НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Ehamko » 18 Авг 2013, 8:47

За витамините съм напълно съгласен, че от тук сметката никак не излиза. Аз ползвам доста популярен американски сайт, за да си набавям Ultra Omega 3, витамин C и магнезий от време на време и цените са осезаемо по-надолу от официалните представителства тук. Доставката им отнема около 2 седмици и струва 4$, стига пратката да е под определено тегло, което е достатъчно да си вземеш до около 4 неща в зависимост от грамажа.

След като ти си дал тон за хваления и аз ще продължа тенденцията :mhihi: Вече съм над година и половина на ВМ-НВХ и при последното си мерене преди месец бях 5.9% мазнини, но снимки няма да пускам, че явно не изглеждам, както повечето хора очакват и като в снимките от facebook. Друго по-важно постижение специално за мен е, че успях да изпълня поставената си цел в началото на годината, а именно да направя клек с 1.5 * теглото си. Последните две седмици направих 2х5х120 и се надявам до края на годината да успея да го вдигна още с поне 10-15 кг. Това не са кой зане какви резултати за един трениращ от години човек, но като се има предвид, че аз не съм такъв и миналата година правих доста криви и измъчени серии с 50, си е лично постижение специално за мен.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Авг 2013, 12:05

Anthony_J написа:А ти какви очаквания имаш от витамин Ц? Нещо като стромба ли да е?

Неща като подобрена имунна система поне :dunno: Не знам, някаква разлика да има :lol:

@Ehamko, за клека си трябва редовно с тежко. Тази година малко ги бях зарязал клековете. Едната причина е, че започнах да бягам, а никога не съм имал добро възстановяване на тази мускулна група. След як клек по 2-3 дни треска поне. Другата е, че започнах и да плувам чат-пат. Единия път като влезнах със сковани крака и щях да се удавя :mhihi: Сега от 1-2 месеца се опитвам да възвърна старите тежести и не се получава :lol: По-едно време на 75кг кляках с 80-90-100кг в последователни серии по 8 бройки. Сега 75кг си ми идват добре :lol: А за какви цели си поставяш и кой как ги оценява... да не ти дреме :yes: Някой като ми каже, че съм слаб, пък и не съм кой знае колко релефен... Качи ти 30кг без химия :lol: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Авг 2013, 14:50

значи аз ще да съм се попрее*бал със 100 софтгела омега 3 на НЯу :mhihi: за 20 лв?- здраве да е, 2 големи уискита са :bchug:
Аз сега със моя кръст със мека плазмодийна връзка (дископатия) дали мога и трябва да клякам? :roll:
Никога не съм го правил,освен за загрявка с лост..
И като съм 80 кг (с поне 16,17 процента свинска мас :mhihi: ) с колко трябва да клякам? :roll: -щото трябва и да се изправя все пак :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 20 Авг 2013, 11:38

Чак да си се прецакал не си, но е можело да си вземеш повече бройки за тези пари.

Аз не мога да изкажа твърдо мнение по върпороса дали трябва да клякаш и с колко, защотот не съм медицинско лице и не знам състоянието ти, но според мен не ти пречи да опиташ. В началото само с лост и малко по малко да вдигаш натоварването, като ако усетиш някакви признаци на болк веднага да прекратиш. Техниката при клек, както и при всяко друго упражнение, е много важна и не трябва да се прави компромис с нея. Мен доста ми помогна да си подобря моята една книга(Starting Strength) и благодарение на това последната година прогресирам доста добре и нямам никакви болки в колена, кръст или където и да е било другаде.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 20 Авг 2013, 14:20

Благодаря ти за отовора ,колега, има резон в думите ти. :roll:
А за техниката знам, но няма кой да ми покаже, все пак ще търся начини да се самообразовам и да, без тежести в началото,че шега не бива :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 20 Авг 2013, 23:35

Bogat-Beden написа:Благодаря ти за отовора ,колега, има резон в думите ти. :roll:
А за техниката знам, но няма кой да ми покаже, все пак ще търся начини да се самообразовам и да, без тежести в началото,че шега не бива :lol:

и аз не мога да ти кажа дали е добре да клякаш, за това най-добре се консултирай със специалист.
иначе според мен това е едно от най-добрите упражнения.

за техниката при кляканията може да видиш в youtube и после във фитнеса
пред огледалото докато свикнеш. а и с по-малки килограми естествено.
от страни изглежда смешно ама да не ти пука, важното е да свикнеш да го правиш правилно.

p.s. това клипче също може да го погледнеш: http://www.youtube.com/watch?v=VnV7vEi7Sz8
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 21 Авг 2013, 17:55

Denmark написа:..
mange tak :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 22 Авг 2013, 0:14

Bogat-Beden написа:

опитай преден клек и подобни. измества натоварването от гръбнака по-към поясната част.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 22 Авг 2013, 14:24

_galio_ написа:
Bogat-Beden написа:

опитай преден клек и подобни. измества натоварването от гръбнака по-към поясната част.

не съм го чувал туй нЯщу :conf:
но ще поразуча, благодаря за съвета

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Авг 2013, 14:59

Bogat-Beden написа:
_galio_ написа:
Bogat-Beden написа:

не съм го чувал туй нЯщу :conf:
но ще поразуча, благодаря за съвета

за разликите:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Авг 2013, 13:09

Я дайте идея за закуска, че кафе + яйца често не ми действат добре на корема :lol: , пък сутрин пържолите не ми вървят :D Кафето е задължително. Докато имах проблеми със съня, спах по 4-5 часа и се събуждах на всеки час... сега едвам отлепям. Супер дълбок сън. Та кафето се включва :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 27 Авг 2013, 0:11

На шоколада само въглехидрата в него ли да смятам или като цяло да го броя за "чийт" ? Че с 1-2 парченца само се дразня, поне половината искам да си хапна :lol: . Сега гледам на етикета, че въглехидратите са 43гр/100гр, а според моя прием... мога да си го изям и целия :lol: Ясно ми е, че мазнините в него не са всичките "полезни" и т.н., но примерно 1 път в седмицата по половин шоколад?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 27 Авг 2013, 8:42

TNT написа:На шоколада само въглехидрата в него ли да смятам или като цяло да го броя за "чийт" ? Че с 1-2 парченца само се дразня, поне половината искам да си хапна :lol: . Сега гледам на етикета, че въглехидратите са 43гр/100гр, а според моя прием... мога да си го изям и целия :lol: Ясно ми е, че мазнините в него не са всичките "полезни" и т.н., но примерно 1 път в седмицата по половин шоколад?

защо не пробваш с черен шоколад? там мазнините трябва да са ОК

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 27 Авг 2013, 15:21

Такъв съм взел.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ше E36 325i

Мнение от F*natic » 13 Сеп 2013, 8:06

Готина тема, прочетох я с интерес до тук, но имам 2 въпроса:
1. Правите ли някакви почивки или съответно ВВХ през определен период от време?
2. Грешка ли ще е да се наблегне повече на риба (мазна) отколкото на сланина/мазно месо или въпроса опира до финансите?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата