 12-13лв (2 от които са за прахоскукачка след това, че не премятам маркуча вътре, а ползвам две отделни за отделните страни на колата :lol: ) големите коли от подписа ги правя като от магазина. За Х1цата и Z4та с 7-8лв го постигам този резултат.

На AngelWax нещата наистина са топ ама цените им са скандални вече.
Optimum имам страхотни продукти също. От бюджетните Nerta и Koch Chemie са най-добрите.
Good Stuff имат отлични продукти също, но и те започнаха да се оливат с цените :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 29 Май 2025, 11:29

Ти много коли миеш, аз забравям кога съм поръчвал последно. Имам разни препарати от 2018-2019 още и гледам просто да са на промоция. Детайлинг България имат на Black Friday, на Коледа, на Великден и на рожденния им ден (май лятото беше) :lol: Като знам, че пестя 30-40лв от всяка мивка, като си я мия сам - не ги гледам толкова колко е спрейче, дето ще ползвам 2-3 години.

Ароматизатор ми трябва, че моя свършва. Досега ползвах тея от Румекс, които са Maxolen, но или аз свикнах с ароматите, или станаха по-нетрайни. Мисля да пробвам тея на Fresso, някой ползвал ли е ?
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Май 2025, 13:06

И аз съм с нано меджика на Коч и после мятам една вакса пак тяхна, като цяло съм доволен

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Май 2025, 16:17

ivanski_2 написа:Като сме на темата в Пловдив/Асеновград на кои автомивки си оставяте колите да ги мият и сте доволни, пробвах една на изхода на Асеновград и добре че оставих маздата че ако беше някой от доджовете трябваше да ги бия :mhihi:

Иначе най накрая и 2-рия додж дойде :smoke:

viber_image_2025-05-22_16-28-19-732.jpg

Я снийкър дроп Додж. Браво :bchug:

По въпроса за миенето- бе при вас не вали ли че се занимавате да миете? Луди за връзванеееееее :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 29 Май 2025, 16:51

Пир мен не вали и пак не мия. Само дилърите мият след обслужване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Май 2025, 16:58

Забравяте, че по нашите географски ширини виждаме какво дишаме и се налага буквално ежедневно миене ако искаш чиста кола.
Снощи измих едната служебна, в момента има един пръст прахоляк върху нея, а съм се движил по околовръстното, до летище и в центъра :banghead: :bang:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 29 Май 2025, 17:18

Мен нещо ми пука дали са чисти. Аз карам и в пустинята и там събира яко прах, ама това е патина от използване :D А ако пък се цапат така за няколко часа/дни, за какво въобще трябва да се мие? Зимата го разбирам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 29 Май 2025, 17:22

Мушичките и лайнцата развалят боята. Освен това прахоляк и след това дъжд - резултата е кал върху колата :no:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата