Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от Don_Diego » 24 Сеп 2026, 11:02

"Занаятчиите" са изплискали тотално :kuku:

Преди 2 седмици милото си купи от Белград рокля за една сватба тук, трябваше малка корекция в дължината (само да се отреже излишното отдолу и да се мине на оверлог да има завършек)...60€ и то като редовен клиент :kuku: . Цялата рокля беше 170€ (а си е бая рокля)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Сеп 2026, 11:10

Такива неща отдавна не си заслужава да се ремонтират, освен ако не е някаква наистина маркова по 500-1000-1500евро :dunno: Преди няколко години на телевизора му изгоря лед подстветката. То беше 200лв да я сменят. За 300лв взех нов. Същото е и с ремонт на дрехи, подкъсяване на дънки струва почти колкото нови евтини дънки и т.н. С дамски рокли обаче... трудно без прекрояване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Сеп 2026, 11:21

Don_Diego написа:"Занаятчиите" са изплискали тотално :kuku:

Преди 2 седмици милото си купи от Белград рокля за една сватба тук, трябваше малка корекция в дължината (само да се отреже излишното отдолу и да се мине на оверлог да има завършек)...60€ и то като редовен клиент :kuku: . Цялата рокля беше 170€ (а си е бая рокля)

Другия път идвате насам, бащата ще я скъси и мине на овърлога, докато ние правим кръгчета из Родопите наоколо :D ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Сеп 2026, 15:57

А само като си помисля, че догодина имам абитюрентка.....пускам сълза :cry: :cry:
чудя се дали да не запаля към Одрин да гледаме за рокли. Тука в някви магазини за рокли са полудяли направо :kuku: Бачкат със записване на час за проба! А някой искат по 25еур за проба!Ако купиш от тях ги приспадали :lol:

иначе по темата оня ден купувам един прост спрей /една тъпа боя във флакон/ черен мат не нещо къстъм на цена 8еур! Някак си не ми направи впечатление че е дебело.Ама слагам го при другите спрейчета и гледам на капачките им цените 5.64 ст :shock: бах маааму

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Сеп 2026, 16:04

Чувам, че 2-3 години преди събитието се резервиарли кръчми!!!
Разбира се, цените всяка година се сменят, не разбирам защо се резервират в такъв случай

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Сеп 2026, 16:06

kiko написа:А само като си помисля, че догодина имам абитюрентка.....пускам сълза :cry: :cry:
чудя се дали да не запаля към Одрин да гледаме за рокли. Тука в някви магазини за рокли са полудяли направо :kuku: Бачкат със записване на час за проба! А някой искат по 25еур за проба!Ако купиш от тях ги приспадали :lol:

иначе по темата оня ден купувам един прост спрей /една тъпа боя във флакон/ черен мат не нещо къстъм на цена 8еур! Някак си не ми направи впечатление че е дебело.Ама слагам го при другите спрейчета и гледам на капачките им цените 5.64 ст :shock: бах маааму

В Белград има страшно голям избор и цените са си народни. Милото взе прекрасна рокля, с много хубава кройка и някакъв модерен плат за 170€...последно в София беше взимала нещо далеч по-семпло и просто за 200+ :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 24 Сеп 2026, 18:30

Ако се счита за реклама моля да се премахне снимката, но се вижда вдигането на цената от миналата година е 22 цента.
Screenshot_20260924-182857_Viber.jpg

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Сеп 2026, 18:39

Ми не точно. Увеличението е 17 цента, ама на килограм. Което е около 12%. Но е скрито от това, че и двата пъти си под минималната сума на поръчка, а тя е променена само с 22 цента.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Сеп 2026, 21:28

kiko написа:А само като си помисля, че догодина имам абитюрентка.....пускам сълза :cry: :cry:

Зависи от детето и от това доколко род.тяло има възможност+желание да харчи пари за глупости.
Тая година се разминах с 800 евро тотал ! Е, от страна на майка и е похарчено поне толкова + повече, щото селската маса беше тройна на моята, ама....приоритети :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 24 Сеп 2026, 21:58

b_u_b_o написа:Ми не точно. Увеличението е 17 цента, ама на килограм. Което е около 12%. Но е скрито от това, че и двата пъти си под минималната сума на поръчка, а тя е променена само с 22 цента.
Така е, но аз имах предвид една и съща услуга която ползвам, преди година и сега. Едва ли нещо им е пречило да вдигнат и там цената.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Сеп 2026, 22:16

ildivvy написа:
Don_Diego написа:"Занаятчиите" са изплискали тотално :kuku:

Другия път идвате насам, бащата ще я скъси и мине на овърлога, докато ние правим кръгчета из Родопите наоколо :D ...

Може и от тука да мине, ама само ако е със зетката. :mhihi: Докато усещам вятъра в косите си, жената ще я бутне тая рокля, не е професионалист, ама пък си прави нещата. :mhihi:

За тия бални рокли като спомена колегата Кико, замисляли ли сте за едно чудо наречено бална рокля ВТОРА УПОТРЕБА? Тези рокли се ползват веднъж, една вечер, минават се на химическо и се продават. Замислете се, не е срамно. А ако на някой му е срамно, никой няма да забележи, гаранция. :mrgreen: Моята дъщеря е още на 12, ама като гледам е чудо от пози при момичетата. Миналата година в пети клас целия клас бяха с Айфони :shock: освен моята дъщеря и най-добрата и приятелка. :shock: Не преувеличавам бе, целия клас. Тя била с някакъв скъп Самсунг де. Тая година и щерката има, ама 13-ка. :mhihi: Ама това защото измрънка и брата на жена ми и взе, та виках да не развалям сега идилията...
Иначе масово са с 15-16, а една сега ми казва имала 17 про макс. :shock: И на родителката миналата година класната им казала "моля ви се, тези телефони се събират сутрин на куп, някой ще се одраска, ще се счупи, някое дете ще го счупи, пращайте ги с по-скромни телефони на училище" и една майка се обажда нагло и казва "вие си гледайте вашите задължения, ние сме преценили с какви телефони да ги пращаме на училище". :shock: :bang: И да не решите, че е някакво хай училище, не бе, нормално, не е частно училище космос, с провинциално, нормално училище. При момчето всичко е мега лесно, грам не го вълнува нищо, което другите имали, ама момичетата бая се хвалят една на друга и ай видят някоя да няма нещо и почват да я базикат или да се изтъкват.
Гримовете за бала и прическите също са с някакви малоумни суми, сякаш правят грим за холивудски филм барабар със специалните ефекти. И се хвалят една на друга колко пари са дали за грим, за прическа, за рокля...
Та да, според мен с рокля втора употреба няма да е по-малко красива една абитуриентка.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Сеп 2026, 22:37

Интересно ми е, ако баща им стане и каже - Ами аз няма пари за тези неща! Какво толкова? Не е срамно....
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Сеп 2026, 6:16

ildivvy написа:Интересно ми е, ако баща им стане и каже - Ами аз няма пари за тези неща! Какво толкова? Не е срамно....
Напрптив ! Много срамно е да се каже такова нещо в нашата страна.
Още по-срамно и граничещо с абсурда е някой да каже, имам парите, но няма да го сам за такова нещо
Изхвърляне и комплексарщина са водещите фактори у нас и ще бъде такива винаги.
И не е само за балните рокли, а за всичко възможно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Сеп 2026, 9:21

Имах бивш колега, който за първия учебен ден за 1 клас взимаше трети Айфон на сина си :mhihi: Разбира се, един Айфон тогава струваше почти колкото заплатата ни. На приятел малкия тръгна 1 клас миналата седмица, в началото на месеца си говореше с чатгпт :mhihi: Та си е иБало мамата положението :ok:

Има го и друго. Брат ми забави да вземе телефон на голямото дете и ситуацията... само то нямало телефон в целия клас :dunno: По сходна причина в някакъв момент и Playstation взеха, че в междучасието всички за Плейстейшъна си дърдоркали. Та не е хубаво и детето да се чувства аутсайдер, трябва баланс.

По малките градове е още по-страшно, то не са кредити, то не е чудо. После порастват и започват коли и апартаменти - там надпреварата кой е по-по-най спира, че се вижда кой издиша :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Сеп 2026, 9:36

Има го тоя момент, че си последния в класа без нещо. Аз съм бил винаги в опашката по "придобивки". Обаче не ми е тежало, наясно бях с финансовото положение у дома. В интерес на истината ми натежа години по-късно, като усетих, че съм малко по-назад в някои отношения поради липса на някои удобства в къщи. Само дето едно е да нямаш дадено нещо, което всички имат, друго е да имаш и ти, но по-бюджетен вариант. Ама простия бг родител е изплискал легена отдавна.

А при момичетата е направо ужас, че там последствията са дългосрочни. Свикнала на мама и тати на ресурсите и после очаква гаджето, 2-3 години примерно по-голямо от нея, още зелен пишлегар, да и осигурява същите неща, като баща и, дето е с 25 години по-напред в живота... А тя, не може да прочете 5 реда без да срича. Сестра ми на бала мина супер тънко, сигурно по-голямата част от момчетата в класа и са минали по-скъпо с подготовката, но на бала беше неотразима. Но нещо ни е счупено в мисленето..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата