Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
"Занаятчиите" са изплискали тотално
Преди 2 седмици милото си купи от Белград рокля за една сватба тук, трябваше малка корекция в дължината (само да се отреже излишното отдолу и да се мине на оверлог да има завършек)...60€ и то като редовен клиент
. Цялата рокля беше 170€ (а си е бая рокля)
Преди 2 седмици милото си купи от Белград рокля за една сватба тук, трябваше малка корекция в дължината (само да се отреже излишното отдолу и да се мине на оверлог да има завършек)...60€ и то като редовен клиент
. Цялата рокля беше 170€ (а си е бая рокля)- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Такива неща отдавна не си заслужава да се ремонтират, освен ако не е някаква наистина маркова по 500-1000-1500евро
Преди няколко години на телевизора му изгоря лед подстветката. То беше 200лв да я сменят. За 300лв взех нов. Същото е и с ремонт на дрехи, подкъсяване на дънки струва почти колкото нови евтини дънки и т.н. С дамски рокли обаче... трудно без прекрояване.
Преди няколко години на телевизора му изгоря лед подстветката. То беше 200лв да я сменят. За 300лв взех нов. Същото е и с ремонт на дрехи, подкъсяване на дънки струва почти колкото нови евтини дънки и т.н. С дамски рокли обаче... трудно без прекрояване.- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Don_Diego написа:"Занаятчиите" са изплискали тотално![]()
Преди 2 седмици милото си купи от Белград рокля за една сватба тук, трябваше малка корекция в дължината (само да се отреже излишното отдолу и да се мине на оверлог да има завършек)...60€ и то като редовен клиент. Цялата рокля беше 170€ (а си е бая рокля)
Другия път идвате насам, бащата ще я скъси и мине на овърлога, докато ние правим кръгчета из Родопите наоколо
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
А само като си помисля, че догодина имам абитюрентка.....пускам сълза
чудя се дали да не запаля към Одрин да гледаме за рокли. Тука в някви магазини за рокли са полудяли направо
Бачкат със записване на час за проба! А някой искат по 25еур за проба!Ако купиш от тях ги приспадали
иначе по темата оня ден купувам един прост спрей /една тъпа боя във флакон/ черен мат не нещо къстъм на цена 8еур! Някак си не ми направи впечатление че е дебело.Ама слагам го при другите спрейчета и гледам на капачките им цените 5.64 ст
бах маааму
чудя се дали да не запаля към Одрин да гледаме за рокли. Тука в някви магазини за рокли са полудяли направо
Бачкат със записване на час за проба! А някой искат по 25еур за проба!Ако купиш от тях ги приспадали иначе по темата оня ден купувам един прост спрей /една тъпа боя във флакон/ черен мат не нещо къстъм на цена 8еур! Някак си не ми направи впечатление че е дебело.Ама слагам го при другите спрейчета и гледам на капачките им цените 5.64 ст
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Чувам, че 2-3 години преди събитието се резервиарли кръчми!!!
Разбира се, цените всяка година се сменят, не разбирам защо се резервират в такъв случай
Разбира се, цените всяка година се сменят, не разбирам защо се резервират в такъв случай
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
kiko написа:А само като си помисля, че догодина имам абитюрентка.....пускам сълза![]()
![]()
чудя се дали да не запаля към Одрин да гледаме за рокли. Тука в някви магазини за рокли са полудяли направоБачкат със записване на час за проба! А някой искат по 25еур за проба!Ако купиш от тях ги приспадали
![]()
иначе по темата оня ден купувам един прост спрей /една тъпа боя във флакон/ черен мат не нещо къстъм на цена 8еур! Някак си не ми направи впечатление че е дебело.Ама слагам го при другите спрейчета и гледам на капачките им цените 5.64 стбах маааму
В Белград има страшно голям избор и цените са си народни. Милото взе прекрасна рокля, с много хубава кройка и някакъв модерен плат за 170€...последно в София беше взимала нещо далеч по-семпло и просто за 200+

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Ако се счита за реклама моля да се премахне снимката, но се вижда вдигането на цената от миналата година е 22 цента.
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Ми не точно. Увеличението е 17 цента, ама на килограм. Което е около 12%. Но е скрито от това, че и двата пъти си под минималната сума на поръчка, а тя е променена само с 22 цента.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
kiko написа:А само като си помисля, че догодина имам абитюрентка.....пускам сълза![]()
![]()
Зависи от детето и от това доколко род.тяло има възможност+желание да харчи пари за глупости.
Тая година се разминах с 800 евро тотал ! Е, от страна на майка и е похарчено поне толкова + повече, щото селската маса беше тройна на моята, ама....приоритети
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Така е, но аз имах предвид една и съща услуга която ползвам, преди година и сега. Едва ли нещо им е пречило да вдигнат и там цената.b_u_b_o написа:Ми не точно. Увеличението е 17 цента, ама на килограм. Което е около 12%. Но е скрито от това, че и двата пъти си под минималната сума на поръчка, а тя е променена само с 22 цента.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
ildivvy написа:Don_Diego написа:"Занаятчиите" са изплискали тотално![]()
Преди 2 седмици милото си купи от Белград рокля за една сватба тук, трябваше малка корекция в дължината (само да се отреже излишното отдолу и да се мине на оверлог да има завършек)...60€ и то като редовен клиент. Цялата рокля беше 170€ (а си е бая рокля)
Другия път идвате насам, бащата ще я скъси и мине на овърлога, докато ние правим кръгчета из Родопите наоколо...
Може и от тука да мине, ама само ако е със зетката.
За тия бални рокли като спомена колегата Кико, замисляли ли сте за едно чудо наречено бална рокля ВТОРА УПОТРЕБА? Тези рокли се ползват веднъж, една вечер, минават се на химическо и се продават. Замислете се, не е срамно. А ако на някой му е срамно, никой няма да забележи, гаранция.
Иначе масово са с 15-16, а една сега ми казва имала 17 про макс.
И да не решите, че е някакво хай училище, не бе, нормално, не е частно училище космос, с провинциално, нормално училище. При момчето всичко е мега лесно, грам не го вълнува нищо, което другите имали, ама момичетата бая се хвалят една на друга и ай видят някоя да няма нещо и почват да я базикат или да се изтъкват. Гримовете за бала и прическите също са с някакви малоумни суми, сякаш правят грим за холивудски филм барабар със специалните ефекти. И се хвалят една на друга колко пари са дали за грим, за прическа, за рокля...
Та да, според мен с рокля втора употреба няма да е по-малко красива една абитуриентка.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Интересно ми е, ако баща им стане и каже - Ами аз няма пари за тези неща! Какво толкова? Не е срамно....
Ex: 96' BMW318ti

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Напрптив ! Много срамно е да се каже такова нещо в нашата страна.ildivvy написа:Интересно ми е, ако баща им стане и каже - Ами аз няма пари за тези неща! Какво толкова? Не е срамно....
Още по-срамно и граничещо с абсурда е някой да каже, имам парите, но няма да го сам за такова нещо
Изхвърляне и комплексарщина са водещите фактори у нас и ще бъде такива винаги.
И не е само за балните рокли, а за всичко възможно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Имах бивш колега, който за първия учебен ден за 1 клас взимаше трети Айфон на сина си
Разбира се, един Айфон тогава струваше почти колкото заплатата ни. На приятел малкия тръгна 1 клас миналата седмица, в началото на месеца си говореше с чатгпт
Та си е иБало мамата положението 
Има го и друго. Брат ми забави да вземе телефон на голямото дете и ситуацията... само то нямало телефон в целия клас
По сходна причина в някакъв момент и Playstation взеха, че в междучасието всички за Плейстейшъна си дърдоркали. Та не е хубаво и детето да се чувства аутсайдер, трябва баланс.
По малките градове е още по-страшно, то не са кредити, то не е чудо. После порастват и започват коли и апартаменти - там надпреварата кой е по-по-най спира, че се вижда кой издиша

Има го и друго. Брат ми забави да вземе телефон на голямото дете и ситуацията... само то нямало телефон в целия клас
По сходна причина в някакъв момент и Playstation взеха, че в междучасието всички за Плейстейшъна си дърдоркали. Та не е хубаво и детето да се чувства аутсайдер, трябва баланс.По малките градове е още по-страшно, то не са кредити, то не е чудо. После порастват и започват коли и апартаменти - там надпреварата кой е по-по-най спира, че се вижда кой издиша
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Има го тоя момент, че си последния в класа без нещо. Аз съм бил винаги в опашката по "придобивки". Обаче не ми е тежало, наясно бях с финансовото положение у дома. В интерес на истината ми натежа години по-късно, като усетих, че съм малко по-назад в някои отношения поради липса на някои удобства в къщи. Само дето едно е да нямаш дадено нещо, което всички имат, друго е да имаш и ти, но по-бюджетен вариант. Ама простия бг родител е изплискал легена отдавна.
А при момичетата е направо ужас, че там последствията са дългосрочни. Свикнала на мама и тати на ресурсите и после очаква гаджето, 2-3 години примерно по-голямо от нея, още зелен пишлегар, да и осигурява същите неща, като баща и, дето е с 25 години по-напред в живота... А тя, не може да прочете 5 реда без да срича. Сестра ми на бала мина супер тънко, сигурно по-голямата част от момчетата в класа и са минали по-скъпо с подготовката, но на бала беше неотразима. Но нещо ни е счупено в мисленето..
А при момичетата е направо ужас, че там последствията са дългосрочни. Свикнала на мама и тати на ресурсите и после очаква гаджето, 2-3 години примерно по-голямо от нея, още зелен пишлегар, да и осигурява същите неща, като баща и, дето е с 25 години по-напред в живота... А тя, не може да прочете 5 реда без да срича. Сестра ми на бала мина супер тънко, сигурно по-голямата част от момчетата в класа и са минали по-скъпо с подготовката, но на бала беше неотразима. Но нещо ни е счупено в мисленето..