СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: СПАМ ТЕМА
Това е интересно. И моите са с керамика, но не съм забелязал да е проблемно. Нямам си на идея де. Може би с времето се отразява?
Например, снощи щракнах 1 снимка на AMG-то, че точно го взех от сервиза (Накрайници, тампони на рейка, 3 бобини и 2 ламбда сонди), но то още не е минало "разкрасителни процедури".
Слагам я, заради Z3-то на заден план, което е мито преди един ден и на мен ми изглежда ок.

Например, снощи щракнах 1 снимка на AMG-то, че точно го взех от сервиза (Накрайници, тампони на рейка, 3 бобини и 2 ламбда сонди), но то още не е минало "разкрасителни процедури".
Слагам я, заради Z3-то на заден план, което е мито преди един ден и на мен ми изглежда ок.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
При мен е така положението след мивка

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Като сме на темата в Пловдив/Асеновград на кои автомивки си оставяте колите да ги мият и сте доволни, пробвах една на изхода на Асеновград и добре че оставих маздата че ако беше някой от доджовете трябваше да ги бия 
Иначе най накрая и 2-рия додж дойде

Последна промяна ivanski_2 на 29 Май 2025, 9:29, променена общо 1 път
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Don_Diego написа:При мен е така положението след мивка![]()

Амииии. Another level.

Веднага ме накара и проверих, но тук няма Nerta.

Поръчки и доставки от чужбина, за един шампоан нещо не ми се занимава.

Така ще я караме...
Laugh...
Cry...
Cry...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Е да се има предвид, че колата е полирана и с керамично покритие и се мие по учебник.
От както я имам е мита от друг човек само когато е в детайлинг студиото
В Пловдив съм чувал добро отзиви за Румекс
От както я имам е мита от друг човек само когато е в детайлинг студиото

В Пловдив съм чувал добро отзиви за Румекс
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
streetz написа:То остави дето е 2 лв, ама времето не стига да се изплакне хубаво, та трябва да се пусне още един път. И високо налягане няма на повечето, пръскат колкото градински маркуч. Взех си една ръчна помпа за шампоан наскоро, но още не съм се наканил да я пробвам. Иначе и аз гледам по нощите да ходя, че не ми се разправя с персонала. Правили са ми забележки дори само защото ползвам моя си четка, а не проскубаната метла дето все едно бетон е шкурен с нея
.
И аз искам да си взема нещо такова. Сега с кофите обикалям като гламав колата и то пред къщата няма и сянка, та я мия на части.. С това мога да я мина сигурно на два пъти.
Аз ползвам на Koch-Chemie шампоан и съм супер доволен, после с месеци на левчетата като мия се стича по друг начин водата.
Тук още сме на 1лв, мисля за 2 или 3 минути вода.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
KoolyO написа:Don_Diego написа:При мен е така положението след мивка![]()
![]()
Амииии. Another level.![]()
Веднага ме накара и проверих, но тук няма Nerta.![]()
Поръчки и доставки от чужбина, за един шампоан нещо не ми се занимава.![]()
Така ще я караме...
Е хубави марки бол. Аз и мисля, че няма толкова значение каква ще е, а колко се спазват всички процедури. Някои марки са повечко маркетинг, но пак са хубави. Този твоя мисля и в Кауфланд го продават, та общо взето всичко ще е по-добро. Виж кво има тука при нас - https://detailingbg.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b8/ От тези Angelwax e топ, макар и скъпо. CarPro, Chemical guys, FX Protect, GoodStuff, Gtechinq, OPT, Soft99, Meguiars, Gyeon. Все ще има нещо и при теб. Според мен всичко ще е по-хубаво от сегашното

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Тези пулверизатори са малко та*ак работа, бая помпане и пръскане пада с малките. Въпреки, че не мога да им отрека на IK нещата са извънземно добри и пяната им е супер пухкава, другите марки не постигат такава пяна.
Аз взех голяма градинска пръскачка и ползвам нея, но моят pre-wash не изисква да е разпенен. Ако ползвам класически foam gun на водоструйката не прави хубава пяна също.
При мене 1лв за 80 секунди водоструйка или 60 секунди препарат за мухи/шампоан на пяна. С 12-13лв (2 от които са за прахоскукачка след това, че не премятам маркуча вътре, а ползвам две отделни за отделните страни на колата
) големите коли от подписа ги правя като от магазина. За Х1цата и Z4та с 7-8лв го постигам този резултат.
На AngelWax нещата наистина са топ ама цените им са скандални вече.
Optimum имам страхотни продукти също. От бюджетните Nerta и Koch Chemie са най-добрите.
Good Stuff имат отлични продукти също, но и те започнаха да се оливат с цените
Аз взех голяма градинска пръскачка и ползвам нея, но моят pre-wash не изисква да е разпенен. Ако ползвам класически foam gun на водоструйката не прави хубава пяна също.
При мене 1лв за 80 секунди водоструйка или 60 секунди препарат за мухи/шампоан на пяна. С 12-13лв (2 от които са за прахоскукачка след това, че не премятам маркуча вътре, а ползвам две отделни за отделните страни на колата

На AngelWax нещата наистина са топ ама цените им са скандални вече.
Optimum имам страхотни продукти също. От бюджетните Nerta и Koch Chemie са най-добрите.
Good Stuff имат отлични продукти също, но и те започнаха да се оливат с цените

- TNT
- младши ентусиаст
-
Ти много коли миеш, аз забравям кога съм поръчвал последно. Имам разни препарати от 2018-2019 още и гледам просто да са на промоция. Детайлинг България имат на Black Friday, на Коледа, на Великден и на рожденния им ден (май лятото беше)
Като знам, че пестя 30-40лв от всяка мивка, като си я мия сам - не ги гледам толкова колко е спрейче, дето ще ползвам 2-3 години.
Ароматизатор ми трябва, че моя свършва. Досега ползвах тея от Румекс, които са Maxolen, но или аз свикнах с ароматите, или станаха по-нетрайни. Мисля да пробвам тея на Fresso, някой ползвал ли е ?

Ароматизатор ми трябва, че моя свършва. Досега ползвах тея от Румекс, които са Maxolen, но или аз свикнах с ароматите, или станаха по-нетрайни. Мисля да пробвам тея на Fresso, някой ползвал ли е ?

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
И аз съм с нано меджика на Коч и после мятам една вакса пак тяхна, като цяло съм доволен
ivanski_2 написа:Като сме на темата в Пловдив/Асеновград на кои автомивки си оставяте колите да ги мият и сте доволни, пробвах една на изхода на Асеновград и добре че оставих маздата че ако беше някой от доджовете трябваше да ги бия
Я снийкър дроп Додж. Браво

По въпроса за миенето- бе при вас не вали ли че се занимавате да миете? Луди за връзванеееееее

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Забравяте, че по нашите географски ширини виждаме какво дишаме и се налага буквално ежедневно миене ако искаш чиста кола.
Снощи измих едната служебна, в момента има един пръст прахоляк върху нея, а съм се движил по околовръстното, до летище и в центъра

Снощи измих едната служебна, в момента има един пръст прахоляк върху нея, а съм се движил по околовръстното, до летище и в центъра

Мен нещо ми пука дали са чисти. Аз карам и в пустинята и там събира яко прах, ама това е патина от използване
А ако пък се цапат така за няколко часа/дни, за какво въобще трябва да се мие? Зимата го разбирам.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Мушичките и лайнцата развалят боята. Освен това прахоляк и след това дъжд - резултата е кал върху колата