ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11
Royal написа:АЙДЕ ДА ГО ДУХАТЕ ПАЛЯЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СЕДЕТЕ СИ ТУКА У ФОРУМЧЕТО СЕЛСКИ ПРЪЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Малии как ми се иска да ти падна на нивото и да ти покажа що е туй "черпака" на бате ти Жоро, ама няма ....

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92

Следващия протест ... аз съм прост .. искам акъл

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ogata написа:http://news.myvidin.com/about-63245.html
Е за тва сме в криза . По-малко празници - повече работа.
И задължително на 2 места ... тогава хем няма да ти е скучно, хем и парички ще има, хем и време за протести няма да има
Аз като ви говорих, че Ханс работи, а повечето българи си клатят краката вие за протести си говорихте.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Royal написа:АЙДЕ ДА ГО ДУХАТЕ ПАЛЯЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СЕДЕТЕ СИ ТУКА У ФОРУМЧЕТО СЕЛСКИ ПРЪЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Бях на 1-вия и 2-рия протест за горивата, ЗАЩОТО имаше искания. Един добре организиран протест може да се състои само когато ясно могат да се предяват искания и да може да се следи евентуално за тяхното изпълнение. Искания които са постижими и тяхното изпълнение би удоволетворило нашите нужди без да ощетява никого .. е освен монополиста. Та на въпроса, какъв е сега този протест, не на това не на онова. И ок, какво се очаква, да излезе някой и да каже, че от утре няма курупция, монопол, лошо образование, лошо здравеопазване и т.н. !
Ако се организира пак добре протест с реално изпълними искания бих дошъл. Колегите са прави, че това се обръща в малко политически митинг. Просто се лае срещу всичко.
Мери си приказките !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Еми исканията са да живеем добре,щото така е у европа,няма сега и икономическа програма да им се прави,едно единствено искане-да сме като у европа,не само цените
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ти нали не мислиш, че цените ни са като европейските? Щото ако така си мислиш, бъркаш. Преди някоя и друга година бях за няколко дена в Амстердам на състезание... цените на услугите им са приблизително двойни - т.е. колкото са тук, ама в евро. Сестра ми преди около месец се върна от Солун и каза точно същото за тамошните... А имай предвид и друго - доходите не могат да се вдигнат по вълшебен начин. От къде да се вземат тези пари? Начинът е само един - продуктивна работа. Пък вие си протестирайте с лозунги тип "не знам к'во искам, но го искам веднага"...
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Feanor написа:... Начинът е само един - продуктивна работа...
е точно това е проблема тук- ниска производителност на труда... не е проблем, че почиваме повече от немеца- добре де, проблем е, но не е толкова фатално... българина просто НЕ работи- мързелив е и това е положението... като почне да работи колкото Ханс тогава да иска пари колкото Ханс- това е положението...
реално погледнато- и мен ме мързи и не ми се бачка... но учудващото е, че като гледам едва ли ще се намерят и 2-ма от 10 човека да свършат повече работа от мен за същите пари- не щото аз се убивам да работя (гледам да се скатая, но в разумни граници), а щото другите ги мързи повече и от мен...
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Високата безработица и липсата на реални профсъюзи водят до мизерни доходи.
Не знам какви са показателите за криза, но за мен е само един-високо ниво на безработица.
Именно това трябва да приоритет на управлението на страната- осигуряване на работни места, а не повишаване на минимални заплати и прочие глупости.
Другия приоритет трябва да са законите и данъците-страната трябва да е атрактивно място за инвестиции, а не полуфеодална губерния с не работеща съдебна система, бюрокрация, шуробаджанащина и липсата на елементарно производство.Само с търговия и услуги не става.Туризма също се държи от пишман мениджъри и е неефективен-работи се на принципа -"дай да го прекараме днес, че ни е паднал, а пък ако ще да идва друг път"
В момента в България основния капитал е в лумпените от татово време и затова не става нищо-щото са прости и нищо не могат, но едно правят добре-прокарват каквито закони им изнася за да си защитят положението и да запазят статуквото .
Не знам какви са показателите за криза, но за мен е само един-високо ниво на безработица.
Именно това трябва да приоритет на управлението на страната- осигуряване на работни места, а не повишаване на минимални заплати и прочие глупости.
Другия приоритет трябва да са законите и данъците-страната трябва да е атрактивно място за инвестиции, а не полуфеодална губерния с не работеща съдебна система, бюрокрация, шуробаджанащина и липсата на елементарно производство.Само с търговия и услуги не става.Туризма също се държи от пишман мениджъри и е неефективен-работи се на принципа -"дай да го прекараме днес, че ни е паднал, а пък ако ще да идва друг път"
В момента в България основния капитал е в лумпените от татово време и затова не става нищо-щото са прости и нищо не могат, но едно правят добре-прокарват каквито закони им изнася за да си защитят положението и да запазят статуквото .
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ivan1590 написа:Високата безработица и липсата на реални профсъюзи водят до мизерни доходи.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ms написа:Feanor написа:... Начинът е само един - продуктивна работа...
е точно това е проблема тук- ниска производителност на труда... не е проблем, че почиваме повече от немеца- добре де, проблем е, но не е толкова фатално... българина просто НЕ работи- мързелив е и това е положението... като почне да работи колкото Ханс тогава да иска пари колкото Ханс- това е положението...
...
Не може работният ден да свършва за теб в 14.00 и от 14 до 17 да мислиш при кой си вечерта на имен ден - щото секи 3ти ден е имен/рожден ден на някого

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
сериозно ли не може бе- ти ме отчая

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Пичове не говерете глупости ве. Бачкане незнам какво- и на 3 работи да бачкаш за по 250лв пак си клошар! Не е въпроса да бачкаме, а да има условия да се изкарват пари- а не като искам да си спретна Х бизнес да ме точат като вампири или да се разправям с маймуни, дето имат по 50 думи в речника си и знаят само да искат щот са хора на еди кой си. Въпроса е в w това какви условия имаме w БГ, щото условията ги създават тия отгоре на които ние сме гласували доверие.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: ПРОТЕСТ Не!На ниския стандарт на живот в България! 15.05.11
Абе айде да не е точно така с производителността, а? Има хора които работят по 16 часа на ден здраво и нищо не взимат. Просто заплащането е неадекватно, и всички биват максимално експлоатирани, за да се види докога ще издържат на ниските заплати.
И със абсолютна сигурност ви заявявам, че гърците са 3 пъти по-мързеливи от нас, но взимат по 1500 евро средно - защо?! Лятото работят от 8 до 10, затварят, защото им било жега, после отварят в 3-4 следобед и работят до 6. И това важи за всичките им сектори. И на всичкото отгоре взимат по 13- и 14-а заплата?!?!?!? Да не говорим че само 10 евро да им смъкнат надолу от заплатите и всички скачат на протест? Друг е въпросът, че държавата им може и да фалира в близките години, но този пример го давам за да видите че има по-мързеливи, и в същото време много по-богати от нас. Просто у нас се експлоатира до максимум, като в Китай, само дето и те ни задминаха по минимална заплата вече. Хората ще станат само когато и за хляб не им стигат парите вече.
Ходи го кажи на цяла северна Африка, Гърция, Франция, Германия и т.н.....
И със абсолютна сигурност ви заявявам, че гърците са 3 пъти по-мързеливи от нас, но взимат по 1500 евро средно - защо?! Лятото работят от 8 до 10, затварят, защото им било жега, после отварят в 3-4 следобед и работят до 6. И това важи за всичките им сектори. И на всичкото отгоре взимат по 13- и 14-а заплата?!?!?!? Да не говорим че само 10 евро да им смъкнат надолу от заплатите и всички скачат на протест? Друг е въпросът, че държавата им може и да фалира в близките години, но този пример го давам за да видите че има по-мързеливи, и в същото време много по-богати от нас. Просто у нас се експлоатира до максимум, като в Китай, само дето и те ни задминаха по минимална заплата вече. Хората ще станат само когато и за хляб не им стигат парите вече.
vicho написа:....файда от протести НЯ-МА!.....
Ходи го кажи на цяла северна Африка, Гърция, Франция, Германия и т.н.....
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Royal написа:Последен отговор давам и даже вече не ми пука, ако искат да ме махнат от форума за следващите ми думи.......
Хора вие цял живот на политически партии вярвате и накрая когато ние се опитваме да направим нещо абсолютно гражданско ми се правите на интересни, това било политическо, онова било с неясни цели и т.н.!
Много хубаво радвам се за вас.....мишкиииииииии!Стойте си по домовете и си мишкувайте до края на живота си,защото това сме българския народ......истинските българи явно сме останали малко...........по голямата част тук са едни зомбита,роби,мишоци и страхливци.....които знаят само да се оплакват, а като стане дума да излезнат на протест и да покажат недоволството си, ми се правят тука на много интересни и си стоят по домовете.......
Ами живи и здрави, само внимавайте да не опре ножа до кокала и после да се сетите , че е трябвало да излезнете и да подкрепите БЪЛГАРИЯ, защото тя УМИРА!!!!!!!!!!!!!!!
Колега ти за какъв се помисли???
Да аз стоя в къщи и не излизам на протест, но не защото не искам да протестирам а защото не виждам каква е идеята на "протеста ви" и какви са целите му.
п.п по радио Дарик в предаването челюсти слушах организатора на всички тези протести и той на въпроса:
как решихте да организирате този протест?
отговори: ами нямах какво да правя и създадох група в фейсбука

няма да ви казвам водещата на какво го направи този "организатор"

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Еми като си нямаме работа, си измисляме. Например, новоканонизираните светци, мъченици, както искате, от Батак. Целия православен календар е пълен с ден на тоя, ден на оня светец, сега има още един, на цяла плеяда знайни и незнайни хора. Малко са ни другите "закрилници", да има още. Чудно, от какво ли ще ни закрилят, сигурно от турски ятагани и брадви. Или по-скоро помашки. Нема значение. Важното е да има светци, колкото повече, толкова по-добре. Така ще има повечко поводи да празнуваме, да помързелуваме, да преядем и да се напием като свине. Това е толкова типична българска картинка. Е затова ни и такъв стандарта.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.