Кръстовище на равнозначни пътища

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой автомобил трябва да премине първи?

Зелен
155
38%
Червен
229
55%
Син
29
7%

Общо гласове : 413
Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 17 Окт 2008, 10:27

ми ако аз съм в тази ситуация и съм Зеления минавам! *&^! съм ги... пък и те кат видат злобния компот ше се наплашат и ще ме пуснат :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2008, 10:28

Ogi написа:ми ако аз съм в тази ситуация и съм Зеления минавам! *&^! съм ги... пък и те кат видат злобния компот ше се наплашат и ще ме пуснат :mhihi:

Брао само така :roll:

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 17 Окт 2008, 10:41

Лелееее :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Принтирах схемата и от 10 човека в офиса до сега само един отговори червеният :mhihi: :mhihi: :mhihi:

не е истина просто!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Окт 2008, 10:47

Exy написа:
SKISA написа:гледам задължително надясно,щото случайно знам правилото за дясностоящият!не гледам напред срещу мен ,а първо надясно!! и ето,видиш ли, от дясно ми идва кола-синя! трябва да спра ,щото ми е дясностоящ! не се занимавам пред кой червен съм с предимство,защото мен ме касае първо пред кой не съм! и не съм пред синия! и спирам!! той пък,за свое учудване вижда от своето дясно червена кола! и той спира ,щото трябва да и даде предимство! тя му е дясностояща и той,като малко от тук пишещите не си е купил книжката!!! и спира! и червения поглежда надясно ,ма там нема никой и вижда ,че синия е спрял и минава!
край на приказката!!!!

Ами нали точно това казах!!! Ама без да спрат дали ще стане работата?
А листовките явно покриват случаите, за които в правилника няма нужната информация. Аз добре направих, че не го четох и минах направо на листовките. Изпита го взех с една грешка, само за курмуването си платих :mhihi:

е точно тва не каза!! каза ,че зеления минава пръв! не знам каква е тая гордост ,че не си чел правилника ,но листовките изцяло се покриват от правилника -не от бакалски тефтер ! и са направени по-правилника ,а не за да решат казус вместо или въпреки правилника! а че си си платил се вижда от отговорите ти...

Аватар

Мнение от Zaho » 17 Окт 2008, 10:52

А да си призная Доста често испадам в такава ситуация на мястото на Синия и как съм се нервил щото "зеления" си ме чака, но "червения" чака пък "зеления" :evil:
И като ми писне минавам между двамата с пушеци от гумите и с вратите!!! Пък а си ме псуват и да си се чакат как си знаят...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 17 Окт 2008, 10:57

Zaho написа:А да си призная Доста често испадам в такава ситуация на мястото на Синия и как съм се нервил щото "зеления" си ме чака, но "червения" чака пък "зеления" :evil:
И като ми писне минавам между двамата с пушеци от гумите и с вратите!!! Пък а си ме псуват и да си се чакат как си знаят...

Ето го обяснението на практика как става!А тук явно имаме на теория както каза SKISA! :D

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2008, 10:58

Ама разберете, че няма теория и практика, за тва е така движението в БГ... щото никой не знае какво прави на тоя път!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 17 Окт 2008, 11:03

SKISA написа:е точно тва не каза!! каза ,че зеления минава пръв! не знам каква е тая гордост ,че не си чел правилника ,но листовките изцяло се покриват от правилника -не от бакалски тефтер ! и са направени по-правилника ,а не за да решат казус вместо или въпреки правилника! а че си си платил се вижда от отговорите ти...

Exy написа:Тук пише правила за определяне на предимство, не пише, че те важат с по-голяма сила от други такива. Не можеш да пренебрегнеш ей така правилото за насрещното. Ако си червения не те интересува на него кой му е от дясно, интересува те, че правиш ляв завой и си длъжен да го изчакаш. Това, че той също чака е вече частен случай, както казах, нарича се мъртва хватка. В реална ситуация, ако всички спазват правилника, всички ще спрат. Друг е въпроса, че в последствие зеленият вече няма да е "насрещно движещ се" (е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства). Така че ако се хванем за "дживещ се", може да се каже, че червения трябва да мине и няма да наруши нито едно правило. Но без да спрат колите няма как да стане. Следователно верен отговор няма, просто в правилника няма посочено решение на ситуацията.

Exy написа:Най-интуитивно е първи да е зеления, тъй като се движи направо, а другите правят леви завои.

Да съм казвал някъде, че е правилно зеления да премине???
We love you Ronnie!

Аватар

Мнение от Zaho » 17 Окт 2008, 11:05

///peter написа:Ама разберете, че няма теория и практика, за тва е така движението в БГ... щото никой не знае какво прави на тоя път!

Прав си! Но не е само това!
Поне тук в Разлог и Банско има улички които излизат на по главен път има си знак стоп Но няма никаква видимост а дори и да има ще има някои паркирал и Всеки ден ми изкачат по няколко такива на половината път за да се огледа.
А пък и какви светофари имаме светят кои накаде си знае абсолютен цирк е...

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2008, 11:06

Zaho написа:
///peter написа:Ама разберете, че няма теория и практика, за тва е така движението в БГ... щото никой не знае какво прави на тоя път!

Прав си! Но не е само това!
Поне тук в Разлог и Банско има толко улички които излизат на по главен път има си знак стоп Но няма никаква видимост а дори и да има ще има някои паркирал и Всеки ден ми изкачат по няколко такива на половината път за да се огледа.
А пък и какви светофари имаме светят кои накаде си знае абсолютен цирк е...

Така е, в темата за естакадите затова писах, движението е кофти първо заради светофарите които според мен нарочно са такива, второ щото като ги няма хората не знаят кой е с предимство...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Окт 2008, 11:10

Exy написа:Да съм казвал някъде, че е правилно зеления да премине???

а кво отговори!? кой беше твоят отговор!?
не искам да излиза ,че се разправям само с тебе!! още 81 човека като тебе са посочили грешният отговор и тва е стряскащото!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 17 Окт 2008, 11:28

Exy написа:Е тва е няква мъртва хватка, тука всеки трябва да чака другия. В правилника пише ли нещо по въпроса (така и не го дочетох, бахти скуката е)?

Аз гласувах за червения по инерция преди да видя картинката и да прочета темата, защото мойта кола е червена :mhihi:

Това ми беше първия пост по темата. Изобщо не се усетих, че е листовка един вид и механично натиснах копчето. Най-вероятно нямаше да глсувам и щях да си напиша мнението, че никой не може да премине без да спре преди това.
We love you Ronnie!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Окт 2008, 11:55

не мога да повярвам 82 срещу 101 до момента - утешително е че всепак повечето знаят правилника, но когато тези дето не го знаят станат 51% ще си купя волга, от онези много дъртите и много големите :(

ПС: като гледам вече трябва да почвам да търся

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 17 Окт 2008, 11:59

С много срам бих искал да кажа, че реших листовката, пусната от ja, като на въпрос 11, който касае тази тема, посочих, че трябва да се пропуснат двата автомобила и накрая ми показа, че съм отговорил правилно на този въпрос. :uups:

Очевидно е, че не съм бил прав в това, което съм писал преди това по темата :confused:

За всички, които не са съгласни с ///peter и SKISA - пробвайте с листовката!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Окт 2008, 12:17

След като беше пусната листовката,не мисля че има смисъл повече да се коментира кой е правилния отговор!!А той е именно "червения" автомобил преминава първи!!!Аз гласувах за "зеления" и съм сбиркал :uups: :uups: !!!

А това кой как си тълкува закона,вече е съвсем друг въпрос който продължава да поражда излишни дразги!

Всички колеги като мен,които са гласували за зеления НЕ ЗНАЕМЕ РАЗДЕЛА ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ПРЕМИНВАНЕ ПРЕЗ НЕРЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ :uups: :uups: :uups:

К'во има повече да се правим на велики и да вадим от 9 кладенеца вода как би могло да се развие ситуацията ,за да излезем прави.Ами теоретично в този случай който е зададен в началото не темата НЕ СМЕ и толкоз.А наистина зеления продължава да "расте" :mhihi: :confused: :confused: :confused:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата