Старите коли с по - високи данъци от 2012 година
Модератор: Общи модератори
Re: Старите коли с по - високи данъци от 2012 година
Тоа много хитър!
Заплати - нема да се вдигат. Данъци - ще се двигат. И няма измъкване, понеже първото условие дава грешка в другия възможен отговор на задачата, а именно "Ще си купя нова кола.". Ще си купиш... постна пица. Ама нека де, купете си нови коли, които не се чупят, примерно някой нов Фият и си ги карайте. Ние ще плащаме по-високи данъци.
Заплати - нема да се вдигат. Данъци - ще се двигат. И няма измъкване, понеже първото условие дава грешка в другия възможен отговор на задачата, а именно "Ще си купя нова кола.". Ще си купиш... постна пица. Ама нека де, купете си нови коли, които не се чупят, примерно някой нов Фият и си ги карайте. Ние ще плащаме по-високи данъци.
Ryapoff написа:Тоа много хитър!
Tи живот и здраве ще дойдеш в София да учиш (искренно ти го пожелавам

- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Обикновеният българин скоро няма да си купи кола за над 5 бона не защото не изка, а защото и с 20 ръце да работи по 25 часа в денонощието няма как да си го позволи, за това винаги ще се търси начин да се пре..е системата.
Колегата по-горе - не мислиш ли че чичката в задръстването със смрадливата трошка му се иска да си купи нова кола?
Колегата по-горе - не мислиш ли че чичката в задръстването със смрадливата трошка му се иска да си купи нова кола?
e36_Fanatik написа:Обикновеният българин скоро няма да си купи кола за над 5 бона не защото не изка, а защото и с 20 ръце да работи по 25 часа в денонощието няма как да си го позволи, за това винаги ще се търси начин да се пре..е системата.
Като не може да си купи нова, да се вози в смрадливия трамвай, аз какво съм му виновен, да седна да му подаря нова кола ли ?

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
В тая тема както в много други няма да се стигне до единно мнение, тъй като има потребители от съвсем различни прослойки на обществото и респективно мисленето е различно, всеки гледа спрямо неговото положение.
Това нещо не се отнася за колегата димитър, казвам по принцип.
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Нема да се оправиме никога с такива смотаняци като тия министри
На всеки му се кара нова кола,удобна,здрава и т.н но с простата разлика че не всеки може да си го позволи
Аз си предпочитам Е34-ката да си я карам отколкото някоя нова табуретка

Аз си предпочитам Е34-ката да си я карам отколкото някоя нова табуретка

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Тоя човечец не спря да говори глупости ей... да вземе да се махне от там, докато някой не го е събрал някъде... и сега ще стане старата песен на нов глас - скрити данъци, пари под масата, просрочени задължения, отказ за плащане... Опитаха се да сложат камери на техническите прегледи - ето защо е било, за да не се минава без платен данък, сега като ни забият едни хубави данъци за старите ни е36-ци и държавата пак ще се опита да ни прибере парите, само дето нещо ми подсказва, че ще има стачки тоя път, тъй като доста хора карат стари коли 

Think. Believe. Dream. Dare...
Xscape написа:Тоя човечец не спря да говори глупости ей... да вземе да се махне от там, докато някой не го е събрал някъде... и сега ще стане старата песен на нов глас - скрити данъци, пари под масата, просрочени задължения, отказ за плащане... Опитаха се да сложат камери на техническите прегледи - ето защо е било, за да не се минава без платен данък, сега като ни забият едни хубави данъци за старите ни е36-ци и държавата пак ще се опита да ни прибере парите, само дето нещо ми подсказва, че ще има стачки тоя път, тъй като доста хора карат стари коли
Да бе стачки в Путьоландия, по съм склонен да вярвам, че света ще свърши 2012та

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Що ли се пенявите, за неща, които евентулано ще станат 2012-та, гадните песове журналята, винаги обичат да пускат новина тип, "данък 3000лв"???, ма кой чул не дочул, и пенявене..ама верно ли е не е ли, колко кво що, няма значение, просто тряя се лае...при положение, че овчия народ винаги трае....къде са миньорите, докторите, даскалите....къде са им протестите...., имали синдикат, бе заеби...във Франция в момента заради увеличаването на пенсионната възраст се пали..тук се гледат новини..и се пеняват
п.п. на дянков, му е куцо само едно..освен , че е тиква, да направи задължително, както беше, данъка да се проверява от кат... и тва е. Не нови, стари , 2012та....

п.п. на дянков, му е куцо само едно..освен , че е тиква, да направи задължително, както беше, данъка да се проверява от кат... и тва е. Не нови, стари , 2012та....

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Са що ревете,разбирам искате да карате 20 годишни коли да не плащате данъци щото не сте ги вписали в общината,са данак щел да има голям,ми ще има Я вие искате 100 години да лъжете държавата да си карате и сичко да е ОК ама искате пътища,да няма дупки и т,н ама ко оже да не плащате данъци за колите 
Аз как си мисля: или вадиш кинти за данъка щот си "фен" и караш 20 годишна кола,или си купуваш нова за 10 000-15 000 лева и не плащаш висок данък.Или пък си връщаш колата за скраб и не караш нищо и не плащаш нищо

Аз как си мисля: или вадиш кинти за данъка щот си "фен" и караш 20 годишна кола,или си купуваш нова за 10 000-15 000 лева и не плащаш висок данък.Или пък си връщаш колата за скраб и не караш нищо и не плащаш нищо
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- M3-CSL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530d xDrive
vankatagsi написа:В тая тема както в много други няма да се стигне до единно мнение, тъй като има потребители от съвсем различни прослойки на обществото и респективно мисленето е различно, всеки гледа спрямо неговото положение.
Не знам колегата Димитър на коя прослойка принципно е член, ама само трупа некъв смешен рейтинг с тъпи изказвания. Принципно съм съгласен, че една по-стара кола трябва да е с по-висок данък, но да не се стига до осиране от типа на тва, данъка да ти е по-голям от стойноста на колата

Щото то ако става дума и печки от типа на "циганската любов" (тея на дърва и въглища за незапознатите с тоя термин

А забележката, че видите ли като били такива данъците нямало как да караме по хубави пътища е просто смехотворна. Оправянето на пътищата и строенето на нови такива в България е такава бездънна яма, че просто не е истина.
Общо взето вдигнат ли данъците, просто ще почнат да гушат още повече разни нагли фирми подържащи пътищата, като "Хидрострой" примерно. Варненци знаят много добре за какво иде реч.. Тоест дали съм за некви нагли милионери да станат още по-богати на наш гръб, а аз да продължавам да карам в лайната? Твърдо не!

- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
dimithur написа:
ти голям богаташ се пускаш с големите възможности, купи ни коли на по 5 години да не ти тровим душата, пък данъците лесни ...
или ако искаш тия дето нямат финансови възможности за хубави еко коли да нямат право на книжка... смърдяло му по кръстовищата.. да варви на село да му мирише на пресен тор
Prekysvach написа:dimithur написа:
ти голям богаташ се пускаш с големите възможности, купи ни коли на по 5 години да не ти тровим душата, пък данъците лесни ...
или ако искаш тия дето нямат финансови възможности за хубави еко коли да нямат право на книжка... смърдяло му по кръстовищата.. да варви на село да му мирише на пресен тор
Ни съм богаташ, ни па имам някакви възможности кой знае какви

- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
всеки един от нас иска да кара нова кола (разбирайте ново БМВ), само че това за в момента е невъзожно практически, или поне невъзможно за 80% от форума да не говоря България като цяло. ей за това ще си караме кой каквото има. щото в тази държава не разбраха, че за да искат от народа първо трябва да му дадат нещо. и докато това не се случи, ще има заобикаляне на закона по всякакъв начин.
в Пакистанглия също си карат старите коли, не на всеки му се дават пари за нова. само дето там ги гърбят на база мощност и брой инциденти с дадена марка автомобил, застраховките са им убийствени и могат да откажат всеки един фен
в Пакистанглия също си карат старите коли, не на всеки му се дават пари за нова. само дето там ги гърбят на база мощност и брой инциденти с дадена марка автомобил, застраховките са им убийствени и могат да откажат всеки един фен

Така, така, има и градски транспорт, тука в България като ходиш с градския транспорт и се водиш нещо като клошар, най-ниската прослойка, друго си е да се качиш на 20 годишната кошница и да се наденеш в едно безкрайно задръстване, ама да походиш малко пеша и да се качиш на рейса, малеее, срам! Преди като имаше и мито в града се живееше, навсякъде стигах за около час с рейса, сега братче от центъра до южния парк е почти час, да ти еба и елитарната страна и лукса. А кола може вече да се кара само между 21:00 и 07:00. През останалото време е едно безкрайно влачене... Дано верно се случи тва дето говорят, да не стане пак "дай тия 50 лв и бегай да си играеш"
Гледам и още един коментар се появил. Ами гърбят ги, и тук ще ги гърбят бе, то не се живее вече от коли, нито може да се ходи покрай булеварда, че направо не се диша, нито на рейс или кола да се качиш, че ще киснеш в задръстване поне 40 мин... И винаги ще се намерят разни селски играчи да се прередят и да направят още по-тегава леш.
И кво значи истински фен, и аз съм фен на марката, за тва съм се регнал, ма сега като нямам пари за БМВ не карам такова, но когато вече мога да си го позволя нищо няма да ме спре, ни данък, ни цена, никой с нищо не ти е длъжен само щото си най-големия фен ама можеш да си позволиш БМВ 90ти набор...
Гледам и още един коментар се появил. Ами гърбят ги, и тук ще ги гърбят бе, то не се живее вече от коли, нито може да се ходи покрай булеварда, че направо не се диша, нито на рейс или кола да се качиш, че ще киснеш в задръстване поне 40 мин... И винаги ще се намерят разни селски играчи да се прередят и да направят още по-тегава леш.
И кво значи истински фен, и аз съм фен на марката, за тва съм се регнал, ма сега като нямам пари за БМВ не карам такова, но когато вече мога да си го позволя нищо няма да ме спре, ни данък, ни цена, никой с нищо не ти е длъжен само щото си най-големия фен ама можеш да си позволиш БМВ 90ти набор...