американска чалга?
Модератор: Общи модератори
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Re: американска чалга?
Всичко в страната ни е чалга. Просто такъв ни е манталитета и не е проблем само при децата.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
ivan1590 написа:Добре, какво е твоето мнение за чалгата тогава ?
Има ли право на съществуване?
Не.

ivan1590 написа:За мен чалгата си е като всички други видове музика и нито те прави по-добър или умен , нито по лош или глупав.
И да, и не. Подценяваш сериозно влиянието на външните фактори върху мирогледа. Ако те не можеха да променят начина, по който гледаш на нещо, мислиш ли, че щяха да съществуват рекламните и рекламните агенции? Защо си мислиш, че с изкуствата е по-различно?
ivan1590 написа:Обясни ми защо не трябва да слушаме чалга и защо не трябва да има чалга.
Не трябва да има, защото е вредна за обществото. Защото тематиката и варира между краен материализъм, цинизъм и простащина. Само не ми пробутвай сълзливи балади като контра-пример сега. Щото не вярвам в тезата, че хората купонясват на маса точно със сълзливите балади.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Feanor написа:ivan1590 написа:Обясни ми защо не трябва да слушаме чалга и защо не трябва да има чалга.
Не трябва да има, защото е вредна за обществото. Защото тематиката и варира между краен материализъм, цинизъм и простащина. Само не ми пробутвай сълзливи балади като контра-пример сега. Щото не вярвам в тезата, че хората купонясват на маса точно със сълзливите балади.Личният избор си е личен избор, той няма общо с призива "да спрем чалгата". Този призив не е критика на нечий личен избор, той е изразяване на гражданска позиция по съществуващ проблем.
Аз тогава да попитам нещо друго ... Юго турбо-фолк имаме ли право да слушаме,да се веселим под неговите ритми и е ли е той чалга ?!

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Не вярвам , че подобна позиция може да постигне нещо .
Навремето са забранявали "Битълс " и какво ли още не и резултата е бил точно обратния.
Твоята позиция също постига точно обратното.Придавайки някакво значение на влиянието на чалгата ти и предаваш много по голямо значение от това което има , борейки се с нея е популяризираш.
Не случайно част от рекламната кампания на някои филми и книги е "забранено еди къде си", "нецензурирана версия" и пр.
Ако допреди са се колебали дали да гледат някой филм , след като прочетат горното повечето хора ще го гледат.
Чалгата може да изчезне от живота ни само , ако:
-се променят условията на реалната действителност
-бъде заменена от нещо друго, което е по харесвано в същата ниша-но какво да се прави като родните поп звезди не искат да ги слушат хората
Иначе борбата срещу чалгата е като борбата за световен мир-нищо не зависи от теб.

Навремето са забранявали "Битълс " и какво ли още не и резултата е бил точно обратния.
Твоята позиция също постига точно обратното.Придавайки някакво значение на влиянието на чалгата ти и предаваш много по голямо значение от това което има , борейки се с нея е популяризираш.
Не случайно част от рекламната кампания на някои филми и книги е "забранено еди къде си", "нецензурирана версия" и пр.
Ако допреди са се колебали дали да гледат някой филм , след като прочетат горното повечето хора ще го гледат.
Чалгата може да изчезне от живота ни само , ако:
-се променят условията на реалната действителност
-бъде заменена от нещо друго, което е по харесвано в същата ниша-но какво да се прави като родните поп звезди не искат да ги слушат хората

Иначе борбата срещу чалгата е като борбата за световен мир-нищо не зависи от теб.
- Feanor
- ентусиаст
-
ivan1590 написа:Придавайки някакво значение на влиянието на чалгата ти и предаваш много по голямо значение от това което има , борейки се с нея е популяризираш.
Не мисля. Тя е популярна така или иначе. И освен това не съм забелязал да е забранена.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Е как ще е забранена, като по-вечето хора я харесват.
Глас народен , глас...
Глас народен , глас...

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
"по-вечето"
както ти ги наричаш е огромната заблуда,
в която живеете всички,които си мислите,че това е
музика,и че е яко "фешън" да си луд фен на изрусен
циганин чалга певец облизващ зърната на друг мъж
Е евала,много е престижно!

в която живеете всички,които си мислите,че това е
музика,и че е яко "фешън" да си луд фен на изрусен
циганин чалга певец облизващ зърната на друг мъж

Е евала,много е престижно!

от свинята лебед не става...
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
acho.rs написа:Дразни ме когато някой изсипва крайни комплексраски мнения и глупости на кило.
Ти си номер едно във форума в това нещо

plradev написа:Винаги съм се питал защо на никой про-чалга настроен човек не му дреме ,античалгарите какво слушат за разлика от обратното.
Бате, "ултра-про-чалга настроените" (а.к.а. "диви селски бекове") са с много ограничен мироглед, живеят в свят, който започва с "Пайаньер ТВ" и завършва с първак с шопска, и поради това много малко странични неща ги интересуват (камо ли кво слушат "гражданята, дето си носят сополите по джебовете"

Мисля, че ти отговорих изчерпателно. Хайде сега аз да те питам некое друго въпросче

Що като на някой чалгар му лепнат етикета "чалгар" - и той веднага почва да върти, да сучи, да обяснява, да обвинява и т.н. вместо просто да кимне утвърдитело

Да ти кажа - на мен лично ми прилича на поговорката "Гузен негонен бяга"

ivan1590 написа:Чалгата като цяло е по първична и неангажираща и предразполага към танцуване и затова е любима на селяни и мангали и въобще на хора които са по склонни да да се забавляват без задръжки и да се изразяват по първично.Колкото повече задръжки имаш и спазваш някакво поведение , толкова чалгата не се вързва.
Не можеш да се изпружиш със смокинг и папионка на един стол и да слушаш чалга -чалгата е за танцуване , за мръсни намеци и пр.
Всеки в някаква степен се радва на поведение без задръжки и тогава е важен ритъма, компанията , а текста и езика нямат значение.
Едва ли някой ходи на чалготека да прави литературен анализ на певците.
Аз слушам основно рок вкъщи , защото ми е приятно , но най -големите купони , които са ставали с мое участие са били на чалга.
При чалгата търсиш първичното ,освободеното , а не дълбокия смисъл.
За всяко нещо си има място и време и човек трябва да е адекватен на обстановката и да знае какво иска , да е естествен, а не да се прави на такъв , какъвто не е , защото е смешно.
ivan1590 написа:Ще се опитам да обясня по логичен начин "неосъзнатата истина"
Децата искат да станат мутри, защото мутрата е субект, който има много пари и живее по добре, кара скъпи коли , има хубави жени и т.н.Децата не искат да станат инженери , например , защото инженера е субект , които е мизерствал 5 години , за да вземе диплома и после продава банани на пазара
Малките момиченца стават мутреси, защото също искат да живеят по добре и така е най-лесно, иначе алтернативата е касиерка някъде за 300 лева.
Чалгата възпява в някаква степен положението в страната , но чалгата ли е виновна за това че мутрите не ги преследва полицията и не ги съдят , за това че в България труда е ниско платен и няма работа.
Организираната престъпност, проституцията , корупцията , неефективната полиция и съд не са вследствие на чалгата.
По същата "логика "трябва да се забранят и песните на Хиподил примерно, а Хиподил да са виновни за домашното насилие .
Трябва да се забрани и Бг рапа, защото е виновен за наркоманията.
Разбирам , че определен тип музика може да те дразни, но кой те кара да я слушаш и кой ти пречи да възпитаваш децата си с Моцарт.
Чалгата не е задължителен предмет в училище, че да се борим с нея и никой не ти я налага.
Много е лесно да прехвърлим отговорността за възпитанието на децата върху някой друг и да се самозалъгваме че децата се провалят, не защото родителите им нямат време и средства да се занимават с тях, а защото слушат чалга.

Най-обективните и безпристрастни мнения в темата!

И в подкрепа на написаното преди това от мен - като кажеш на някой "про-чалга настроен човек" онова в червенкото и той вместо просто да каже "Ми, така е", "Ми, хуу", "Голям праз" или нещо от сорта - той почва да се плюнчи и развива научни дисертации на тема "Чалгар не е еквивалент на циганин или селянин"

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Само не разбрах кво против имаш шкембето сутрин 

Много като тебе вече плакаха ...
Ronka написа:Само не разбрах кво против имаш шкембето сутрин
Против самото шкембе - нищо

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
flame написа:Ronka написа:Само не разбрах кво против имаш шкембето сутрин
Против самото шкембе - нищоСамо известни забележки към индивиди, които закусват ВСЕКИДНЕВНО шкембе под акомпанимента на некоя чалга звиздъ, не им пука, че имат срещи с хора след това и... водят ухажвана от тях дама у некоя романтична шкембеджийница
Тя романтиката е от човека, пламъче...не от музиката и не от мястото

Много като тебе вече плакаха ...
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
мале да ви е*а в културните хора дето не слушат чалга
нали във почти всички столични клубове се раздавате като невиждали на дансинга (то не само с София а в всички градове) и сваляте някакви недоразвити 17-18 годишни парцаланки с уиски за 3 лева .....
много сте важни иначе
аз пък слушам сръбско и неми пука да си кажа слушам го навсякаде и в колата и в къщи и на работа и по цял ден и ич ми не е за рап,рок,джаз,метъл,диско,класика и разни такива..... да живее Лепа Брена и Миле Китич печените мръвки винце и домашната ракия и шкембенцето 

много сте важни иначе

- Feanor
- ентусиаст
-
vanko 318i написа:мале да ви е*а в културните хора дето не слушат чалга
Спокойно, теб няма да те сбъркаме с такъв.

Ronka написа:Тя романтиката е от човека, пламъче...не от музиката и не от мястото
Тва сериозно ли?! Не вервам - ш'треа да ме убедиш!

Извън майтапа естествено, че съм съгласен съм с теб - който няма усет за нещата - и най-хубавата музика, и най-хубавите вещи не могат да променят нещата

Но иначе ми е адски забавна и смешна направо "романтиката" на описаните от мен индивиди (сещам се за "Столичани в повече" и "Черна котка, бял котарак")