ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от ogata » 16 Май 2011, 16:33

Royal написа:АЙДЕ ДА ГО ДУХАТЕ ПАЛЯЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СЕДЕТЕ СИ ТУКА У ФОРУМЧЕТО СЕЛСКИ ПРЪЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Малии как ми се иска да ти падна на нивото и да ти покажа що е туй "черпака" на бате ти Жоро, ама няма .... :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Май 2011, 16:39

:ahah: :bgflag:
Следващия протест ... аз съм прост .. искам акъл :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 16 Май 2011, 16:59

ogata написа:http://news.myvidin.com/about-63245.html

Е за тва сме в криза . По-малко празници - повече работа.
И задължително на 2 места ... тогава хем няма да ти е скучно, хем и парички ще има, хем и време за протести няма да има :yes:

Аз като ви говорих, че Ханс работи, а повечето българи си клатят краката вие за протести си говорихте.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 16 Май 2011, 17:06

Royal написа:АЙДЕ ДА ГО ДУХАТЕ ПАЛЯЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
СЕДЕТЕ СИ ТУКА У ФОРУМЧЕТО СЕЛСКИ ПРЪЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бях на 1-вия и 2-рия протест за горивата, ЗАЩОТО имаше искания. Един добре организиран протест може да се състои само когато ясно могат да се предяват искания и да може да се следи евентуално за тяхното изпълнение. Искания които са постижими и тяхното изпълнение би удоволетворило нашите нужди без да ощетява никого .. е освен монополиста. Та на въпроса, какъв е сега този протест, не на това не на онова. И ок, какво се очаква, да излезе някой и да каже, че от утре няма курупция, монопол, лошо образование, лошо здравеопазване и т.н. !

Ако се организира пак добре протест с реално изпълними искания бих дошъл. Колегите са прави, че това се обръща в малко политически митинг. Просто се лае срещу всичко.

Мери си приказките !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Май 2011, 17:24

Еми исканията са да живеем добре,щото така е у европа,няма сега и икономическа програма да им се прави,едно единствено искане-да сме като у европа,не само цените

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Май 2011, 17:35

Ти нали не мислиш, че цените ни са като европейските? Щото ако така си мислиш, бъркаш. Преди някоя и друга година бях за няколко дена в Амстердам на състезание... цените на услугите им са приблизително двойни - т.е. колкото са тук, ама в евро. Сестра ми преди около месец се върна от Солун и каза точно същото за тамошните... А имай предвид и друго - доходите не могат да се вдигнат по вълшебен начин. От къде да се вземат тези пари? Начинът е само един - продуктивна работа. Пък вие си протестирайте с лозунги тип "не знам к'во искам, но го искам веднага"...
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Май 2011, 18:08

Feanor написа:... Начинът е само един - продуктивна работа...

е точно това е проблема тук- ниска производителност на труда... не е проблем, че почиваме повече от немеца- добре де, проблем е, но не е толкова фатално... българина просто НЕ работи- мързелив е и това е положението... като почне да работи колкото Ханс тогава да иска пари колкото Ханс- това е положението...
реално погледнато- и мен ме мързи и не ми се бачка... но учудващото е, че като гледам едва ли ще се намерят и 2-ма от 10 човека да свършат повече работа от мен за същите пари- не щото аз се убивам да работя (гледам да се скатая, но в разумни граници), а щото другите ги мързи повече и от мен...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 16 Май 2011, 18:28

Високата безработица и липсата на реални профсъюзи водят до мизерни доходи.
Не знам какви са показателите за криза, но за мен е само един-високо ниво на безработица.
Именно това трябва да приоритет на управлението на страната- осигуряване на работни места, а не повишаване на минимални заплати и прочие глупости.
Другия приоритет трябва да са законите и данъците-страната трябва да е атрактивно място за инвестиции, а не полуфеодална губерния с не работеща съдебна система, бюрокрация, шуробаджанащина и липсата на елементарно производство.Само с търговия и услуги не става.Туризма също се държи от пишман мениджъри и е неефективен-работи се на принципа -"дай да го прекараме днес, че ни е паднал, а пък ако ще да идва друг път"
В момента в България основния капитал е в лумпените от татово време и затова не става нищо-щото са прости и нищо не могат, но едно правят добре-прокарват каквито закони им изнася за да си защитят положението и да запазят статуквото .

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Май 2011, 18:35

ivan1590 написа:Високата безработица и липсата на реални профсъюзи водят до мизерни доходи.
Не знам какви са показателите за криза, но за мен е само един-високо ниво на безработица.
Именно това трябва да приоритет на управлението на страната- осигуряване на работни места, а не повишаване на минимални заплати и прочие глупости.
Другия приоритет трябва да са законите и данъците-страната трябва да е атрактивно място за инвестиции, а не полуфеодална губерния с не работеща съдебна система, бюрокрация, шуробаджанащина и липсата на елементарно производство.Само с търговия и услуги не става.Туризма също се държи от пишман мениджъри и е неефективен-работи се на принципа -"дай да го прекараме днес, че ни е паднал, а пък ако ще да идва друг път"
В момента в България основния капитал е в лумпените от татово време и затова не става нищо-щото са прости и нищо не могат, но едно правят добре-прокарват каквито закони им изнася за да си защитят положението и да запазят статуквото .
:clap: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Май 2011, 18:42

ms написа:
Feanor написа:... Начинът е само един - продуктивна работа...

е точно това е проблема тук- ниска производителност на труда... не е проблем, че почиваме повече от немеца- добре де, проблем е, но не е толкова фатално... българина просто НЕ работи- мързелив е и това е положението... като почне да работи колкото Ханс тогава да иска пари колкото Ханс- това е положението...
...

Не може работният ден да свършва за теб в 14.00 и от 14 до 17 да мислиш при кой си вечерта на имен ден - щото секи 3ти ден е имен/рожден ден на някого :kuku: и на следващият ден да ми ходиш на работа неадекватен заради напиването предната вечер и докато се осифериш .. пак да е станало 14.00 и тогава си мислиш как ще се прибереш, да си легнеш, че си много уморен :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Май 2011, 18:45

сериозно ли не може бе- ти ме отчая :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 16 Май 2011, 19:00

Пичове не говерете глупости ве. Бачкане незнам какво- и на 3 работи да бачкаш за по 250лв пак си клошар! Не е въпроса да бачкаме, а да има условия да се изкарват пари- а не като искам да си спретна Х бизнес да ме точат като вампири или да се разправям с маймуни, дето имат по 50 думи в речника си и знаят само да искат щот са хора на еди кой си. Въпроса е в w това какви условия имаме w БГ, щото условията ги създават тия отгоре на които ние сме гласували доверие.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: ПРОТЕСТ Не!На ниския стандарт на живот в България! 15.05.11

Мнение от goguma » 16 Май 2011, 19:09

Абе айде да не е точно така с производителността, а? Има хора които работят по 16 часа на ден здраво и нищо не взимат. Просто заплащането е неадекватно, и всички биват максимално експлоатирани, за да се види докога ще издържат на ниските заплати.

И със абсолютна сигурност ви заявявам, че гърците са 3 пъти по-мързеливи от нас, но взимат по 1500 евро средно - защо?! Лятото работят от 8 до 10, затварят, защото им било жега, после отварят в 3-4 следобед и работят до 6. И това важи за всичките им сектори. И на всичкото отгоре взимат по 13- и 14-а заплата?!?!?!? Да не говорим че само 10 евро да им смъкнат надолу от заплатите и всички скачат на протест? Друг е въпросът, че държавата им може и да фалира в близките години, но този пример го давам за да видите че има по-мързеливи, и в същото време много по-богати от нас. Просто у нас се експлоатира до максимум, като в Китай, само дето и те ни задминаха по минимална заплата вече. Хората ще станат само когато и за хляб не им стигат парите вече.
vicho написа:....файда от протести НЯ-МА!.....

Ходи го кажи на цяла северна Африка, Гърция, Франция, Германия и т.н.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 16 Май 2011, 19:18

Royal написа:Последен отговор давам и даже вече не ми пука, ако искат да ме махнат от форума за следващите ми думи.......
Хора вие цял живот на политически партии вярвате и накрая когато ние се опитваме да направим нещо абсолютно гражданско ми се правите на интересни, това било политическо, онова било с неясни цели и т.н.!
Много хубаво радвам се за вас.....мишкиииииииии!Стойте си по домовете и си мишкувайте до края на живота си,защото това сме българския народ......истинските българи явно сме останали малко...........по голямата част тук са едни зомбита,роби,мишоци и страхливци.....които знаят само да се оплакват, а като стане дума да излезнат на протест и да покажат недоволството си, ми се правят тука на много интересни и си стоят по домовете.......
Ами живи и здрави, само внимавайте да не опре ножа до кокала и после да се сетите , че е трябвало да излезнете и да подкрепите БЪЛГАРИЯ, защото тя УМИРА!!!!!!!!!!!!!!!

Колега ти за какъв се помисли???
Да аз стоя в къщи и не излизам на протест, но не защото не искам да протестирам а защото не виждам каква е идеята на "протеста ви" и какви са целите му.

п.п по радио Дарик в предаването челюсти слушах организатора на всички тези протести и той на въпроса:
как решихте да организирате този протест?
отговори: ами нямах какво да правя и създадох група в фейсбука :lol: за да протестираме.
няма да ви казвам водещата на какво го направи този "организатор" :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Май 2011, 19:39

Еми като си нямаме работа, си измисляме. Например, новоканонизираните светци, мъченици, както искате, от Батак. Целия православен календар е пълен с ден на тоя, ден на оня светец, сега има още един, на цяла плеяда знайни и незнайни хора. Малко са ни другите "закрилници", да има още. Чудно, от какво ли ще ни закрилят, сигурно от турски ятагани и брадви. Или по-скоро помашки. Нема значение. Важното е да има светци, колкото повече, толкова по-добре. Така ще има повечко поводи да празнуваме, да помързелуваме, да преядем и да се напием като свине. Това е толкова типична българска картинка. Е затова ни и такъв стандарта.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата