Старта на ЛИДЛ в 10 града - в един и същи ден?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Старта на ЛИДЛ в 10 града - в един и същи ден?

Мнение от seven-eight » 22 Ное 2010, 15:06

acho.rs написа:
seven-eight написа:
Демирев написа:Мизерен имаш предвид че е като МЕТРО вътре всичката стока на палети и огромни стелажи сякаш се намираш в склад и вътре в магазина сред клиентите щъкат нон стоп мотокари?

Не, няма нищо общо с Метро. Lidl-a е малък и като влезеш в магазина и прилича на ........ абе грозна работа. Вървиш по някакъв бетон вместо плочки. И изглежда сякаш е хигиена нулева :mhihi: От тогава не съм ходил там. Алди пак е нещо подобно, та и там не ходя.

Явно в различните страни магазините доста се различават . В Ирландия АЛДИта бяха с огромни паркинги вътре плочки , които се лъскат постоянно и стоки от най-евтини до средно скъпи . Имаха договор с МЕДИОН и продаваха тази техника с значителни отстъпки . Лаптопа ми е Медион и 4та година кара без нито един дефект , а ял бой , заливан с кола , ракия и бира и тн :) Та не съм съгласен , че АЛДИ е мизерно , а повечето храни бяха доста добри на вкус... Лидл ми направи лошо впечатление със хигиената , нахвърляните зеленчуци навсякъде и тн ...Теско - 20% нагоре с цените , че дори и повече ...

Да, за Алди не е същото. Но този магазин, в който съм ходил е доста беден от към стоки, а цените хич не бяха евтини. Общо взето аз гледам каталозите в пощата и ходя до съответния магазин, като лидл, алди и нетто ги пропускам. Дано в БГ е различно с лидл. Пък и е вярно, че ще се открият работни места. :)

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 22 Ное 2010, 15:30

Гарантирам ви, че на 25-ти когато е откриването в Сливен, ще има бой на негри т.е. на мангали в няколко действия-за влизане, за вземане за стоката и най-важната битка,.... за открадване в търпаната! Ще бъде мама си джейнс с привкус на мангасарянска арома-терапия! Като гледам какви цени са подготвили Лидъл-те за откриването, направо ще е войната на клонингите! :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i M50B20
Мечтае да кара: колелото с 200

Мнение от Bum Bumer » 22 Ное 2010, 15:49

:mhihi: Аз като ходех до Германия и ходих няколко пъти до ЛИДЛ.... но поне имаше плочки :mhihi: не питайте какви,просто бяха плочки :mhihi: А колкото до хигиената наистина не е на ниво, а последния път когато го посетих и си обикалям между стоките и съзрях една доста тлъстичка хлебарка :mhihi: менин блек, обърнах посоката на движение и от тогава несъм стъпвал в тази верига. А штом там бродят хлебарки тук сигурно ще забродят плъхове :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Ное 2010, 18:53

:OT: Ей така в Кауфланд в Овча КУпел , 6-7 дни след лудницата около отварянето ... отивам с баба ми да и помогна да си напазарува - влизам - тотална кретения - никакъв ред , всеки ходи навсякъде , бутане здраво - колички по 300 литра за 5 кисели млека от по 5 стотинки ... вървя си леко аз , някакви изперкали селски (в лошия смисъл на думата) лелки се бутат като луди ... аз се извинявам за това , че са се бутнали в мене , по инерция да не изглежда , че пръч кат мене е тръгнал да се бута в жените , но с изненада открих че нито казват нещо , даже не се и обръщат да видят ... продължавам си аз , някаква направо ми ритна количката и мина парадно :kuku: Викам айде ще си замълча , баба ми да не ме види колко съм прост . . . Само , че точно след минута баба ми почва да се чуди как да си премери зеленчуците и отзад се чува супер арогантно - хайде ма , ако ще взимаш , вземай по-бързо - еее не издържах , разпсувах се като каруцар , разхвърлях и пликове и чанти и банани , взех количката и се заканих следващата шизофренична овца , направо да я блъсна .
Та примирете се , че на откриването ще бъде като в кошара - много чифтокопитни и тук-таме грозен дивеч :OT:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 22 Ное 2010, 20:06

Във Франция Лидл е свестен магазин...евтинджос и с хубави неща
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Ное 2010, 20:28

seven-eight написа: вярно, че ще се открият работни места. :)

Колко евро месечно вземат работниците редящи щанда в ЛИДЛ Дания?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Ное 2010, 20:32

ти познай колко ще взимат редящите щанда тука......! като за квартира с още 4 човека в стая и да има за еднократно ядене ,ма па в големия град.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Ное 2010, 20:39

В Кауфланд Варна вземат 480 лева на месец при минимум от 220 раб.часа...иначе по-малко. Та викам да сравня в другия край на ЕС колко вземат и по 11-`12 часа на ден ли работят при 6 дневна раб.седмица?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Ное 2010, 22:10

В Ирландия 2008ма беше към 8,50-9 евро на час , овъртайм +50% , съндей - дабъл :lol:
Почти като тук ... Билла Търново , чух за титанични 270 лева на месец :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Ное 2010, 22:33

Влизал съм в Лидл в Испания, Италия и Германия и е еднакво. По-точно за мен е най-ниското ниво, много по-зле са от Метро или Кауфланд в България. Асортимента е повече от беден, а повечето артикули са с минимално качество, рядко има и нещо свястно.
Заплатите са от най-ниските разбира се. В испанските лидл взимат 650-700€, това е най-ниското за касиерки и общ. работници това е за 40 часов работна седмица.
Последна промяна alekangg на 22 Ное 2010, 22:44, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 22 Ное 2010, 22:37

днеска влизам във фантастико и чета "картофи от германия" после имах път през една била там чета "френски картофи" после в този новия на владимир вазов имаше чешки :dunno: български не срещнах :banghead: кои знае какви ще са картофите в тоя лидл :dunno:
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 22 Ное 2010, 23:13

Демирев написа:
seven-eight написа: вярно, че ще се открият работни места. :)

Колко евро месечно вземат работниците редящи щанда в ЛИДЛ Дания?

Нямам представа колко, но като се има предвид, че минималната заплата на час е около 100-110дкк, което са около 30лв. Значи там някъде.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Ное 2010, 23:24

acho.rs написа:В Ирландия 2008ма беше към 8,50-9 евро на час , овъртайм +50% , съндей - дабъл :lol:

Е 2008-ма - Да. Сега обаче сигурно и 4 евро не им дават. Ирландия фалира - два дена Новините гърмят че ще получат 90 млрд. евро помощ. Имали 32 % год.дефицит :shock: при положение че на България е 5 % и бяхме на косъм от санкции.

севън-ейт - В Дания чисто ли е минимума 15 евро на час?

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 22 Ное 2010, 23:31

Сехашните магазини PLUSS май ще станат LIDL ;)
Аз се радвах,че ще има конкуренция а то чорбаджията един и същ бил :lol: :lol: :lol:
:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 23 Ное 2010, 0:17

Демирев написа:
acho.rs написа:В Ирландия 2008ма беше към 8,50-9 евро на час , овъртайм +50% , съндей - дабъл :lol:

Е 2008-ма - Да. Сега обаче сигурно и 4 евро не им дават. Ирландия фалира - два дена Новините гърмят че ще получат 90 млрд. евро помощ. Имали 32 % год.дефицит :shock: при положение че на България е 5 % и бяхме на косъм от санкции.

севън-ейт - В Дания чисто ли е минимума 15 евро на час?

Не, отдържат се данъци след това. Ама там става сложно със сметките,в зависимост от това какъв ти е годишния доход. Също така има разлика, ако имаш 2 работи.
Иначе имам 2ма колеги от Исландия и те казват, че и там положението е много зле. Единият от тях е имал собствена фирма, та за да се премести...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата