Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
младши ентусиаст
Аватар

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от Black-Power » 17 Фев 2016, 23:42

Винетка не, ама СВИНЕТКА, си купих.
Stop me, if you can ;)

Потребител
Аватар

Мнение от d_r_a_g_o » 18 Фев 2016, 9:25

///M fanatik написа:Корса Б, Мерцедес е280 ЦДИ, Митсубиши Паджеро и Е46 330Д.

Интересно ми е как ти и куп други маймуни ревете, че 100лв. винетка е много, но никой от вас не се сеща да реве, че данъка на 10-12-годишният му кош е 200+лв., а да не говорим за новите коли от магазина и как там лесно прескачаш 350лв.- що не ви чувам да ревете за високите данъци и, че отстъпката за наличие на катализатор важи само за пикливите въшки под 100 коня? Що си ги плащате безропотно, а? Аааа, сетих се- не си плащате данъците, а за да ревете трябва да сте ги платили и да ви е заболяло...
Такива цървули като теб са ми едни от най-противните същества- ревете като съдрани за какви ли не глупости, но като трябва да се реве за нещо важно вас ви няма. То е и нормално де- плъховете се скриват по дупките си още при първият сигнал за проблеми и усложнения.

ПС: Аз понеже не искам да плащам 450+лв. данък съм си купил автомобил с кат. N1 и плащам бесните 20-на лева- наредбите позволяват, възползвам се. Ако трябваше да плащам пълният данък щях да взема друга кола, с данък максимум 250лв. Не ми се плаща- намирам законен начин да плащам мижава сума.

ПС2: Що не вземеш да ревнеш, че масово хората карат "товарни" автомобили като мен- и представа си нямаш колко много пари не влизат в общините и държавата заради тази N1 категория. Що не ревеш, че ГО се смята по най-малоумният начин- всеки разумен човек е за въвеждане на схемата действаща в Англия и къде ли не другаде. Що не ревнеш, че при каско масово колите се надзастраховат за да платиш по-висока премия, а при кражба се плаща по таблица? Що не ревеш, че прегледите са фиктивни и поне 40% от колите не са годни за движение по пътищата?
Всичко това ти бърка в джоба далеч повече от цената на винетката, ама си мълчиш- що?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2016, 12:39

d_r_a_g_o написа: отстъпката за наличие на катализатор важи само за пикливите въшки под 100 коня? Що си ги плащате безропотно, а? Аааа, сетих се- не си плащате данъците, а за да ревете трябва да сте ги платили и да ви е заболяло...

Отстъпката за катализатор в повечето общини не важи без бележка, която да удостовери че си е все още на мястото. А дори и да е там пак не знаят от къде трябва да я вземеш.

Това с неплащането на данъците в София поне умря вече. Почти всеки плаща.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 18 Фев 2016, 12:46

Сега разбирам, че инвалидите ползват безплатни винетки. Някой запознат ли е с механизма, примерно колата трябва ли да е регистрирана на името на инвалида или не? В случая баща ми е инвалид, мога ли да използвам правото му на винетка?
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Фев 2016, 14:29

d_r_a_g_o написа:
ПС2: Що не вземеш да ревнеш, че масово хората карат "товарни" автомобили като мен- и представа си нямаш колко много пари не влизат в общините и държавата заради тази N1 категория. Що не ревеш, че ГО се смята по най-малоумният начин- всеки разумен човек е за въвеждане на схемата действаща в Англия и къде ли не другаде. Що не ревнеш, че при каско масово колите се надзастраховат за да платиш по-висока премия, а при кражба се плаща по таблица? Що не ревеш, че прегледите са фиктивни и поне 40% от колите не са годни за движение по пътищата?
Всичко това ти бърка в джоба далеч повече от цената на винетката, ама си мълчиш- що?

Как предлагаш да ги подобрим тези неща по-горе? Аз съм ЗА да "ревна" за тях, ама дай начина, по който трябва да ревем, за да има някъв ефект?

П.С: Това е за другата тема как могат да се подобрят нещата...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 18 Фев 2016, 15:33

Vra4anin написа:
michev написа:Сега разбирам, че инвалидите ползват безплатни винетки. Някой запознат ли е с механизма, примерно колата трябва ли да е регистрирана на името на инвалида или не? В случая баща ми е инвалид, мога ли да използвам правото му на винетка?

За да получава безплатна винетка, трябва МПС-то да е на името на инвалида (т.е. колата трябва да е на името на баща ти, за да си вземеш фрии винетка). Инвалид може да има повече от един автомобил на негово име, но има право само на една безплатна винетка :)

Благодаря, заради една винетка няма да си пререгистрирам колата :D
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от michev » 18 Фев 2016, 16:05

По принцип си прав, в един град сме с баща ми и колата няма да я продавам, така че си струва наистина. По скоро не ми се прави по причината, че баща ми е изключително трудно подвижен и ходенето при нотариус и в КАТ ще ми е проблем. Има и друго - нали говорят за електрони винетки и не е ясно там какво ще измъдрят.
only rear wheel drive

Потребител
Аватар

Мнение от dewey » 18 Фев 2016, 16:39

Относно автомобил на инвалид. Моята кола също е на името на инвалид, и преференциите които ползваш са: Безплатна винетка, Безплатен данък/освен в случаите на съпружеска собственост, тогава безплатен е само половината от данъка/ и стикер за безплатно паркиране на места обособени за инвалиди/като него може да го ползваш само в случаите, когато придружаваш инвалида и т.н./. Та казано иначе си е оферта, като държавата и закона го позволява незнам защо не се възполваш, не мисля че е неморално. При положение, че в последните месеци чета Н-та поред новина за изцяло пропаднали, напукани и т.н. пътни платна, които са на не повече от година. И при положение, че шофирам доста и по междуселски пътища още от времето на комунизма/нямам нищо общо с БСП/БКП да не си помисли някой нещо/ та се чудя как аджеба онези 30+ годишни пътища все още държат, а сегашните им се взима душичката за година маакс, някой задавал ли си го е този въпрос?

А, и да съм по темата,
да не си купих винетка,
взех си я!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Фев 2016, 17:13

Това с колите за инвалиди обаче май е само за коли до 163к.с. Или поне преди имаше някакво такова правило. Имам 2-3 познати и помня, че единия си търсеше макс 20-ка да купува :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 18 Фев 2016, 18:38

d_r_a_g_o написа:
///M fanatik написа:Корса Б, Мерцедес е280 ЦДИ, Митсубиши Паджеро и Е46 330Д.

Интересно ми е как ти и куп други маймуни ревете, че 100лв. винетка е много, но никой от вас не се сеща да реве, че данъка на 10-12-годишният му кош е 200+лв., а да не говорим за новите коли от магазина и как там лесно прескачаш 350лв.- що не ви чувам да ревете за високите данъци и, че отстъпката за наличие на катализатор важи само за пикливите въшки под 100 коня? Що си ги плащате безропотно, а? Аааа, сетих се- не си плащате данъците, а за да ревете трябва да сте ги платили и да ви е заболяло...
Такива цървули като теб са ми едни от най-противните същества- ревете като съдрани за какви ли не глупости, но като трябва да се реве за нещо важно вас ви няма. То е и нормално де- плъховете се скриват по дупките си още при първият сигнал за проблеми и усложнения.

ПС: Аз понеже не искам да плащам 450+лв. данък съм си купил автомобил с кат. N1 и плащам бесните 20-на лева- наредбите позволяват, възползвам се. Ако трябваше да плащам пълният данък щях да взема друга кола, с данък максимум 250лв. Не ми се плаща- намирам законен начин да плащам мижава сума.

Кажи честно...направи си регистрация, да можеш да ме наругаеш, нали ? Щото ако изядеш бананчето да не е с другия профил. Относно поста ти ще подмина обидите, то си е до възпитанието ти. После бих ти казал, че тук е тема за винетки, не за данъци. На първия ти послепис ще отговоря така: кой си ти пък, че да ми казваш каква кола да карам ? На втория послепис....ми не ми пука за теб и за товарния ти автомобил, както и не ме засяга, че си минаваш прегледа фиктивно. Аз си ги минавам както трябва.. Поздрави.
Are you /// M enough ?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Купихте ли си винетка?

Мнение от Dextuar » 18 Фев 2016, 19:32

Според мен модераторите да сверят ИП-тата и пак да си изяде баннчето...

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Фев 2016, 21:00

Кой би трябвало да му е другия профил, че то нинжи много?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 18 Фев 2016, 21:38

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Мар 2016, 18:26

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) припомня на шофьорите да изискват при закупуване на винетен стикер касова бележка с регистрационен номер на автомобила си, съобщи дир.бг.

:mhihi:

http://www.segabg.com/article.php?id=793517
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2016, 18:29

Декларация за произход на средствата с които е закупена не искат ли тия скапаняци?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата