НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- Ehamko
- Потребител
-
- Кара: 0197
Re: НВ-ВМХ
За витамините съм напълно съгласен, че от тук сметката никак не излиза. Аз ползвам доста популярен американски сайт, за да си набавям Ultra Omega 3, витамин C и магнезий от време на време и цените са осезаемо по-надолу от официалните представителства тук. Доставката им отнема около 2 седмици и струва 4$, стига пратката да е под определено тегло, което е достатъчно да си вземеш до около 4 неща в зависимост от грамажа.
След като ти си дал тон за хваления и аз ще продължа тенденцията
Вече съм над година и половина на ВМ-НВХ и при последното си мерене преди месец бях 5.9% мазнини, но снимки няма да пускам, че явно не изглеждам, както повечето хора очакват и като в снимките от facebook. Друго по-важно постижение специално за мен е, че успях да изпълня поставената си цел в началото на годината, а именно да направя клек с 1.5 * теглото си. Последните две седмици направих 2х5х120 и се надявам до края на годината да успея да го вдигна още с поне 10-15 кг. Това не са кой зане какви резултати за един трениращ от години човек, но като се има предвид, че аз не съм такъв и миналата година правих доста криви и измъчени серии с 50, си е лично постижение специално за мен.
След като ти си дал тон за хваления и аз ще продължа тенденцията

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Anthony_J написа:А ти какви очаквания имаш от витамин Ц? Нещо като стромба ли да е?
Неща като подобрена имунна система поне

@Ehamko, за клека си трябва редовно с тежко. Тази година малко ги бях зарязал клековете. Едната причина е, че започнах да бягам, а никога не съм имал добро възстановяване на тази мускулна група. След як клек по 2-3 дни треска поне. Другата е, че започнах и да плувам чат-пат. Единия път като влезнах със сковани крака и щях да се удавя

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
значи аз ще да съм се попрее*бал със 100 софтгела омега 3 на НЯу
за 20 лв?- здраве да е, 2 големи уискита са
Аз сега със моя кръст със мека плазмодийна връзка (дископатия) дали мога и трябва да клякам?
Никога не съм го правил,освен за загрявка с лост..
И като съм 80 кг (с поне 16,17 процента свинска мас
) с колко трябва да клякам?
-щото трябва и да се изправя все пак 

Аз сега със моя кръст със мека плазмодийна връзка (дископатия) дали мога и трябва да клякам?

Никога не съм го правил,освен за загрявка с лост..
И като съм 80 кг (с поне 16,17 процента свинска мас

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Ehamko
- Потребител
-
- Кара: 0197
Чак да си се прецакал не си, но е можело да си вземеш повече бройки за тези пари.
Аз не мога да изкажа твърдо мнение по върпороса дали трябва да клякаш и с колко, защотот не съм медицинско лице и не знам състоянието ти, но според мен не ти пречи да опиташ. В началото само с лост и малко по малко да вдигаш натоварването, като ако усетиш някакви признаци на болк веднага да прекратиш. Техниката при клек, както и при всяко друго упражнение, е много важна и не трябва да се прави компромис с нея. Мен доста ми помогна да си подобря моята една книга(Starting Strength) и благодарение на това последната година прогресирам доста добре и нямам никакви болки в колена, кръст или където и да е било другаде.
Аз не мога да изкажа твърдо мнение по върпороса дали трябва да клякаш и с колко, защотот не съм медицинско лице и не знам състоянието ти, но според мен не ти пречи да опиташ. В началото само с лост и малко по малко да вдигаш натоварването, като ако усетиш някакви признаци на болк веднага да прекратиш. Техниката при клек, както и при всяко друго упражнение, е много важна и не трябва да се прави компромис с нея. Мен доста ми помогна да си подобря моята една книга(Starting Strength) и благодарение на това последната година прогресирам доста добре и нямам никакви болки в колена, кръст или където и да е било другаде.
- Bogat-Beden
-
-
Благодаря ти за отовора ,колега, има резон в думите ти.
А за техниката знам, но няма кой да ми покаже, все пак ще търся начини да се самообразовам и да, без тежести в началото,че шега не бива

А за техниката знам, но няма кой да ми покаже, все пак ще търся начини да се самообразовам и да, без тежести в началото,че шега не бива

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Bogat-Beden написа:Благодаря ти за отовора ,колега, има резон в думите ти.![]()
и аз не мога да ти кажа дали е добре да клякаш, за това най-добре се консултирай със специалист.
иначе според мен това е едно от най-добрите упражнения.
за техниката при кляканията може да видиш в youtube и после във фитнеса
пред огледалото докато свикнеш. а и с по-малки килограми естествено.
от страни изглежда смешно ама да не ти пука, важното е да свикнеш да го правиш правилно.
p.s. това клипче също може да го погледнеш: http://www.youtube.com/watch?v=VnV7vEi7Sz8

- Bogat-Beden
-
-
mange takDenmark написа:..

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Bogat-Beden написа:mange takDenmark написа:..
опитай преден клек и подобни. измества натоварването от гръбнака по-към поясната част.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Bogat-Beden
-
-
_galio_ написа:Bogat-Beden написа:mange takDenmark написа:..
опитай преден клек и подобни. измества натоварването от гръбнака по-към поясната част.
не съм го чувал туй нЯщу

но ще поразуча, благодаря за съвета
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:_galio_ написа:Bogat-Beden написа:mange takDenmark написа:..
не съм го чувал туй нЯщу![]()
но ще поразуча, благодаря за съвета
за разликите:

- TNT
- младши ентусиаст
-
Я дайте идея за закуска, че кафе + яйца често не ми действат добре на корема
, пък сутрин пържолите не ми вървят
Кафето е задължително. Докато имах проблеми със съня, спах по 4-5 часа и се събуждах на всеки час... сега едвам отлепям. Супер дълбок сън. Та кафето се включва 

- TNT
- младши ентусиаст
-
На шоколада само въглехидрата в него ли да смятам или като цяло да го броя за "чийт" ? Че с 1-2 парченца само се дразня, поне половината искам да си хапна
. Сега гледам на етикета, че въглехидратите са 43гр/100гр, а според моя прием... мога да си го изям и целия
Ясно ми е, че мазнините в него не са всичките "полезни" и т.н., но примерно 1 път в седмицата по половин шоколад?

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:На шоколада само въглехидрата в него ли да смятам или като цяло да го броя за "чийт" ? Че с 1-2 парченца само се дразня, поне половината искам да си хапна. Сега гледам на етикета, че въглехидратите са 43гр/100гр, а според моя прием... мога да си го изям и целия
Ясно ми е, че мазнините в него не са всичките "полезни" и т.н., но примерно 1 път в седмицата по половин шоколад?
защо не пробваш с черен шоколад? там мазнините трябва да са ОК
- TNT
- младши ентусиаст
-
- F*natic
- Потребител
-
- Кара: ше E36 325i
Готина тема, прочетох я с интерес до тук, но имам 2 въпроса:
1. Правите ли някакви почивки или съответно ВВХ през определен период от време?
2. Грешка ли ще е да се наблегне повече на риба (мазна) отколкото на сланина/мазно месо или въпроса опира до финансите?
1. Правите ли някакви почивки или съответно ВВХ през определен период от време?
2. Грешка ли ще е да се наблегне повече на риба (мазна) отколкото на сланина/мазно месо или въпроса опира до финансите?