Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от alx » 26 Авг 2026, 3:44

Историята на колата при предишните собственици трябва да се пази с цел да излязат наяве връщания на километри, скрити сериозни катастрофи които ако се знаят намаляват стойността на колата и тн. Хубава информация е за потенциалния следващ собственик… но тези информация не трябва да се използва за калкулиране на малуса на новия собственик.

Историята на собственика трябва си върви с него и малуса или бонуса да се изчислява според нея. Правилно ще е всички да започнеме на неутрално/ в средата и от там според които каквито застрахователни явления предизвика да се преизчислява нагоре или надолу.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Авг 2026, 8:01

Веднъж и аз да съм напълно съгласен с колегата! Единствено бих добавил, че ако и сега вече има история за заведени щети по ГО (не по каско), защо да не се гледа и тя, а тепърва да трупаме нова история? Това ще спести време, а и ще заработи по-пълноценно още от началото!

Километрите на пробега и сега излизат при проверка по ВИН (има история от 2012г). Сайта показва на кои дати и на какви километри е била колата, както и дали е минала прегледа.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Авг 2026, 8:17

Не отчитате факта макар да е коментирано много пъти в тая тема , че ЗК не ги интересуват нарушенията а щетите по МПС . За да могат да набърдучат шофьорите с по висока ГО . Обаче тая монета има 2 страни , втората са разните НПО организации дето постоянно врещят да се върне смъртното наказание само за водачи на МПС . Тях не ги бригат ламарините , те искат да пуснат кръвчица на шофьорите , за тях всеки с 2 фиша за паркиране 1 един за 10 км превишена скорост е рецидивист достоен за доживотен затвор. Ако имаш и по сериозни нарушения трябва да те утрепят с камъни на площада . Така че накрая ще вземат от двата компонента на фалуса най лошото . Млад шофьор който сега сяда зад волана ще получи бонус по тая система когато се пенсионира към 65г и то при положение че не кара кола . А тези дето са на пътя всеки ден, ще бъдат постоянно с нарисуван фалус в полицата ГО .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2026, 9:43

Ооо със сигурност ще плащаме повече. Дано само се кротнат тези със щети всяка година. Прекалено много хора познавам с 5-7 катастрофи :no:

А кой колко е рисков... то реално може да те таксуват по адресна регистрация, къде нощува колата, какъв годишен пробег имаш и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2026, 10:07

Кефи ме как любезно подкрепяме бруталното скубане и дране на което ни подлагат.

ЗК всяка година са с ръст на печалбата и то не малък, но реват “фалираме” и народа - о, разбира се, вкарайте ни го още до макарите :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Авг 2026, 10:41

TNT написа:Ооо със сигурност ще плащаме повече. Дано само се кротнат тези със щети всяка година. Прекалено много хора познавам с 5-7 катастрофи :no:

А кой колко е рисков... то реално може да те таксуват по адресна регистрация, къде нощува колата, какъв годишен пробег имаш и т.н.

Aма какви щети ще се взимат предвид...такива от катастрофи или и паркинг щетите ще се смятат?
Аз какво съм виновен, че новите паркинги ги правят за колелета и нормална кола едвам маневрира в тях :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Авг 2026, 11:07

Паркинг щета по го не можеш да предявяваш претенция...тва не е каско. Само претенции по ГО ще се гледат.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2026, 11:15

И донякъде има логика, щото тогава ти ще си виновния :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Авг 2026, 11:16

Виновен си Диего и ще плащаш като поп! Вчера един с половин уста го каза много ясно - ще се гледат виновните водачи при ПТП-тата иииииииии...тези, които участват често в ПТП-та, ама даже и да са невинни. :shock: Тоест ти като рисков водач, който редовно паркира по паркинги и понякога го задират, ще плащаш повече. Нищо, че това повече ще бъде платено и от виновният водач, който ще дириш като Шерлок Холмс по камери и т.н. и то ще го дириш с цената на живота си защото ходи доказвай после как теб са те задрали, а не ти някой. Ще носиш записи, ще плащаш експертизи на тези записи защото иначе не важат като доказателство пред съда, а застрахователя ще се изживява като съдник, накрая ще ти писне и ще си кажеш...абе тия паркинги така и така да правени за колелета, защо да не ходя и аз с колело. Зимата. :mrgreen:
Та това е моята прогноза, хем ще те дерат като виновно лице, хем ще те дерат като невинно лице, което обаче е прокълнато и често участва в ПТП-та, хем ще те дерат за това, че си сниман с 11 над ограничението минавайки покрай някоя нива за която има знак 60, че може да излезе трактор 5 пъти годишно през лятото или есента, а ти си боднат зимата. :mrgreen:
И гледам снощи някакъв дядко бакшиш приветствал...какво приветстваш бе човек, щяло да е справедливо. Едно време така сте приветствали съветската окупационна армия, а справедливостта е една утопия. Сега и километрите ще гледат евентуално след време защото като караш повече, съответно си по-рисков, нали звучи справедливо и това? :mhihi: В такъв случай за такси справедливо са му го набили на дядото преди много години, че ще плаща повече само защото е жълт пък ако ще и всички да са като него охлюви(като го гледах как се влачеше снощи и говореше като ленивец)и да правят километри колкото демо автомобил по шоуруми и пари, колкото пенсионер сотаджия, който да си помага към пенсията. Справедливо му го набиха и миналата година ли беше когато бяха протестите на таксиджиите за още по-голяма ГО защото са жълти пък ако ще да стоят и в гаража, справедливо сега и още веднъж ще му го набият защото евентуално са го ударили някъде, справедливо може и да му го набият защото има табела отгоре и си нарушава челното съпротивление, все пак така харчи повече гориво и се бави с някакви секунди повече на пътя, съответно е по-рисков като е там повече време.

Както казва Бум-бум...набиване да има, с усмивка трябва да се посрещне всичко, както съветската армия, справедливост! :ok:

Моджо, да ти имам оптимизма, че само по ГО ще гледат щети, след време ще видим. :mrgreen:
А за паркинг не знам кой ви излъга, че не може да предявяваш щети по ГО като аз лично съм предявявал и са ми плащали. Айде паркинг пред блок е било, ама каква е разликата след като колата ми е паркирана и знам виновния водач и двамата попълваме двустранен, аз отивам и си вземам парите? Дали съм на Кауфланд какво трябва да кажа, сега защото нямам Каско, тоя, който ми удари вратата ще се направя, че не го знам кой е ли? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2026, 11:33

Е хубу ама последните ми две щети по ГО от които трябваше да взема лев - един мина покрай мен и ми отнесе огледалото, което одра пък вратата като се разпадна.

Е36-чка, умрела някаква кола ама М огледало, което си излиза и по ВИН на парчета и врата за боя.

Дадоха ми 60лв за тия неща. Ни китайско огледало мига да си взема, нито вратата да боядисам за тия пари. Да не говорим и двете.

В другия случай в който снегорин с висока скорост от насрещното платно откърти големи парчета лед и ми ги хвърли върху колата (през мантинелата) и ми потроши предно стъкло, бъбреци, решетки и всичко отпред без фаровете не ми дадоха нищо. Щото нямало контакт между моята кола и снегорина.

Та аз като получател на премията духам супата.
Но онзи, който ми свали огледалото ако го минат с фалоса колко ще му вдигнат гражданската? Едва ли ще е с 60лв годишно?

Застрахователите още не са изоставили напълно мутринския принцип на работа, доколкото ги касае тях, но по по отношение на нас станаха европейци.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата