Купихте ли си винетка?
Модератор: Общи модератори
Re: Купихте ли си винетка?
///M fanatik написа:Корса Б, Мерцедес е280 ЦДИ, Митсубиши Паджеро и Е46 330Д.
Интересно ми е как ти и куп други маймуни ревете, че 100лв. винетка е много, но никой от вас не се сеща да реве, че данъка на 10-12-годишният му кош е 200+лв., а да не говорим за новите коли от магазина и как там лесно прескачаш 350лв.- що не ви чувам да ревете за високите данъци и, че отстъпката за наличие на катализатор важи само за пикливите въшки под 100 коня? Що си ги плащате безропотно, а? Аааа, сетих се- не си плащате данъците, а за да ревете трябва да сте ги платили и да ви е заболяло...
Такива цървули като теб са ми едни от най-противните същества- ревете като съдрани за какви ли не глупости, но като трябва да се реве за нещо важно вас ви няма. То е и нормално де- плъховете се скриват по дупките си още при първият сигнал за проблеми и усложнения.
ПС: Аз понеже не искам да плащам 450+лв. данък съм си купил автомобил с кат. N1 и плащам бесните 20-на лева- наредбите позволяват, възползвам се. Ако трябваше да плащам пълният данък щях да взема друга кола, с данък максимум 250лв. Не ми се плаща- намирам законен начин да плащам мижава сума.
ПС2: Що не вземеш да ревнеш, че масово хората карат "товарни" автомобили като мен- и представа си нямаш колко много пари не влизат в общините и държавата заради тази N1 категория. Що не ревеш, че ГО се смята по най-малоумният начин- всеки разумен човек е за въвеждане на схемата действаща в Англия и къде ли не другаде. Що не ревнеш, че при каско масово колите се надзастраховат за да платиш по-висока премия, а при кражба се плаща по таблица? Що не ревеш, че прегледите са фиктивни и поне 40% от колите не са годни за движение по пътищата?
Всичко това ти бърка в джоба далеч повече от цената на винетката, ама си мълчиш- що?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
d_r_a_g_o написа: отстъпката за наличие на катализатор важи само за пикливите въшки под 100 коня? Що си ги плащате безропотно, а? Аааа, сетих се- не си плащате данъците, а за да ревете трябва да сте ги платили и да ви е заболяло...
Отстъпката за катализатор в повечето общини не важи без бележка, която да удостовери че си е все още на мястото. А дори и да е там пак не знаят от къде трябва да я вземеш.
Това с неплащането на данъците в София поне умря вече. Почти всеки плаща.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Сега разбирам, че инвалидите ползват безплатни винетки. Някой запознат ли е с механизма, примерно колата трябва ли да е регистрирана на името на инвалида или не? В случая баща ми е инвалид, мога ли да използвам правото му на винетка?
only rear wheel drive
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
d_r_a_g_o написа:
ПС2: Що не вземеш да ревнеш, че масово хората карат "товарни" автомобили като мен- и представа си нямаш колко много пари не влизат в общините и държавата заради тази N1 категория. Що не ревеш, че ГО се смята по най-малоумният начин- всеки разумен човек е за въвеждане на схемата действаща в Англия и къде ли не другаде. Що не ревнеш, че при каско масово колите се надзастраховат за да платиш по-висока премия, а при кражба се плаща по таблица? Що не ревеш, че прегледите са фиктивни и поне 40% от колите не са годни за движение по пътищата?
Всичко това ти бърка в джоба далеч повече от цената на винетката, ама си мълчиш- що?
Как предлагаш да ги подобрим тези неща по-горе? Аз съм ЗА да "ревна" за тях, ама дай начина, по който трябва да ревем, за да има някъв ефект?
П.С: Това е за другата тема как могат да се подобрят нещата...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Vra4anin написа:michev написа:Сега разбирам, че инвалидите ползват безплатни винетки. Някой запознат ли е с механизма, примерно колата трябва ли да е регистрирана на името на инвалида или не? В случая баща ми е инвалид, мога ли да използвам правото му на винетка?
За да получава безплатна винетка, трябва МПС-то да е на името на инвалида (т.е. колата трябва да е на името на баща ти, за да си вземеш фрии винетка). Инвалид може да има повече от един автомобил на негово име, но има право само на една безплатна винетка
Благодаря, заради една винетка няма да си пререгистрирам колата

only rear wheel drive
- michev
- старши ентусиаст
-
По принцип си прав, в един град сме с баща ми и колата няма да я продавам, така че си струва наистина. По скоро не ми се прави по причината, че баща ми е изключително трудно подвижен и ходенето при нотариус и в КАТ ще ми е проблем. Има и друго - нали говорят за електрони винетки и не е ясно там какво ще измъдрят.
only rear wheel drive
Относно автомобил на инвалид. Моята кола също е на името на инвалид, и преференциите които ползваш са: Безплатна винетка, Безплатен данък/освен в случаите на съпружеска собственост, тогава безплатен е само половината от данъка/ и стикер за безплатно паркиране на места обособени за инвалиди/като него може да го ползваш само в случаите, когато придружаваш инвалида и т.н./. Та казано иначе си е оферта, като държавата и закона го позволява незнам защо не се възполваш, не мисля че е неморално. При положение, че в последните месеци чета Н-та поред новина за изцяло пропаднали, напукани и т.н. пътни платна, които са на не повече от година. И при положение, че шофирам доста и по междуселски пътища още от времето на комунизма/нямам нищо общо с БСП/БКП да не си помисли някой нещо/ та се чудя как аджеба онези 30+ годишни пътища все още държат, а сегашните им се взима душичката за година маакс, някой задавал ли си го е този въпрос?
А, и да съм по темата,
да не си купих винетка,
взех си я!
А, и да съм по темата,
да не си купих винетка,
взех си я!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това с колите за инвалиди обаче май е само за коли до 163к.с. Или поне преди имаше някакво такова правило. Имам 2-3 познати и помня, че единия си търсеше макс 20-ка да купува 

- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
d_r_a_g_o написа:///M fanatik написа:Корса Б, Мерцедес е280 ЦДИ, Митсубиши Паджеро и Е46 330Д.
Интересно ми е как ти и куп други маймуни ревете, че 100лв. винетка е много, но никой от вас не се сеща да реве, че данъка на 10-12-годишният му кош е 200+лв., а да не говорим за новите коли от магазина и как там лесно прескачаш 350лв.- що не ви чувам да ревете за високите данъци и, че отстъпката за наличие на катализатор важи само за пикливите въшки под 100 коня? Що си ги плащате безропотно, а? Аааа, сетих се- не си плащате данъците, а за да ревете трябва да сте ги платили и да ви е заболяло...
Такива цървули като теб са ми едни от най-противните същества- ревете като съдрани за какви ли не глупости, но като трябва да се реве за нещо важно вас ви няма. То е и нормално де- плъховете се скриват по дупките си още при първият сигнал за проблеми и усложнения.
ПС: Аз понеже не искам да плащам 450+лв. данък съм си купил автомобил с кат. N1 и плащам бесните 20-на лева- наредбите позволяват, възползвам се. Ако трябваше да плащам пълният данък щях да взема друга кола, с данък максимум 250лв. Не ми се плаща- намирам законен начин да плащам мижава сума.
Кажи честно...направи си регистрация, да можеш да ме наругаеш, нали ? Щото ако изядеш бананчето да не е с другия профил. Относно поста ти ще подмина обидите, то си е до възпитанието ти. После бих ти казал, че тук е тема за винетки, не за данъци. На първия ти послепис ще отговоря така: кой си ти пък, че да ми казваш каква кола да карам ? На втория послепис....ми не ми пука за теб и за товарния ти автомобил, както и не ме засяга, че си минаваш прегледа фиктивно. Аз си ги минавам както трябва.. Поздрави.
Are you /// M enough ?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Купихте ли си винетка?
Според мен модераторите да сверят ИП-тата и пак да си изяде баннчето...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) припомня на шофьорите да изискват при закупуване на винетен стикер касова бележка с регистрационен номер на автомобила си, съобщи дир.бг.

http://www.segabg.com/article.php?id=793517
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Декларация за произход на средствата с които е закупена не искат ли тия скапаняци?