Кръстовище на равнозначни пътища
Модератор: Общи модератори
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
ми ако аз съм в тази ситуация и съм Зеления минавам! *&^! съм ги... пък и те кат видат злобния компот ше се наплашат и ще ме пуснат 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ogi написа:ми ако аз съм в тази ситуация и съм Зеления минавам! *&^! съм ги... пък и те кат видат злобния компот ше се наплашат и ще ме пуснат
Брао само така

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Лелееее
Принтирах схемата и от 10 човека в офиса до сега само един отговори червеният
не е истина просто!

Принтирах схемата и от 10 човека в офиса до сега само един отговори червеният

не е истина просто!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Exy написа:SKISA написа:гледам задължително надясно,щото случайно знам правилото за дясностоящият!не гледам напред срещу мен ,а първо надясно!! и ето,видиш ли, от дясно ми идва кола-синя! трябва да спра ,щото ми е дясностоящ! не се занимавам пред кой червен съм с предимство,защото мен ме касае първо пред кой не съм! и не съм пред синия! и спирам!! той пък,за свое учудване вижда от своето дясно червена кола! и той спира ,щото трябва да и даде предимство! тя му е дясностояща и той,като малко от тук пишещите не си е купил книжката!!! и спира! и червения поглежда надясно ,ма там нема никой и вижда ,че синия е спрял и минава!
край на приказката!!!!
Ами нали точно това казах!!! Ама без да спрат дали ще стане работата?
А листовките явно покриват случаите, за които в правилника няма нужната информация. Аз добре направих, че не го четох и минах направо на листовките. Изпита го взех с една грешка, само за курмуването си платих
е точно тва не каза!! каза ,че зеления минава пръв! не знам каква е тая гордост ,че не си чел правилника ,но листовките изцяло се покриват от правилника -не от бакалски тефтер ! и са направени по-правилника ,а не за да решат казус вместо или въпреки правилника! а че си си платил се вижда от отговорите ти...
- Zaho
-
-
А да си призная Доста често испадам в такава ситуация на мястото на Синия и как съм се нервил щото "зеления" си ме чака, но "червения" чака пък "зеления"
И като ми писне минавам между двамата с пушеци от гумите и с вратите!!! Пък а си ме псуват и да си се чакат как си знаят...

И като ми писне минавам между двамата с пушеци от гумите и с вратите!!! Пък а си ме псуват и да си се чакат как си знаят...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Zaho написа:А да си призная Доста често испадам в такава ситуация на мястото на Синия и как съм се нервил щото "зеления" си ме чака, но "червения" чака пък "зеления"![]()
Ето го обяснението на практика как става!А тук явно имаме на теория както каза SKISA!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ама разберете, че няма теория и практика, за тва е така движението в БГ... щото никой не знае какво прави на тоя път!
SKISA написа:е точно тва не каза!! каза ,че зеления минава пръв! не знам каква е тая гордост ,че не си чел правилника ,но листовките изцяло се покриват от правилника -не от бакалски тефтер ! и са направени по-правилника ,а не за да решат казус вместо или въпреки правилника! а че си си платил се вижда от отговорите ти...
Exy написа:Тук пише правила за определяне на предимство, не пише, че те важат с по-голяма сила от други такива. Не можеш да пренебрегнеш ей така правилото за насрещното. Ако си червения не те интересува на него кой му е от дясно, интересува те, че правиш ляв завой и си длъжен да го изчакаш. Това, че той също чака е вече частен случай, както казах, нарича се мъртва хватка. В реална ситуация, ако всички спазват правилника, всички ще спрат. Друг е въпроса, че в последствие зеленият вече няма да е "насрещно движещ се" (е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства). Така че ако се хванем за "дживещ се", може да се каже, че червения трябва да мине и няма да наруши нито едно правило. Но без да спрат колите няма как да стане. Следователно верен отговор няма, просто в правилника няма посочено решение на ситуацията.
Exy написа:Най-интуитивно е първи да е зеления, тъй като се движи направо, а другите правят леви завои.
Да съм казвал някъде, че е правилно зеления да премине???
We love you Ronnie!
- Zaho
-
-
///peter написа:Ама разберете, че няма теория и практика, за тва е така движението в БГ... щото никой не знае какво прави на тоя път!
Прав си! Но не е само това!
Поне тук в Разлог и Банско има улички които излизат на по главен път има си знак стоп Но няма никаква видимост а дори и да има ще има някои паркирал и Всеки ден ми изкачат по няколко такива на половината път за да се огледа.
А пък и какви светофари имаме светят кои накаде си знае абсолютен цирк е...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Zaho написа:///peter написа:Ама разберете, че няма теория и практика, за тва е така движението в БГ... щото никой не знае какво прави на тоя път!
Прав си! Но не е само това!
Поне тук в Разлог и Банско има толко улички които излизат на по главен път има си знак стоп Но няма никаква видимост а дори и да има ще има някои паркирал и Всеки ден ми изкачат по няколко такива на половината път за да се огледа.
А пък и какви светофари имаме светят кои накаде си знае абсолютен цирк е...
Така е, в темата за естакадите затова писах, движението е кофти първо заради светофарите които според мен нарочно са такива, второ щото като ги няма хората не знаят кой е с предимство...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Exy написа:Да съм казвал някъде, че е правилно зеления да премине???
а кво отговори!? кой беше твоят отговор!?
не искам да излиза ,че се разправям само с тебе!! още 81 човека като тебе са посочили грешният отговор и тва е стряскащото!!!
Exy написа:Е тва е няква мъртва хватка, тука всеки трябва да чака другия. В правилника пише ли нещо по въпроса (така и не го дочетох, бахти скуката е)?
Аз гласувах за червения по инерция преди да видя картинката и да прочета темата, защото мойта кола е червена
Това ми беше първия пост по темата. Изобщо не се усетих, че е листовка един вид и механично натиснах копчето. Най-вероятно нямаше да глсувам и щях да си напиша мнението, че никой не може да премине без да спре преди това.
We love you Ronnie!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
не мога да повярвам 82 срещу 101 до момента - утешително е че всепак повечето знаят правилника, но когато тези дето не го знаят станат 51% ще си купя волга, от онези много дъртите и много големите
ПС: като гледам вече трябва да почвам да търся

ПС: като гледам вече трябва да почвам да търся
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
С много срам бих искал да кажа, че реших листовката, пусната от ja, като на въпрос 11, който касае тази тема, посочих, че трябва да се пропуснат двата автомобила и накрая ми показа, че съм отговорил правилно на този въпрос.
Очевидно е, че не съм бил прав в това, което съм писал преди това по темата
За всички, които не са съгласни с ///peter и SKISA - пробвайте с листовката!

Очевидно е, че не съм бил прав в това, което съм писал преди това по темата

За всички, които не са съгласни с ///peter и SKISA - пробвайте с листовката!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
След като беше пусната листовката,не мисля че има смисъл повече да се коментира кой е правилния отговор!!А той е именно "червения" автомобил преминава първи!!!Аз гласувах за "зеления" и съм сбиркал
!!!
А това кой как си тълкува закона,вече е съвсем друг въпрос който продължава да поражда излишни дразги!
Всички колеги като мен,които са гласували за зеления НЕ ЗНАЕМЕ РАЗДЕЛА ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ПРЕМИНВАНЕ ПРЕЗ НЕРЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ
К'во има повече да се правим на велики и да вадим от 9 кладенеца вода как би могло да се развие ситуацията ,за да излезем прави.Ами теоретично в този случай който е зададен в началото не темата НЕ СМЕ и толкоз.А наистина зеления продължава да "расте"

А това кой как си тълкува закона,вече е съвсем друг въпрос който продължава да поражда излишни дразги!
Всички колеги като мен,които са гласували за зеления НЕ ЗНАЕМЕ РАЗДЕЛА ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ПРЕМИНВАНЕ ПРЕЗ НЕРЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ

К'во има повече да се правим на велики и да вадим от 9 кладенеца вода как би могло да се развие ситуацията ,за да излезем прави.Ами теоретично в този случай който е зададен в началото не темата НЕ СМЕ и толкоз.А наистина зеления продължава да "расте"