От пушач към непушач

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: От пушач към непушач

Мнение от krystal » 18 Апр 2011, 2:59

kronos написа:Ще я прочета задължително, благодаря!

Успех! :yes: :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 18 Апр 2011, 7:58

аз ги спрях от ряз и ми е много добре.С тея 150лв дет ги давах за отрова започнах да си купувам инструменти ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Апр 2011, 9:24

Тука у фирмата забраниха да се пуши,обаче купиха на всички пушачи електронни цигари и ни ги раздадоха-ефект има,сега много рядко пуша истинска

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Апр 2011, 9:59

A тия електронните каква глупост са :ranting:
Пробвах нема такава смрад, като си дръпна и направо ми се доповръща :shock:
Имам чувството, че са ги направили да отказват хората.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E91 335d, e46 330cd

Мнение от kr1sh0 » 18 Апр 2011, 10:25

Leudi написа:Аз пък ще ти препоръчам да не спираш цигарите, сериозно. Тия лафове, че цигарите били вредни ги разправят от политически и глобални съображения, не от здравословни. Единствения проблем на цигарите е че са адски скъпи, но и за това си има трикове (всеки знае циганките от пазара).

Иначе не виждам никакви здравословни минуси от цигарите, а само плюсове. Все пак ще откажеш цигарите и като заместител ще започнеш с кока-кола примерно, която е в пъти по-вредна. По селата има пенсионери на по 90 години, които цял живот пушат и нищо им няма. Аз пуша от 12 годишен и за нищо на света не бих ги спрял.

Има и нещо друго- като излезете в компания сте в сепарето примерно 10 човека с цигара и вие без, обаче от цигарите на другите си поемате пак дима. Това е пасивното пушене и реално ви вреди много повече отколкото ако си пушите сами по една цигарка.
Та поне като ще ми се хвалите че не пушите ограничавайте и пасивното пушене, иначе кел файда.

Пък и непушачите изглеждате някак си натруфено- "ето видите ли всички пушат, а аз съм специален и няма да запаля". Поне по мои наблюдения непушачите се отделят от компанията и не могат да станат лидери на групата.
Все едно на автогонки да дойде човек без книжка. Еми може да кара, но не е същото.

Аз пък ще ти препоръчам да си направиш разходка до Испания и да посетиш някоя комуна...

Цигарите пречат адски много.. спортувам и ми трябва въздух, издържливост, бързина, които цигарите ти отнемат.
Освен това се изнервях, държах се дори агресивно понякога, като не пушех...
Отделно че 1 кутия = 2 литра бензин :D Защо да ги даваме за цигари? И до момента пак ми се допушва чат-пат, но аз съм си казал, че НЯМА да пуша и нямам и намерение да паля. Воля трябва хора, не си втълпявайте, че неможете, всичко е и до психическа нагласа! ;)
Общо взето за спирането на тия боклуци трябват воля, разнообразие, ангажираност, спорт,за да нямате време да мислите за цигара.. да си внушите че можете, че не ви трябват и ще има ефект. :}}
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Апр 2011, 10:36

01.01.2004 беше последната, само инат и то доста, от тогава пуша пасивно, но псувам активно хора, които с треперещи ръчички вадят поредната златна цигарка от кутията, които ходят като призраци по нощите до денонощния магазин, които се правят на велики пред бебета, и малки деца, и мноооооого други.
Не знам дали са вредни, след поредните три кутии сутрин драйфах нещо черно, може и да е от бирата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не е лесно, но УСПЕХ :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 18 Апр 2011, 12:33

+ са много..трябва да ги спрещ ,та да разбере6.... разликата...
и два савета от мен:
ако можеш...откажи ги постепенно-рязкото спиране е щок за тялото ти...
/при мене бе6е така,а ине сам опри мене/
2. воляяяяяяяяяяяя
п.с. никои не е споменал,но има голяма разлика в секса..... :lalala: :bchug: :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 18 Апр 2011, 12:57

Хората които са успели да спрат цигарите, които познавам(в това число и аз) е ставало само с воля. Трябва наистина да си решил/а да ихвърлиш тази отрова от живота си. Трябва да го решиш сериозно и да си държиш на думата.
Всички други, които се опитват с разни заместители или намаляване според мен са безхарактерни хора, които чакат някои или нещо да ги "оправи". Това е поредния случаи, в които е по-лесно да прехвърлиш вината на някакъв продукт, вместо да се смееш на себе си колко ти е слаба волята.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Апр 2011, 13:12

Най трyдно и мъчително се отказват с воля! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 18 Апр 2011, 13:23

vld написа:A тия електронните каква глупост са :ranting:
Пробвах нема такава смрад, като си дръпна и направо ми се доповръща :shock:
Имам чувството, че са ги направили да отказват хората.

Аз ги спрях точно с електронна цигара преди 1 година.

Иначе доста хора са недоволни от ел-цигарите , но на мен лично ми помогна адски много. Първите 2 седмици е най-тежко.

Пуша от 9 клас и доста сериозно се бях пристрастил , но сега дори като си дръпна не ме кефи, незнам с какъв акъл съм ги започнал цигарите на времето
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 18 Апр 2011, 18:53

Аз преди 6 годинки приллючих с тази цигарена драма, след почти седмица на легло станах и си викам ей ся едно кафенце с една цигарка(синьо виктори) как ше си дойдат на мястото, но след първото опъване от цигарата така ми се омота тиквата че хвърлих цигарата след нея кутията и казах край! От тогава до сега съм качил 20 кила и се чуствам страхотно а към цигарите имам голяма нетърпимост дано е постоянна ;)

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 18 Апр 2011, 20:26

smg написа:Хората които са успели да спрат цигарите, които познавам(в това число и аз) е ставало само с воля. Трябва наистина да си решил/а да изхвърлиш тази отрова от живота си. Трябва да го решиш сериозно и да си държиш на думата.

+1 :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 18 Апр 2011, 20:55

Трабва воля!Един ден по обяд ми свърши кутията и си казах това беше,отказвам цигарите.Всички си мислиха че се базикам като обикновенно и се смееха но вече 5 месеца не пуша.Трудни са първите 2/3 месеца после се посвиква,но още ми се пуши.
Постоянно си повтарям щом издържах до сега ще мога и за напред,това ми помага най много да не запаля!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Апр 2011, 21:05

Bimmer_E36 написа:Трабва воля!Един ден по обяд ми свърши кутията и си казах това беше,отказвам цигарите.Всички си мислиха че се базикам като обикновенно и се смееха но вече 5 месеца не пуша.Трудни са първите 2/3 месеца после се посвиква,но още ми се пуши.
Постоянно си повтарям щом издържах до сега ще мога и за напред,това ми помага най много да не запаля!

И мислиш ли, че това е нормалния начин, да не пyшиш, а да ти се пyши? Ми за мен ти се изчмъчваш два пъти повече! И защо всичко това, заради едната воля?.. Не е ли по лесно да се оттърсиш психически от цигарите и се кеф да не пyшиш :?: :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 18 Апр 2011, 21:23

казваш и ги спираш ,аз така направих а и в крайна сметка пари на вятъра. Успех :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата