Старите коли с по - високи данъци от 2012 година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Старите коли с по - високи данъци от 2012 година

Мнение от driver69 » 19 Окт 2010, 16:56

Тоа много хитър!
Заплати - нема да се вдигат. Данъци - ще се двигат. И няма измъкване, понеже първото условие дава грешка в другия възможен отговор на задачата, а именно "Ще си купя нова кола.". Ще си купиш... постна пица. Ама нека де, купете си нови коли, които не се чупят, примерно някой нов Фият и си ги карайте. Ние ще плащаме по-високи данъци.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Окт 2010, 17:27

Ryapoff написа:Тоа много хитър!
Заплати - нема да се вдигат. Данъци - ще се двигат. И няма измъкване, понеже първото условие дава грешка в другия възможен отговор на задачата, а именно "Ще си купя нова кола.". Ще си купиш... постна пица. Ама нека де, купете си нови коли, които не се чупят, примерно някой нов Фият и си ги карайте. Ние ще плащаме по-високи данъци.

Tи живот и здраве ще дойдеш в София да учиш (искренно ти го пожелавам :) ) гарантирам ти, че за 1 месец в задръстванията от смръдливи трошки, коренно ще си промениш мнението :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 19 Окт 2010, 18:18

Обикновеният българин скоро няма да си купи кола за над 5 бона не защото не изка, а защото и с 20 ръце да работи по 25 часа в денонощието няма как да си го позволи, за това винаги ще се търси начин да се пре..е системата.

Колегата по-горе - не мислиш ли че чичката в задръстването със смрадливата трошка му се иска да си купи нова кола?

Аватар

Мнение от dimithur » 19 Окт 2010, 20:36

e36_Fanatik написа:Обикновеният българин скоро няма да си купи кола за над 5 бона не защото не изка, а защото и с 20 ръце да работи по 25 часа в денонощието няма как да си го позволи, за това винаги ще се търси начин да се пре..е системата.

Колегата по-горе - не мислиш ли че чичката в задръстването със смрадливата трошка му се иска да си купи нова кола?

Като не може да си купи нова, да се вози в смрадливия трамвай, аз какво съм му виновен, да седна да му подаря нова кола ли ? :mhihi:
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 19 Окт 2010, 20:41

В тая тема както в много други няма да се стигне до единно мнение, тъй като има потребители от съвсем различни прослойки на обществото и респективно мисленето е различно, всеки гледа спрямо неговото положение.
Това нещо не се отнася за колегата димитър, казвам по принцип.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 19 Окт 2010, 20:41

Нема да се оправиме никога с такива смотаняци като тия министри :bang: На всеки му се кара нова кола,удобна,здрава и т.н но с простата разлика че не всеки може да си го позволи
Аз си предпочитам Е34-ката да си я карам отколкото някоя нова табуретка :mhihi:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 19 Окт 2010, 21:43

Тоя човечец не спря да говори глупости ей... да вземе да се махне от там, докато някой не го е събрал някъде... и сега ще стане старата песен на нов глас - скрити данъци, пари под масата, просрочени задължения, отказ за плащане... Опитаха се да сложат камери на техническите прегледи - ето защо е било, за да не се минава без платен данък, сега като ни забият едни хубави данъци за старите ни е36-ци и държавата пак ще се опита да ни прибере парите, само дето нещо ми подсказва, че ще има стачки тоя път, тъй като доста хора карат стари коли :roll:
Think. Believe. Dream. Dare...

Аватар

Мнение от dimithur » 19 Окт 2010, 21:57

Xscape написа:Тоя човечец не спря да говори глупости ей... да вземе да се махне от там, докато някой не го е събрал някъде... и сега ще стане старата песен на нов глас - скрити данъци, пари под масата, просрочени задължения, отказ за плащане... Опитаха се да сложат камери на техническите прегледи - ето защо е било, за да не се минава без платен данък, сега като ни забият едни хубави данъци за старите ни е36-ци и държавата пак ще се опита да ни прибере парите, само дето нещо ми подсказва, че ще има стачки тоя път, тъй като доста хора карат стари коли :roll:

Да бе стачки в Путьоландия, по съм склонен да вярвам, че света ще свърши 2012та :mhihi: Просто хер Флик ще се изтъпанчи и ще каже: вдигаме данъка на 1000лв. От там КНСБ, КТ Поткрепа, Евророма и прочие , ще започнат да тиражират по медиите, че се готвят за стачки и протести. Тогава хер Флик ще се появи във второ действие и с един мек и благ гласец ще продума: народе мой, данъка няма да е 1000лв, 500 ще е спете спокойни. И хората ще го послушат, ще се смирят и зарадват, че имат такъв велик икономически вожд, който така се грижи за стадото и овцете си и не ги стриже на 100% ми само на 50% :mhihi:
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Окт 2010, 22:24

Що ли се пенявите, за неща, които евентулано ще станат 2012-та, гадните песове журналята, винаги обичат да пускат новина тип, "данък 3000лв"???, ма кой чул не дочул, и пенявене..ама верно ли е не е ли, колко кво що, няма значение, просто тряя се лае...при положение, че овчия народ винаги трае....къде са миньорите, докторите, даскалите....къде са им протестите...., имали синдикат, бе заеби...във Франция в момента заради увеличаването на пенсионната възраст се пали..тук се гледат новини..и се пеняват :mhihi: :winky:

п.п. на дянков, му е куцо само едно..освен , че е тиква, да направи задължително, както беше, данъка да се проверява от кат... и тва е. Не нови, стари , 2012та.... :ok:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Окт 2010, 22:33

Са що ревете,разбирам искате да карате 20 годишни коли да не плащате данъци щото не сте ги вписали в общината,са данак щел да има голям,ми ще има Я вие искате 100 години да лъжете държавата да си карате и сичко да е ОК ама искате пътища,да няма дупки и т,н ама ко оже да не плащате данъци за колите :)
Аз как си мисля: или вадиш кинти за данъка щот си "фен" и караш 20 годишна кола,или си купуваш нова за 10 000-15 000 лева и не плащаш висок данък.Или пък си връщаш колата за скраб и не караш нищо и не плащаш нищо
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530d xDrive

Мнение от M3-CSL » 20 Окт 2010, 0:54

vankatagsi написа:В тая тема както в много други няма да се стигне до единно мнение, тъй като има потребители от съвсем различни прослойки на обществото и респективно мисленето е различно, всеки гледа спрямо неговото положение.
Това нещо не се отнася за колегата димитър, казвам по принцип.

Не знам колегата Димитър на коя прослойка принципно е член, ама само трупа некъв смешен рейтинг с тъпи изказвания. Принципно съм съгласен, че една по-стара кола трябва да е с по-висок данък, но да не се стига до осиране от типа на тва, данъка да ти е по-голям от стойноста на колата :kuku:
Щото то ако става дума и печки от типа на "циганската любов" (тея на дърва и въглища за незапознатите с тоя термин :mhihi: ) ми тровят живота и замърсяват въздуха адски много ама тях никой не им събира данък.
А забележката, че видите ли като били такива данъците нямало как да караме по хубави пътища е просто смехотворна. Оправянето на пътищата и строенето на нови такива в България е такава бездънна яма, че просто не е истина.
Общо взето вдигнат ли данъците, просто ще почнат да гушат още повече разни нагли фирми подържащи пътищата, като "Хидрострой" примерно. Варненци знаят много добре за какво иде реч.. Тоест дали съм за некви нагли милионери да станат още по-богати на наш гръб, а аз да продължавам да карам в лайната? Твърдо не! :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 20 Окт 2010, 2:30

dimithur написа:

ти голям богаташ се пускаш с големите възможности, купи ни коли на по 5 години да не ти тровим душата, пък данъците лесни ...

или ако искаш тия дето нямат финансови възможности за хубави еко коли да нямат право на книжка... смърдяло му по кръстовищата.. да варви на село да му мирише на пресен тор

Аватар

Мнение от dimithur » 20 Окт 2010, 7:08

Prekysvach написа:
dimithur написа:

ти голям богаташ се пускаш с големите възможности, купи ни коли на по 5 години да не ти тровим душата, пък данъците лесни ...

или ако искаш тия дето нямат финансови възможности за хубави еко коли да нямат право на книжка... смърдяло му по кръстовищата.. да варви на село да му мирише на пресен тор

Ни съм богаташ, ни па имам някакви възможности кой знае какви :mhihi: И да, предпочитам да ми мирише на пресни лайна отколкото на полу изгоряла нафта ;) То що си мислите, че всичките трошки на Европа се довлякоха тука - щото там данъка е по-висок отколкото цената на трошката :mhihi: А и това рано или късно щеше да се случи, още като махнаха акциза беше ясно, че ще измислят нещо друго, просто изчакаха 4-5 години да се снабдят всички с по една-две-три трошки, на които после да плащат якия данък, щото 2012 нали се сещате колко непродаваеми ще станат :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 20 Окт 2010, 9:48

всеки един от нас иска да кара нова кола (разбирайте ново БМВ), само че това за в момента е невъзожно практически, или поне невъзможно за 80% от форума да не говоря България като цяло. ей за това ще си караме кой каквото има. щото в тази държава не разбраха, че за да искат от народа първо трябва да му дадат нещо. и докато това не се случи, ще има заобикаляне на закона по всякакъв начин.
в Пакистанглия също си карат старите коли, не на всеки му се дават пари за нова. само дето там ги гърбят на база мощност и брой инциденти с дадена марка автомобил, застраховките са им убийствени и могат да откажат всеки един фен :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Окт 2010, 9:56

Така, така, има и градски транспорт, тука в България като ходиш с градския транспорт и се водиш нещо като клошар, най-ниската прослойка, друго си е да се качиш на 20 годишната кошница и да се наденеш в едно безкрайно задръстване, ама да походиш малко пеша и да се качиш на рейса, малеее, срам! Преди като имаше и мито в града се живееше, навсякъде стигах за около час с рейса, сега братче от центъра до южния парк е почти час, да ти еба и елитарната страна и лукса. А кола може вече да се кара само между 21:00 и 07:00. През останалото време е едно безкрайно влачене... Дано верно се случи тва дето говорят, да не стане пак "дай тия 50 лв и бегай да си играеш"

Гледам и още един коментар се появил. Ами гърбят ги, и тук ще ги гърбят бе, то не се живее вече от коли, нито може да се ходи покрай булеварда, че направо не се диша, нито на рейс или кола да се качиш, че ще киснеш в задръстване поне 40 мин... И винаги ще се намерят разни селски играчи да се прередят и да направят още по-тегава леш.
И кво значи истински фен, и аз съм фен на марката, за тва съм се регнал, ма сега като нямам пари за БМВ не карам такова, но когато вече мога да си го позволя нищо няма да ме спре, ни данък, ни цена, никой с нищо не ти е длъжен само щото си най-големия фен ама можеш да си позволиш БМВ 90ти набор...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата