Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Новите ГТП стикери
При дизелите просто трябва да се добави да се мери NOx и тогава никакви софтуерни намеси не може да помогнат от едни години нататък (всички дизели, които имат катализатор).
Ще останат някакви антични гробове само, които е невъзможно да се поддържат както е и при бензините... и ще си умрат по естествен път.
Ще останат някакви антични гробове само, които е невъзможно да се поддържат както е и при бензините... и ще си умрат по естествен път.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
TheDriver написа:alx да му мисли как да ги консултира
Това си го мислих.. и аз съм убеден, че е вътре в играта.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Паркира се до канала за ГТП кола донор която дава "добри" газове и със маркуч се пускат в канала . После като се мери сондата се пъха в тая тръба с правилните газове вместо в ауспуха . Струва двойна цена на прегледа обаче е алтернатива щото ГТП може да ти излезе няколко хиляди ако почнеш да сменяш катализатори сонди гърнета ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Kroki написа:TheDriver написа:alx да му мисли как да ги консултира
Това си го мислих.. и аз съм убеден, че е вътре в играта.
Не мога да разбера, след като тези колеги имат властта и възможността да 'наложат' такова влияние върху прегледите, защо по-скоро не направят така, че народа в България да си повиши драстично дохода и положението, за да могат хората да си купуват нови коли от магазина и всичко да е точно с ГТП-тата? Мисля, че там ще са много по-полезни, а и всички ще ги боготворят!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Качеството на горенето на един дизел се мери със 3 параметъра общо взето- частици pm (сажди), со (въглероден окис) и nox (азотен окис)
Всеки производител дава тези цифри за съответния модел. Сондите мерят и трите числа но в момента не вземат решение дали е покрит норматива или не, само записват резултатите (понякога)
… аз ако бях щях първо да посъбера от първа ръка информация за състоянието на търговския автопарк в родината за да разбера колко е зле и какъв ефект ще има върху съответните категории дизели ако в един момент почна да късам дизелите
Всеки производител дава тези цифри за съответния модел. Сондите мерят и трите числа но в момента не вземат решение дали е покрит норматива или не, само записват резултатите (понякога)
… аз ако бях щях първо да посъбера от първа ръка информация за състоянието на търговския автопарк в родината за да разбера колко е зле и какъв ефект ще има върху съответните категории дизели ако в един момент почна да късам дизелите

Последна промяна alx на 10 Сеп 2024, 13:16, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Т.е. сега не си купих бензин, щото беше 10 бона отгоре, следващата пак няма да е бензин, щото само дизела ще минава
Баси гредата 

TNT написа:Т.е. сега не си купих бензин, щото беше 10 бона отгоре, следващата пак няма да е бензин, щото само дизела ще минаваБаси гредата
Аз си мисля, че след 5 години (да не кажа след 2) да минеш със дизел ще е доста по трудно от колкото с бензин.
Ако мислиш, че диагностицирането и цената за корекция на мръсен бензин е висока… при модерния дизел нещата стоят доста по- сложно и скъпо.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Недей говори така, щото пак дизелите ще са по-евтини и пак ще трябва да взимам тракторче 

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Едно административни птиче от ДАИ казъ ,че в моментЪ дялат софтуер за дизеловите коли ..първо под ножа ще отидат тиА с евро 1/2/3 .Въпрос на време е да го внедрят,дизелови кошници с ремап и без ДПФ и ЕГР дори и да са по-висока евро категория и те ако кадят ще бъдат спирани.Въпросът е кога ще ги подкарат с лопатата тия чадилници с кюмбета.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Гласят нови стойности за софтуера , обаче аз не бих се радвал толкова щото може да стане и по лошо от сегашното . Практически няма кола в момента която е на бензин със газ да мине безпроблемно на газ ГТП. Дори и тези които са технически изправни не горят масло и т.н трудно минават на газ заради тоя остатъчен въздух или уанда коефициент който са сложили олигофрените . Може да имаш стойности на СО на СО2 NО два пъти под нормата или да покриват евро 6 и ако тоя коефициент уанда го показва софтуера над 1 не те пуска . Което е пълна тъпотия защото това е само косвен параметър и не значи нищо при положение че другите стойности са в норма . И съответно се почва със смяна гърнета смяна на сонди смяна на катализатори за да падне тая уанда с 0.01 надолу ..
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
steeN написа:При дизелите просто трябва да се добави да се мери NOx и тогава никакви софтуерни намеси не може да помогнат от едни години нататък (всички дизели, които имат катализатор).
Измерване на азотни оксиди при дизел без натоварване е лишено от смисъл. Трябва да оборудват пунктовете за ГТП с динамометрични стендове, но тогава предполагам, цената на прегледа ще е такава, че за повечето хора няма да има смисъл изобщо да ходят на преглед.

Лудия.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ивайло Димов написа:Едно административни птиче от ДАИ казъ ,че в моментЪ дялат софтуер за дизеловите коли ..първо под ножа ще отидат тиА с евро 1/2/3 .Въпрос на време е да го внедрят,дизелови кошници с ремап и без ДПФ и ЕГР дори и да са по-висока евро категория и те ако кадят ще бъдат спирани. Въпросът е кога ще ги подкарат с лопатата тия чадилници с кюмбета.
И защо трябва да отидат под ножа дизели Евро 1/2/3, ако си отговарят на заложените от производителя еко-норми? Ако не отговарят, това е вече друг въпрос... За саждите е ясно

Ex: 96' BMW318ti

Ивайло Димов написа:Едно административни птиче от ДАИ казъ ,че в моментЪ дялат софтуер за дизеловите коли ..първо под ножа ще отидат тиА с евро 1/2/3 .Въпрос на време е да го внедрят,дизелови кошници с ремап и без ДПФ и ЕГР дори и да са по-висока евро категория и те ако кадят ще бъдат спирани.Въпросът е кога ще ги подкарат с лопатата тия чадилници с кюмбета.
Както казах всеки автомобил си излиза от фабриката със определени параметри на изгорелите газове. Системата за мерене знае за какъв автомобил е закачена и какви са тези параметри и ако колата 20 години по- късно ги покрива- минава. Евро 1/2/3 ще са най- лесните за минаване защото там всичко е доста лабаво. Грубо от евро 4 и нагоре може всичко да ти е наред, но ако дпф-а примерно е на 150к км може да не минеш pm… а дори да е по- нов ако не е регенерирал често и е позапушен пак няма да мине…евро 6- не мога да ги мисля след 10 години- тези коли като поостареят няма да имат минаване ….
Последна промяна alx на 10 Сеп 2024, 17:50, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Защото когато са произвеждани тези коли дори е имало субсидии ,за да си купиш дизелова кола ,а не бензинова .В последствие осъзнават ,че азотните окиси и саждите оказват пряко влияние на човешкото здраве и започват рестрикциите към дизелите
.Т.е...всички дизели без кат и ДПФ или и двете и без ЕГР са потенциално опасни .

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Липсата на ДПФ може да се компенсира като се скопи двигателя, като обеднят сместта за теста... но това ще вдигне NOx... което (особено) на колите които излизат фабрично с дизелов катализатор е game over.
Истинският тест, който някой ден ще дойде и по нашите ширини е да се качи на дайно и да се симилура движение под товар, тогава квото и да правят със сместа няма да може да махнат саждите, но не е небходимо за момента толкова строго според мен.
Каква е целта на тази салата от произволни думи? Тази комбинация дето си я описал "СО на СО2 NО два пъти под нормата" е невъзможна да се случи... освен в някаква паралелна вселена където важат други химични закони.
Истинският тест, който някой ден ще дойде и по нашите ширини е да се качи на дайно и да се симилура движение под товар, тогава квото и да правят със сместа няма да може да махнат саждите, но не е небходимо за момента толкова строго според мен.
Jordana написа:Гласят нови стойности за софтуера , обаче аз не бих се радвал толкова щото може да стане и по лошо от сегашното . Практически няма кола в момента която е на бензин със газ да мине безпроблемно на газ ГТП. Дори и тези които са технически изправни не горят масло и т.н трудно минават на газ заради тоя остатъчен въздух или уанда коефициент който са сложили олигофрените . Може да имаш стойности на СО на СО2 NО два пъти под нормата или да покриват евро 6 и ако тоя коефициент уанда го показва софтуера над 1 не те пуска . Което е пълна тъпотия защото това е само косвен параметър и не значи нищо при положение че другите стойности са в норма . И съответно се почва със смяна гърнета смяна на сонди смяна на катализатори за да падне тая уанда с 0.01 надолу ..
Каква е целта на тази салата от произволни думи? Тази комбинация дето си я описал "СО на СО2 NО два пъти под нормата" е невъзможна да се случи... освен в някаква паралелна вселена където важат други химични закони.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes